• STALO SE DNES: Nejvyšší inflace od roku 1993. Zpřísní se kontroly uprchlíků

    STALO SE DNES: Nejvyšší inflace od roku 1993. Zpřísní se kontroly uprchlíků

    10. 5. 2022 18:42:00iDNES.cz
    Česko nahradí Rusko v Radě OSN pro lidská práva. Ukrajina chce podle tamního ministra zahraničí osvobodit území celé své země. Na 5 tisíc korun budou mít nárok jen uprchlíci z Ukrajiny, který mají v pasu razítko o překročení hranice Evropské unie. Inflace je nejvyšší za téměř 30 let. Kvůli vysokým teplotám v Česku hrozí požáry. Přinášíme přehled úterních událostí.
  • Tři kamiony v sobě na dálnici D5 na Berounsku, směr na Prahu stojí

    Tři kamiony v sobě na dálnici D5 na Berounsku, směr na Prahu stojí

    10. 5. 2022 17:42:01Novinky.cz
    Následky střetu tří kamionů blokují v úterý odpoledne dopravu na dálnici D5 na 23. km na Berounsku. Jednoho řidiče museli hasiči vyprošťovat. Směr na Prahu je neprůjezdný.
  • Máme zatím nejteplejší den roku, meteorologové naměřili přes 25 stupňů. Hrozí požáry

    Máme zatím nejteplejší den roku, meteorologové naměřili přes 25 stupňů. Hrozí požáry

    10. 5. 2022 15:58:48Lidovky.cz
    Úterý je zatím nejteplejším dnem roku, teploty překonaly hranici letního dne, tedy 25 stupňů. Poprvé naměřili přes 25 stupňů v pondělí v Doksanech. Český hydrometeorologický ústav varoval, že teplé, suché a slunečné dny v Česku s sebou přinášejí riziko požárů.
  • Provoz vlaků na Třinecku zastavil požár suché trávy

    Provoz vlaků na Třinecku zastavil požár suché trávy

    10. 5. 2022 15:13:00Deník.cz
    Požár suché trávy v úterý odpoledne podél železniční trati na Třinecku, a to mezi stanicemi Návsí a Bocanovice, zastavil provoz vlaků. Zlikvidovat hned dvě ohniska malého rozsahu vyjeli profesionální hasiči z Třince společně s dobrovolnými z obcí Jablunkov, Mosty u Jablunkova a Návsí.
  • Výběr zásahů měsíce dubna

    10. 5. 2022 13:42:00HZSČR
    10. 5. 2022 - K radosti všech hasičů můžeme konstatovat, že měsíc duben byl méně náročný na požáry v přírodním prostředí, než letošní březen. Dokonce i oslavy pálení čarodějnic byly pro hasiče klidné, za což jsme velmi vděční. A jaký byl tedy měsíc duben pohledem hasičů, zjistíte ve výběru zásahů napříč celou republikou, který jsme pro vás, jako obvykle připravili.
  • OBRAZEM: Kůň na Novojičínsku uvízl ve žlabu. V pasti trpěl dlouhé hodiny

    OBRAZEM: Kůň na Novojičínsku uvízl ve žlabu. V pasti trpěl dlouhé hodiny

    10. 5. 2022 13:28:00Deník.cz
    Hned dvakrát se profesionální hasiči z Moravskoslezského kraje postarali během pondělí 9. května o záchranu živých tvorů. Před polednem vyjeli do Heřmánek na Novojičínsku, kde vyprošťovali statného hřebce, zaklíněného ve stáji v krmném žlabu. Navečer zachránili nervózní divoké kachně sedm malých káčátek, která spadla do nezajištěné kanálového otvoru v průmyslové zóně v Ostravě-Hrabové.
  • FOTO: Natáčení Krále Šumavy

    FOTO: Natáčení Krále Šumavy

    10. 5. 2022 13:04:02Novinky.cz
    Skutečný příběh Josefa Hasila, opravdového krále Šumavy, je předlohou pro minisérii režiséra Davida Ondříčka, kterou připravuje pro Voyo. Zúčastnili jsme se jednoho natáčecího dne v šumavských hvozdech. Král Šumavy by se měl na obrazovkách objevit na podzim.
  • Kvůli suchu hrozí požáry, varují meteorologové

    Kvůli suchu hrozí požáry, varují meteorologové

    10. 5. 2022 13:01:02Novinky.cz
    Kvůli suchu bude ve středu a čtvrtek v části Česka vyšší riziko vzniku požárů. Vyplývá to z výstrahy, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Výstraha se týká hlavně severozápadu a středu Čech. Už v předchozích týdnech hasiči zasahovali při několika rozsáhlých požárech lesů a trávy.
  • Zemědělce zneklidňuje sucho. Mapa ukazuje, kde je situace nejhorší

    Zemědělce zneklidňuje sucho. Mapa ukazuje, kde je situace nejhorší

    10. 5. 2022 13:01:01Novinky.cz
    Čeští zemědělci po dvou poměrně dobrých letech znovu s obavami sledují nastupující sucho. Aktuálně jsou tři nejhorší stupně zemědělského sucha z šesti na 16 procentech území republiky. V dalších deseti dnech se neočekávají žádné významné deště, ale převážně slunečné a do pátku i velmi teplé počasí, které by mohlo situaci výrazně zhoršit. Kvůli suchu bude také ve středu a čtvrtek v části Česka vyšší riziko vzniku požárů.
  • 

Národní muzeum naložilo kamiony fóliemi i generátory, pomůžou ochránit památky na Ukrajině

    Národní muzeum naložilo kamiony fóliemi i generátory, pomůžou ochránit památky na Ukrajině

    10. 5. 2022 12:37:12ČT 24
    Národní muzeum vyslalo na Ukrajinu zásilky potřebné k tomu, aby mohly být ukrajinské památky zachovány i pro další generace. Obsahují bublinkové folie či nehořlavé textilie, ale také desky k zabednění oken a hasicí přístroje. Kamiony naložené obalovým i restaurátorským materiálem a dalším vybavením vyjely v úterý z Tuchoměřic na žádost válkou zasažené země a s pověřením od české vlády.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska