• Tonoucí krása: Letecké záběry zatopeného Salcburska

    Tonoucí krása: Letecké záběry zatopeného Salcburska

    20. 7. 2021 12:35:02Novinky.cz
    Letecké záběry zachycují mohutné záplavy, které z kraje týdny postihly rakouský Salcburk a přilehlé okolí. Na videu, jež v úterý zveřejnila agentura AP, je vidět zatopená scenérie oblasti Mittersill. Na hladině vody v zatopeném údolí se odrážejí mračna a skalnatá scenérie okolí.
  • 

Požár v Oregonu je tak rozsáhlý, že ovlivňuje počasí. Úřady žádají o pomoc

    Požár v Oregonu je tak rozsáhlý, že ovlivňuje počasí. Úřady žádají o pomoc

    20. 7. 2021 11:53:53ČT 24
    Jeden z největších požárů v dějinách Oregonu se na začátku týdne dál rozrůstá a místní úřady se kvůli obavám z dalšího zhoršení situace obrací s žádostmi o pomoc na státy mimo americký severozápad. Podle agentury AP plameny pohání silný vítr. Oheň pojmenovaný Bootleg Fire nicméně zatím způsobil relativně malé majetkové škody a nemá žádnou známou oběť.
  • Pomoc po ničivých záplavách. Německo chce požádat o peníze z unijního fondu

    Pomoc po ničivých záplavách. Německo chce požádat o peníze z unijního fondu

    20. 7. 2021 11:31:00Deník.cz
    Německo chce po katastrofálních povodních z minulého týdne požádat o peníze z Fondu solidarity Evropské unie (EUSF), který členské země využívají v případech živelních pohrom. Uvedla to dnes agentura Reuters, která má k dispozici předběžný plán vládní pomoci. Okamžitá pomoc zasaženým oblastem ze spolkových i zemských zdrojů by měla dosáhnout výše 400 milionů eur (10,3 miliardy korun).
  • V Brdech vybuchla munice. Jeden voják přišel o nohu, druhý je popálený

    V Brdech vybuchla munice. Jeden voják přišel o nohu, druhý je popálený

    20. 7. 2021 11:03:00Deník.cz
    Při asanačních pracích armády na bývalé střelnici Kolvín nedaleko Dolejšího padrťského rybníku v Brdech na Rokycansku explodovala munice. Dva vojáci se vážně zranili. Oba vrtulník transportoval ihned do nemocnice v Plzni. Jeden přišel o nohu, druhý má popáleniny. Na místo výbuchu dorazili hasiči, policie i Vojenská policie.
  • 

Papež František odslouží bohoslužbu před křížem vyrobeným z trámů tornádem poničeného kostela

    Papež František odslouží bohoslužbu před křížem vyrobeným z trámů tornádem poničeného kostela

    20. 7. 2021 11:01:19ČT 24
    Trámy z tornádem poničeného kostela svatého Jakuba v Moravské Nové Vsi poslouží k výrobě kříže, před kterým papež František odslouží bohoslužbu při zářijové návštěvě Slovenska. Vyjádří tím solidaritu s lidmi zasaženými katastrofou. Dřevěné trámy ze střechy kostela v úterý sejmuli hasiči.
  • Jakutsk dusí dým ze stovek požárů. Ochromil i letiště

    Jakutsk dusí dým ze stovek požárů. Ochromil i letiště

    20. 7. 2021 10:52:02Novinky.cz
    Hustý dým z lesních požárů na Sibiři dusí město Jakutsk a dalších zhruba pět desítek měst a vesnic. Situace si podle agentury Interfax vyžádala pozastavení provozu na jakutském letišti. V oblasti v noci na pondělí zuřilo 187 požárů, přičemž celková plocha hořícího porostu se jen o víkendu zvětšila o 100 tisíc hektarů.
  • 

Německo chce po záplavách požádat o peníze z unijního fondu solidarity, píše Reuters

    Německo chce po záplavách požádat o peníze z unijního fondu solidarity, píše Reuters

    20. 7. 2021 10:51:46ČT 24
    Německo chce po katastrofálních povodních z minulého týdne požádat o peníze z Fondu solidarity Evropské unie (EUSF), který členské země využívají v případech živelních pohrom. Uvedla to agentura Reuters, která má k dispozici předběžný plán vládní pomoci. Okamžitá pomoc zasaženým oblastem ze spolkových i zemských zdrojů by měla dosáhnout výše 400 milionů eur (10,3 miliardy korun).
  • Více orientace, více výhod. Co vám přinášejí nové Lidovky.cz

    Více orientace, více výhod. Co vám přinášejí nové Lidovky.cz

    20. 7. 2021 10:00:00Lidovky.cz
    Milé čtenářky, milí čtenáři, uprostřed informační záplavy je spolehlivá orientace často důležitější než samotné množství zpráv a dat. Lidové noviny jsou tradičně médiem, které poskytuje rozhled, kontext a přidanou hodnotu. Rozhodli jsme se plně vydat tímto směrem i v nabídce našeho zpravodajského webu Lidovky.cz.
  • Obětí záplav v Německu je tolik, že v márnicích došla místa

    Obětí záplav v Německu je tolik, že v márnicích došla místa

    20. 7. 2021 09:34:05Novinky.cz
    Na smrt je zvyklý a za svou profesní kariéru zažil ledacos. To, co zažívá majitel pohřebního ústavu Ferdinand Pfahl (62) v posledních dnech, ale popisuje jedním slovem: peklo. Jsou to nejhorší dny v jeho životě, píše deník Bild. Obětí po katastrofálních záplavách je tolik, že v pohřebních ústavech chybějí místa v chladicích boxech.
  • Slavný genetik Mendel ožívá v televizním seriálu pro děti

    Slavný genetik Mendel ožívá v televizním seriálu pro děti

    20. 7. 2021 08:21:03Novinky.cz
    Nezvyklým ruchem ožívá v těchto dnech Augustiniánské opatství v Brně. Dokonce zde i pro potřeby filmařů několikrát pršelo. O déšť se postarali v horkém dni hasiči. V místech, která důvěrně znal zakladatel genetiky Johan Georg Mendel natáčí brněnské studio české televize fascinující příběh plný dobrodružství a objevů, který prožívá parta dětí. V příběhu, který mimo jiné jistě mimo napínavé podívané pomůže přiblížit právě nejmladší generaci velkou osobnost světové genetiky.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska