• Hasiči v neděli uctí památku zesnulých kolegů

    17. 9. 2021 13:36:00HZSČR
    17. 9. 2021 - K uctění památky dvou hasičů jednotky Sboru dobrovolných hasičů obce Koryčany, zesnulých při výbuchu rodinného domu v Koryčanech dne 15.9.2021, vydal dnes generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky, genmjr. Vladimír Vlček, rozkaz.
  • Platy státních zaměstnanců nakonec vzrostou, potvrdila poprvé Schillerová

    Platy státních zaměstnanců nakonec vzrostou, potvrdila poprvé Schillerová

    17. 9. 2021 10:58:02Novinky.cz
    Na 700 tisíc zaměstnanců státu si polepší. Hasičům, policistům, učitelům, úředníkům či sociálním pracovníkům od ledna vzrostou platy o vyšší stovky až tisíce korun. Ve čtvrtek to poprvé po jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO) potvrdila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), která se dosud vůči navyšování platů vymezovala a připouštěla pouze přidání učitelům.
  • Kalifornští hasiči balí do fólií tisícileté obří sekvoje, v oblasti zuří požáry

    Kalifornští hasiči balí do fólií tisícileté obří sekvoje, v oblasti zuří požáry

    17. 9. 2021 10:46:00iDNES.cz
    Hasiči v kalifornském národním parku Sequoia obalují sekvojovce obrovské ohnivzdornou pokrývkou. V oblasti totiž zuří lesní požáry a panují obavy, že plameny by za několik hodin mohly zasáhnout i takzvaný Obří les (Giant Forest), kde rostou jedny z nejmohutnějších stromů na světě včetně sekvoje přezdívané Generál Sherman.
  • 

Muž obviněný z požáru v Bohumíně, kde zahynulo 11 lidí, přijal nabídku žalobce na doživotní trest

    Muž obviněný z požáru v Bohumíně, kde zahynulo 11 lidí, přijal nabídku žalobce na doživotní trest

    17. 9. 2021 10:11:09ČT 24
    Muž, obviněný ze způsobení loňského požáru, při kterém v bohumínském panelovém domě zahynulo jedenáct lidí, přijal návrh státního zástupce na doživotní trest vězení. Novinářům to řekl jeden ze zmocněnců poškozených, Petr Kausta během jednání v budově krajského soudu. Podle Kausty se obviněný doznal ke všem skutkům, tedy k vraždě a obecnému ohrožení, z nichž byl obviněn.
  • Muž obviněný z požáru s 11 oběťmi přijal nabídku žalobce na doživotní vězení

    17. 9. 2021 09:51:00TÝDEN.cz
    Muž obviněný ze způsobení loňského požáru, při kterém v bohumínském panelovém domě zahynulo 11 lidí, by měl ve vězení strávit zbytek života.
  • Žhář, který má na svědomí 11 mrtvých, přijal nabídku doživotí

    Žhář, který má na svědomí 11 mrtvých, přijal nabídku doživotí

    17. 9. 2021 09:32:30Novinky.cz
    Muž obviněný ze způsobení loňského požáru, při kterém v bohumínském panelovém domě zahynulo 11 lidí, pravděpodobně ve vězení stráví zbytek života. Jeden ze zmocněnců poškozených Petr Kausta v pátek během jednání v budově krajského soudu řekl, že 55letý Zdeněk K. se k vraždám a obecnému ohrožení přiznal a přijal nabídku státního zástupce na doživotní trest vězení. Dohodu musí posvětit soud. Kdy se tak stane, zatím není jasné.
  • Bohumínský žhář se domluvil se státním zástupcem na doživotí

    Bohumínský žhář se domluvil se státním zástupcem na doživotí

    17. 9. 2021 08:45:00Deník.cz
    /FOTO/ Mimořádná bezpečnostní opatření a změna na poslední chvíli doprovázely páteční jednání o dohodě o vině a trestu mezi státním zástupcem a Zdeňkem K. (55 let), který vloni v srpnu založil požár ve věžovém domě, jenž si vyžádal jedenáct lidských životů.
  • Výbuch v Koryčanech poničil i sousední dům, obyvatele večer evakuovali

    Výbuch v Koryčanech poničil i sousední dům, obyvatele večer evakuovali

    17. 9. 2021 07:59:00iDNES.cz
    Středeční výbuch plynu v rodinném domě v Koryčanech na Kroměřížsku, při kterém zemřeli dva dobrovolní hasiči, poškodil sousední stavení víc, než se původně předpokládalo. Ve čtvrtek večer na místě museli znovu zasahovat hasiči a evakuovat obyvatele přilehlých domů.
  • Výbuch v Koryčanech: Jeden z domů je neobyvatelný, uvedl statik

    Výbuch v Koryčanech: Jeden z domů je neobyvatelný, uvedl statik

    17. 9. 2021 07:53:00Deník.cz
    Jeden z rodinných domů v sousedství rodinného domu v Koryčanech na Kroměřížsku, který zničil středeční výbuch, je podle statika neobyvatelný. Po explozi má poškozenou konstrukci, hasiči proto zajistili stabilizaci objektu. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Exploze si vyžádala životy dvou zasahujících dobrovolných hasičů, další čtyři lidé utrpěli zranění. Výše škody způsobené středečním výbuchem zatím stále není známá, její výše by mohla být jasná za týden či dva, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
  • 

Jeden z domů v blízkosti místa výbuchu v Koryčanech začal praskat. Podle statika je neobyvatelný

    Jeden z domů v blízkosti místa výbuchu v Koryčanech začal praskat. Podle statika je neobyvatelný

    17. 9. 2021 07:34:16ČT 24
    Jeden z rodinných domů v sousedství domu v Koryčanech na Kroměřížsku, který zničil středeční výbuch, je podle statika neobyvatelný. Po explozi má poškozenou konstrukci, hasiči proto zajistili stabilizaci objektu. Exploze si vyžádala životy dvou zasahujících dobrovolných hasičů, další čtyři lidé utrpěli zranění.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska