• Řecko zasypal sníh, teploty klesnou na -15 stupňů

    Řecko zasypal sníh, teploty klesnou na -15 stupňů

    14. 1. 2022 10:03:01Novinky.cz
    Zima tvrdě udeřila na jih Evropy. Na severu Řecka zůstaly kvůli přívalům sněhu a nesjízdným silnicím zavřené školy, na dalších místech bojovali lidé se záplavami. Silný vítr znemožnil plavbu trajektům a mnohým obchodům na řeckých ostrovech chybí základní potraviny, píše server týdeníku Focus.
  • Hasička odmítá povinné očkování. Na demonstracích překrucuje fakta o vakcínách

    Hasička odmítá povinné očkování. Na demonstracích překrucuje fakta o vakcínách

    14. 1. 2022 08:44:00Deník.cz
    Policisty i hasiče, kteří vystupovali na nedělní demonstraci iniciativy Chcípl pes, zřejmě čekají problémy s nadřízenými. Kázeňskému řízení se možná nevyhne ani plukovnice Hana Šolcová, která šéfuje personálnímu oddělení hasičů v Pardubickém kraji. Šířila dezinformace, že vakcíny proti covidu nemají ukončeny klinické studie. Dva dny před protestem navíc zastupovala neočkované hasiče na tiskové konferenci iniciativy Chcípl pes. Není přitom jasné, zda vůbec má právo mluvit jménem členů sboru.
  • FOTO: Třetí demonstrace v řadě proti povinnému očkování, dnes před vnitrem

    FOTO: Třetí demonstrace v řadě proti povinnému očkování, dnes před vnitrem

    13. 1. 2022 17:50:03Novinky.cz
    Před budovou ministerstva vnitra v Praze ve čtvrtek demonstrovali hasiči a policisté sdruženi v odborové organizaci Pro Libertate. Důvodem demonstrace byl protest proti povinnému očkování.
  • Přežil velké požáry i mráz. Ztracený pes zvládl téměř čtyři měsíce v divočině

    Přežil velké požáry i mráz. Ztracený pes zvládl téměř čtyři měsíce v divočině

    13. 1. 2022 16:57:00Deník.cz
    /VIDEO/ Když se před čtyřmi měsíci Ricardo Rodriguez evakuoval kvůli lesnímu požáru Caldor v Kalifornii, odcházel jen s největším sebezapřením. Smiřoval se totiž s tím, že už se nikdy nepotká se svým nejlepším přítelem, psem Russem. Ten mu totiž utekl jen pár dnů předtím, než vše začaly pohlcovat plameny. Netušil však, že jeho čtyřnohý společník má velmi tuhý kořínek a jen tak se nevzdá. Zvíře celé měsíce přežívalo v divočině, než ho před jistým umrznutím v hlubokém sněhu zachránily dvě dobrovolnice.
  • V Krnově vyklízejí textilku Karnola, kterou zapálili dva 14letí. Chystají se opravy

    V Krnově vyklízejí textilku Karnola, kterou zapálili dva 14letí. Chystají se opravy

    13. 1. 2022 13:21:02Novinky.cz
    Pracovníci krnovských technických služeb začali ve středu 12. ledna vyklízet vyhořelou bývalou textilku Karnola. Národní kulturní památku poničil rozsáhlý požár z 20. prosince 2017, který úmyslně založili dva 14letí kluci. Ve vzorkovně budou v následujících měsících probíhat stavební práce zaměřené na odstranění havarijního stavu. Po skončení stavebních prací by mělo dojít na opravu historických strojů.
  • Státní zástupce obžaloval vystěhovaného nájemníka, který zapálil byt se šesti lidmi

    Státní zástupce obžaloval vystěhovaného nájemníka, který zapálil byt se šesti lidmi

    13. 1. 2022 13:14:01Novinky.cz
    Státní zástupce obžaloval muže, který podle vyšetřovatelů loni v květnu úmyslně zapálil byt v šestém patře domu v Praze 10. V bytě spalo pět lidí a měsíční dítě. Díky duchapřítomností lidí v bytě a zásahu hasičů se všechny podařilo zachránit. Muž je viněn z pokusu o obecné ohrožení, hrozí mu 12 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.
  • Konečně se dočkala. Pět let po velkém požáru začnou opravy Karnoly v Krnově

    Konečně se dočkala. Pět let po velkém požáru začnou opravy Karnoly v Krnově

    13. 1. 2022 05:00:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ V rozpočtu města Krnova na rok 2022 se konečně objevila položka na zahájení rekonstrukce vyhořelé Karnoly. Krajské zastupitelstvo vyhovělo žádosti Krnova a prodloužilo možnost čerpání desetimilionové dotace až do konce roku 2023. Současně zmírnilo dotační podmínky.
  • 

Pracovní karanténa bude jen výjimečně, rozhodla vláda. Testy ve školách vrátila na jeden týdně

    Pracovní karanténa bude jen výjimečně, rozhodla vláda. Testy ve školách vrátila na jeden týdně

    12. 1. 2022 11:05:48ČT 24
    Jen jednou týdně se budou od 17. ledna opět testovat žáci a zaměstnanci ve školách. Rozhodla o tom vláda, která v prvních dvou lednových týdnech požadovala testování dvojí. Začne i rozšířené testování ve firmách, které se naopak uskuteční dvakrát týdne. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) je přesvědčen, že státní systémy jsou připravené na hromadné hlášení karantén po pozitivních testech. Vláda projednala i pravidla pro takzvanou pracovní karanténu. Podle Válka bude umožněna jen zcela výjimečně a pouze ve zdravotnictví a sociálních službách. Hasičů nebo energetiků se tedy týkat nebude. Případné rozšíření na další odvětví by vláda zvážila, kdyby to bylo nezbytné.
  • Při střetu dvou aut a náklaďáku se na Příbramsku zranilo sedm lidí

    Při střetu dvou aut a náklaďáku se na Příbramsku zranilo sedm lidí

    12. 1. 2022 10:08:00iDNES.cz
    Dvě osobní auta se ráno čelně srazila u obce Obory na Příbramsku. Podle hasičů se zranilo sedm lidí a na místo se dostavil řidič nákladního auta, který uvedl, že je také účastníkem nehody. Silnice I/18 byla kvůli vyšetřování nehody asi tři hodiny uzavřená.
  • Tele po útěku z pastviny spadlo do potůčku na Zlínsku, tahali ho jeřábem

    Tele po útěku z pastviny spadlo do potůčku na Zlínsku, tahali ho jeřábem

    12. 1. 2022 09:33:01Novinky.cz
    Tele uvázlé v malém potoce zachraňovali hasiči na Zlínsku. Zvíře uteklo z pastviny a zraněné se nemohlo dostat z koryta. Hasiči nakonec nasadili těžkou techniku včetně jeřábu.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska