• VIDEO: Tornádo na italském ostrově zabíjelo. Dva mrtví, auta létala vzduchem

    VIDEO: Tornádo na italském ostrově zabíjelo. Dva mrtví, auta létala vzduchem

    11. 9. 2021 09:10:00iDNES.cz
    Malý italský ostrov Pantelleria ve Středozemním moři mezi Sicílií a Afrikou zasáhlo tornádo. Dva lidé zemřeli a dalších devět je zraněných. Obě oběti, 86letého obyvatele ostrova a hasiče mimo službu, zastihlo tornádo při řízení auta, vír je vynesl do vzduchu a auta pak prudce dopadla na zem. Starosta ostrova řekl, že se podle prvních informací nikdo nepohřešuje.
  • Dva lidé mrtví, auta létala vzduchem. Italský ostrov zasáhlo tornádo

    Dva lidé mrtví, auta létala vzduchem. Italský ostrov zasáhlo tornádo

    11. 9. 2021 09:01:02Novinky.cz
    Dva lidé zemřeli a devět se zranilo poté, co malý italský ostrov Pantelleria ve Středozemním moři zasáhlo tornádo. Obě oběti, 86letého obyvatele ostrova a hasiče mimo službu, zastihlo tornádo při řízení auta. Vír je vynesl do vzduchu a auta pak prudce dopadla na zem. Také další zranění byli údajně účastníky dopravních nehod způsobených silným větrem, píše agentura ANSA. Čtyři z nich jsou ve vážném stavu.
  • 

Italský ostrov zasáhlo tornádo, zemřeli dva lidé

    Italský ostrov zasáhlo tornádo, zemřeli dva lidé

    11. 9. 2021 08:58:46ČT 24
    Dva lidé zemřeli a devět se zranilo poté, co malý italský ostrov Pantelleria ve Středozemním moři zasáhlo tornádo. Obě oběti, 86letého obyvatele ostrova a hasiče mimo službu, zastihlo tornádo při řízení auta. Vír je vynesl do vzduchu a auta pak prudce dopadla na zem. Zranění, z nichž čtyři jsou ve vážném stavu, byli údajně také účastníky dopravních nehod způsobených silným větrem, píše agentura ANSA.
  • Hasiči si připomínají své americké kolegy, kteří zahynuli po teroristických útocích 11. září 2001

    11. 9. 2021 01:06:00HZSČR
    11. 9. 2021 (RK) - dnes si připomínáme 20 let od události, jež prakticky změnila svět. Cílené teroristické útoky z 11. září 2001 ve Spojených státech amerických, jejichž smutným symbolem bylo zničení dvou věží Světového obchodního střediska v New Yorku, jsou událost, na kterou nemůžeme zapomenout. Tímto útokem na samotné základy demokracie a občanských svobod byl šokován celý svět.
  • 

Uvědomovali jsme si, jak důležité je najít oběti, vzpomíná hasič, který zasahoval na Ground Zero

    Uvědomovali jsme si, jak důležité je najít oběti, vzpomíná hasič, který zasahoval na Ground Zero

    10. 9. 2021 22:02:27ČT 24
    Záchranné práce v troskách Světového obchodního centra (WTC) byly velmi nebezpečné, ale hasiči si uvědomovali, jak důležité je s ohledem na pozůstalé najít všechny oběti. V Událostech, komentářích to řekl James Manahan, jeden z hasičů, kteří před dvaceti lety na místě útoku zasahovali. Přiznal také, že tato zkušenost změnila jeho pohled na život.
  • Střepy i vystřelené airbagy. V Mýtě cvičně vyprošťují zraněné z vraků škodovek

    Střepy i vystřelené airbagy. V Mýtě cvičně vyprošťují zraněné z vraků škodovek

    10. 9. 2021 13:45:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE, MAPA OBJÍZDNÝCH TRAS/ Vysokomýtské náměstí v pátek ožilo neobvyklou akcí. Hasiči se na největším čtvercovém náměstí v Čechách učí vyprošťovat zaklíněné osoby. Akce, která potrvá až do sobotního odpoledne, se účastní 105 hasičů z celé České republiky. K výcviku organizátoři zajistili také nová vozidla značky Škoda. Všichni tak měli jedinečnou příležitost si vyzkoušet vyprošťování na zbrusu nových vozech.
  • Informace o konci výjimky z použití zimních pneumatik na vozidlech jednotek požární ochrany

    10. 9. 2021 13:24:00HZSČR
    10. 9. 2021 (RK) - V návaznosti na přechodná ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), Vás informujeme o blížícím se konci výjimky z povinnosti užít při jízdě v provozu na pozemních komunikacích vozidlo vybavené zimními pneumatikami podle § 40a zákona o silničním provozu, na vozidlech jednotek požární ochrany o maximální přípustné hmotnosti nad 3500 kg. Tato výjimka končí dne 31. 10. 2021.
  • Z hořícího bytu vyběhl krvácející muž a zemřel, už dříve se poškozoval

    Z hořícího bytu vyběhl krvácející muž a zemřel, už dříve se poškozoval

    9. 9. 2021 16:13:00iDNES.cz
    Kriminalisté vyšetřují smrt muže, který utrpěl zranění při požáru bytu v Zásadě na Jablonecku. Podle nich se v minulosti poškozoval a smrtelné zranění si tak mohl způsobit sám. Nejasná je i příčina požáru, který způsobil škodu za čtyři miliony korun.
  • Poplach na ISS. V ruském modulu se objevil kouř

    Poplach na ISS. V ruském modulu se objevil kouř

    9. 9. 2021 13:16:01Novinky.cz
    V ruském modulu Zvezda na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) se v noci na čtvrtek objevil kouř. Vznikl při automatickém dobíjení akumulátorových baterií a spustil požární poplach. Ventilační systém podpory života kouř odfiltroval. Atmosféra v celém objektu na orbitě je v normě, napsal na Twitteru odborník na kosmonautiku Michal Václavík.
  • Ministryně financí Alena Schillerová navštívila hasiče v Jihomoravském kraji

    9. 9. 2021 13:08:00HZSČR
    9. 9. 2021 (MF) - Místopředsedkyně vlády a ministryně financí, paní Alena Schillerová, přijala naše pozvání a v neděli, 5. září 2021, navštívila v Jihomoravském kraji několik našich hasičských stanic a také právě rekonstruovanou požární zbrojnici dobrovolných hasičů, aby se přesvědčila o často žalostném stavu zázemí, ze kterého hasiči vyjíždějí k zásahům. Doprovázel ji generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky, pan generálmajor Vladimír Vlček, a také krajský ředitel jihomoravských hasičů, plukovník Jiří Pelikán.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska