• Při požáru bytu na Blanensku zemřel starší muž

    Při požáru bytu na Blanensku zemřel starší muž

    16. 1. 2022 06:22:28Novinky.cz
    Patrně špatně uhašený nedopalek cigarety způsobil v sobotu před polednem požár bytu v Jedovnicích na Blanensku, při němž zahynul jeho uživatel. Muže našli bez známek života přivolaní hasiči. Plameny se v podstatě ještě před jejich příjezdem uhasily v uzavřených prostorách bez jejich pomoci. Škoda se vyčísluje, nebude vysoká. Případem se zabývá policie.
  • Policii či hasiče Češi nově přivolají i pomocí SMS. Zpráva má ale svá pravidla

    Policii či hasiče Češi nově přivolají i pomocí SMS. Zpráva má ale svá pravidla

    16. 1. 2022 04:04:00Deník.cz
    Sedíte v restauraci, do které vtrhne šílenec se zbraní v ruce. Schováte se. Vytočíte číslo tísňové linky, při hovoru ale riskujete své odhalení. Taková situace se už v minulosti bohužel stala. Před sedmi lety v Uherském Brodě při střelbě v restauraci Družba. Jeden z návštěvníků tehdy telefonoval o pomoc z toalet. Bezpečnější by přitom bylo zaslání SMS zprávy. A právě tato možnost komunikace s tísňovými středisky je od 1. ledna 2022 nově uzákoněná.
  • V Kralupech hořel panelový dům. Šest lidí se nadýchalo zplodin

    V Kralupech hořel panelový dům. Šest lidí se nadýchalo zplodin

    16. 1. 2022 00:58:00Deník.cz
    Oznámení o požáru v sedmipatrovém panelovém domě na sídlišti V Zátiší v Kralupech nad Vltavou přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje V sobotu 15. ledna v 18.27 hodin.
  • Dobrovolní hasiči jásají. Smějí nosit uniformu se státním znakem

    Dobrovolní hasiči jásají. Smějí nosit uniformu se státním znakem

    15. 1. 2022 19:15:00Deník.cz
    Stejně jako jejich profesionální kolegové i oni mnohdy riskují své životy pro záchranu druhých, jsou hybateli společenského dění na venkově a starají se o mládež. Bez nároku na odměnu a ve svém volném čase. Jedna zdánlivá drobnost ale tuzemské dobrovolné hasiče od „profíků“ až doposud odlišovala: nesměli na uniformě nosit státní znak. Kdysi se na ně v tomto ohledu zapomnělo, od letoška je ale stará křivda napravena. Dobrovolní hasiči a spolu s nimi nově i záchranáři mohou na slavnostních stejnokrojích používat oficiální symbol České republiky.
  • 

U souostroví Tonga vybuchla podmořská sopka. Vlna tsunami a mračna popela zasáhly přilehlé ostrovy

    U souostroví Tonga vybuchla podmořská sopka. Vlna tsunami a mračna popela zasáhly přilehlé ostrovy

    15. 1. 2022 16:13:38ČT 24
    Nedaleko souostroví Tonga v Tichomoří vybuchla podmořská sopka. Satelitní snímky ukázaly obrovský oblak popela a společných plynů, který dosahoval až dvacetikilometrové výšky. Voda zaplavila pobřežní oblasti nejbližších ostrovů. Menší přílivová vlna dorazila i k pobřeží Americké Samoy, Havajským ostrovům, ke vzdálenému západnímu pobřeží USA či Japonska. Z Kalifornie jsou hlášeny místní záplavy.
  • Od komínu začal hořet dům, škoda je milion

    Od komínu začal hořet dům, škoda je milion

    15. 1. 2022 13:05:01Novinky.cz
    V Halenkově na Vsetínsku zaměstnal v sobotu časně ráno hasiče požár střechy rodinného domu. Oheň se rozšířil od komína. Škoda dosáhla výše téměř jednoho milionu korun. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.
  • Řidička na benzínce na D8 projela až k pokladnám. Prý nestihla zastavit

    Řidička na benzínce na D8 projela až k pokladnám. Prý nestihla zastavit

    15. 1. 2022 12:16:02Novinky.cz
    U kuriózní dopravní nehody zasahovali v sobotu dopoledne hasiči a policisté na dálnici D8 u Prahy. Řidička, která nadýchala téměř jedno promile alkoholu, svým autem vjela až k pokladnám čerpací stanice. Nehoda se obešla bez zranění. Policistům řidička uvedla, že nestihla zastavit u stojanu a projela až dovnitř čerpací stanice.
  • Řidička vjela autem až do prodejny benzinky u dálnice D8. Řídila opilá

    Řidička vjela autem až do prodejny benzinky u dálnice D8. Řídila opilá

    15. 1. 2022 12:03:00Deník.cz
    Ke kuriózní dopravní nehodě osobního automobilu vyjeli hasiči a policisté v sobotu dopoledne k obci Zdiby. Řidička vjela u dálnice D8 až do obchodu benzinové čerpací stanice. Událost se obešla bez zranění.
  • Na Jablonecku hořel rodinný dům

    Na Jablonecku hořel rodinný dům

    15. 1. 2022 11:15:02Novinky.cz
    Hasiči na Jablonecku likvidovali v sobotu po šesté hodině ranní plameny, které šlehaly z rodinného domu v obci Líšný. Požár se obešel bez zranění, podle hasičů v domě při jejich příjezdu nikdo nebyl.
  • Po nárazu auta do stromu zemřely na Znojemsku dvě ženy

    Po nárazu auta do stromu zemřely na Znojemsku dvě ženy

    14. 1. 2022 12:36:00Deník.cz
    K tragické dopravní nehodě vyjížděli policisté, záchranka a hasiči v pátek okolo půl sedmé ráno na silnici mezi Lechovicemi a Boroticemi. Osobní auto tam narazilo do stromu. O život přišly dvě ženy.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska