• Největší skládka pneumatik na světě začala mizet. Kuvajt tam slibuje oázu

    Největší skládka pneumatik na světě začala mizet. Kuvajt tam slibuje oázu

    12. 9. 2021 04:00:02Novinky.cz
    Kuvajt začal s ekologickou likvidací patrně největší skládky starých pneumatik na světě. V neobydlené pouštní oblasti je na jednom místě více než 42 milionů sjetých gum, které pravidelně zachvacují rozsáhlé požáry. Do dalekého okolí se pak z nich valí hustý černý dým viditelný i na satelitních snímcích.
  • Pražští hasiči uctili oběti z 11. září. Český pomník newyorského kolegu dojal

    Pražští hasiči uctili oběti z 11. září. Český pomník newyorského kolegu dojal

    11. 9. 2021 20:48:00iDNES.cz
    Dvacáté výročí teroristických útoků na budovy Světového obchodního centra (WTC) v New Yorku si připomínali v sobotu i lidé v Česku. V Praze na Kampě byl u památníku 343 newyorských hasičů, kteří 11. září 2001 zahynuli při záchranných pracích v troskách WTC, také newyorský hasič James Manahan. Podílel se tehdy na záchraně životů.
  • Na tu hrůzu nikdy nemůžete zapomenout, říká newyorský hasič

    Na tu hrůzu nikdy nemůžete zapomenout, říká newyorský hasič

    11. 9. 2021 19:48:01Novinky.cz
    Dvacáté výročí tragických teroristických útoků na Spojené státy americké si v sobotu 11. září 2021 připomněl Sbor dobrovolných hasičů Prahy 1 tradičním pietním aktem u pomníku na pražské Kampě 20. Prahu při této příležitosti navštívil newyorský hasič James Manahan, který po útocích na dvojčata pomáhal. Uvedl, že na tragédii se nedá zapomenout. Sám se také dodnes potýká s následky v podobě zdravotních problémů.
  • Před útokem nikdo z nás neměl terapeuta. To je pryč, říká hasič z 11. září

    Před útokem nikdo z nás neměl terapeuta. To je pryč, říká hasič z 11. září

    11. 9. 2021 17:15:00iDNES.cz
    Bývalý newyorský hasič James Manahan velel deseti jednotkám, když 11. září 2001 zaútočili teroristé. Několik dní hledal na místě se svými kolegy přeživší, později pomáhal připravit sbor na podobné situace. „Spousta hasičů byla rozrušená, a občas jsme proto riskovali více, než jsme měli. Nikdo sám od sebe odejít nechtěl, i když byl na pokraji sil,“ vzpomíná v rozhovoru pro iDNES.cz na tragickou událost.
  • 

Stát chce do svých řad dalších sedm tisíc zaměstnanců. Opozici vadí úředníci, mluví o rozhazování peněz

    Stát chce do svých řad dalších sedm tisíc zaměstnanců. Opozici vadí úředníci, mluví o rozhazování peněz

    11. 9. 2021 14:18:07ČT 24
    Stát chce v příštím roce přijmout bezmála sedm tisíc nových zaměstnanců. Česká televize to zjistila z návrhu státního rozpočtu na rok 2022. Přibýt mají hlavně noví učitelé, policisté, vojáci, hasiči, ale i státní úředníci. Opozice vládu kritizuje, že jen za posledních pět let nabraly státní instituce přes čtyřicet tisíc nových zaměstnanců.
  • Po srážce vlaku s člověkem na Trutnovsku evakuovali přes 200 lidí

    Po srážce vlaku s člověkem na Trutnovsku evakuovali přes 200 lidí

    11. 9. 2021 13:27:01Novinky.cz
    Rozsáhlou evakuaci prováděli hasiči v sobotu dopoledne na Trutnovsku, kde vlak srazil člověka. Zraněného přepravila záchranka do nemocnice. Z vlaku museli hasiči evakuovat přes 200 lidí. Okolnosti incidentu prověřuje policie.
  • Auto s pěti lidmi včetně dítěte skončilo na boku po hromadné srážce na Uherskohradišťsku

    Auto s pěti lidmi včetně dítěte skončilo na boku po hromadné srážce na Uherskohradišťsku

    11. 9. 2021 11:59:03Novinky.cz
    Následky hromadné srážky tří osobních vozidel řešili v sobotu ráno záchranáři s hasiči a policií na Uherskohradišťsku. Jedno z vozidel skončilo na boku, uvnitř bylo pět lidí včetně dítěte. Nehoda se i přes hrozivě vypadající následky na vozidlech obešla bez vážnějších zranění. Hlavní tah I/55 na Otrokovice policie uzavřela.
  • Auta létala vzduchem. Italský ostrov zasáhlo tornádo, zemřeli dva lidé

    Auta létala vzduchem. Italský ostrov zasáhlo tornádo, zemřeli dva lidé

    11. 9. 2021 10:46:00Deník.cz
    Dva lidé zemřeli a devět se zranilo poté, co malý italský ostrov Pantelleria ve Středozemním moři zasáhlo tornádo. Obě oběti, 86letého obyvatele ostrova a hasiče mimo službu, zastihlo tornádo při řízení auta. Vír je vynesl do vzduchu a auta pak prudce dopadla na zem. Zranění, z nichž čtyři jsou ve vážném stavu, byli údajně také účastníky dopravních nehod způsobených silným větrem, píše agentura ANSA.
  • VIDEO: Tornádo na italském ostrově zabíjelo. Dva mrtví, auta létala vzduchem

    VIDEO: Tornádo na italském ostrově zabíjelo. Dva mrtví, auta létala vzduchem

    11. 9. 2021 09:10:00iDNES.cz
    Malý italský ostrov Pantelleria ve Středozemním moři mezi Sicílií a Afrikou zasáhlo tornádo. Dva lidé zemřeli a dalších devět je zraněných. Obě oběti, 86letého obyvatele ostrova a hasiče mimo službu, zastihlo tornádo při řízení auta, vír je vynesl do vzduchu a auta pak prudce dopadla na zem. Starosta ostrova řekl, že se podle prvních informací nikdo nepohřešuje.
  • Dva lidé mrtví, auta létala vzduchem. Italský ostrov zasáhlo tornádo

    Dva lidé mrtví, auta létala vzduchem. Italský ostrov zasáhlo tornádo

    11. 9. 2021 09:01:02Novinky.cz
    Dva lidé zemřeli a devět se zranilo poté, co malý italský ostrov Pantelleria ve Středozemním moři zasáhlo tornádo. Obě oběti, 86letého obyvatele ostrova a hasiče mimo službu, zastihlo tornádo při řízení auta. Vír je vynesl do vzduchu a auta pak prudce dopadla na zem. Také další zranění byli údajně účastníky dopravních nehod způsobených silným větrem, píše agentura ANSA. Čtyři z nich jsou ve vážném stavu.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska