• Od kuchyně vzplála střecha, škoda po požáru domu na Jindřichohradecku je 2,5 milionu

    Od kuchyně vzplála střecha, škoda po požáru domu na Jindřichohradecku je 2,5 milionu

    17. 2. 2022 14:10:03Novinky.cz
    Rozsáhlý požár rodinného domu řešili ve středu večer hasiči v obci Pluhův Žďár na Jindřichohradecku. Na místě zasahovalo šest cisteren. Stavení vzplálo podle hasičů od kuchyně. Škodu předběžně vyšetřovatelé vyčíslili na 2,5 milionu korun.
  • U novostavby na Trutnovsku se sesunul svah, lidé museli z domu

    U novostavby na Trutnovsku se sesunul svah, lidé museli z domu

    17. 2. 2022 13:25:02Novinky.cz
    Deště umocněné silným větrem způsobily v Rudníku na Trutnovsku sesuv půdy. Masa zeminy se sesunula v blízkosti novostavby rodinného domu, jehož obyvatele museli hasiči evakuovat.
  • Byty nezlevníme, ale zpřístupníme třeba pro hasiče, říká městský developer

    Byty nezlevníme, ale zpřístupníme třeba pro hasiče, říká městský developer

    17. 2. 2022 10:43:00iDNES.cz
    Praha plánuje na svých pozemcích postavit v příštích patnácti letech na šest tisíc městských bytů. Podle ředitele Pražské developerské společnosti (PDS) Petra Urbánka to je reálná vize, byť to nebude snadné. „Každá stavba je svým způsobem kompromis a o ten se hodně intenzivně snažíme,“ říká Urbánek.
  • Silný vítr komplikuje dopravu po celém Česku, vysoký stupeň nebezpečí bude platit do 15. hodiny

    Silný vítr komplikuje dopravu po celém Česku, vysoký stupeň nebezpečí bude platit do 15. hodiny

    17. 2. 2022 10:37:00Lidovky.cz
    Česko zasáhl silný vítr, který od rána komplikuje dopravu na silnicích i železnicích a odřízl od dodávek proudu 300 tisíc odběratelů. Hasiči se potýkají s více než trojnásobkem výjezdů v porovnání s obvyklým průměrem. V převážné většině řeší problémy s popadanými stromy. Nejvíce událostí se týká kraje Plzeňského, Středočeského a Karlovarského. Vichr bude k večeru slábnut.
  • Záplavy v Brazílii mají skoro sto obětí

    Záplavy v Brazílii mají skoro sto obětí

    17. 2. 2022 09:16:01Novinky.cz
    Záplavy a sesuvy půdy způsobené intenzivními dešti v Brazílii mají nejméně 94 obětí, dalších 35 lidí se pohřešuje, uvedla ve středu agentura AFP s odvoláním na prohlášení úřadů. Deště v úterý večer místního času zasáhly brazilské město Petrópolis nedaleko Ria de Janeira. S postupem záchranných prací stoupají také počty nalezených zemřelých. Čtyřiadvacet lidí se podařilo zachránit.
  • Silný vítr odstřihl statisíce lidí od proudu, strhl střechy, zastavil dopravu

    Silný vítr odstřihl statisíce lidí od proudu, strhl střechy, zastavil dopravu

    17. 2. 2022 08:04:00Deník.cz
    Většinu území České republiky dnes zasáhl silný vítr a zkomplikoval železniční i silniční dopravu. Od elektrického proudu odstřihl statisíce domácností. Poruchy se sice daří odstraňovat, kolem 19. hodiny ale stále zůstávalo bez proudu zhruba 49 tisíc odběratelů. Opravy komplikuje vítr. Hasiči v souvislosti s počasím vyjížděli k několika tisícům případů, zejména to byly popadané stromy a ulomené větve. Mnoho skiareálů kvůli počasí přerušilo provoz. Turisté by neměli vstupovat do šumavských lesů a vyhnout se hřebenovým túrám v Krkonoších, Beskydech a na Šumavě.
  • Česko sužuje silný vítr, hasiči odstraňují stovky popadaných stromů ze silnic a železnic - aktualizujeme

    17. 2. 2022 07:39:00HZSČR
    17. 2. 2022 (PJ) - V souvislosti s platnou výstrahou ČHMÚ vyjeli hasiči od dnešní půlnoci do páté hodiny ráno celkem k 77 zásahům. Nejvíc událostí zaznamenali ve Středočeském, Plzeňském a Karlovarském kraji. Plné ruce práce mají nejen hasiči ve výjezdu, ale také operátoři, kteří nepřetržitě přijímají hovory na tísňových linkách na operačních a informačních střediscích HZS ČR.
  • Česko sužuje silný vítr - aktualizujeme

    17. 2. 2022 07:39:00HZSČR
    17. - 18. 2. 2022 (PJ) - Ve čtvrtek, 17. února 2022, vyjeli hasiči v souvislosti s platnou výstrahou ČHMÚ od půlnoci do osmé hodiny večer celkem k 4756 zásahům, což je 13x více než dlouhodobý denní průměr.
  • 

Obětí záplav a sesuvů půdy v Brazílii stále přibývá, počet už se blíží stovce

    Obětí záplav a sesuvů půdy v Brazílii stále přibývá, počet už se blíží stovce

    17. 2. 2022 06:54:23ČT 24
    Záplavy a sesuvy půdy způsobené intenzivními dešti v Brazílii mají už nejméně 94 obětí, dalších 35 lidí se pohřešuje, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení úřadů. Deště v úterý večer místního času zasáhly brazilské město Petrópolis nedaleko Ria de Janeiro. S postupem záchranných prací stoupají také počty nalezených zemřelých. Čtyřiadvacet lidí se podařilo zachránit živých.
  • Lucie Polišenská: Doufám, že se mi podaří, aby Eliška přirostla divákům k srdci

    Lucie Polišenská: Doufám, že se mi podaří, aby Eliška přirostla divákům k srdci

    17. 2. 2022 05:45:00Deník.cz
    V seriálu ZOO hraje Lucie Polišenská chovatelku žiraf Elišku, svobodnou matku dvou pubertálních dětí. Přebíhá z pavilonu žiraf do domácího pavilonu, aby hasila průšvihy, které její děti stihly udělat. I když ji štvou, nikdy by nic neměnila, protože je s nimi šťastná.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska