• Vítr ve středních Čechách láme stromy. Na železnici jsou problémy

    4. 3. 2019 18:49:00Lidovky.cz
    Hasiči ve Středočeském kraji v pondělí k 18:00 měli 80 výjezdů kvůli silnému větru, především likvidovali popadané stromy. Nejvíce případů je v okresech Benešov a Praha-západ, uvedli hasiči na Twitteru. Vítr komplikuje i dopravu na železnici, vyplývá z údajů na webu Českých drah.Další články k tématu:Silnější než Kyrill? Měření na Sněžce ukázalo rychlost větru 270 km/h, rekord ale nepadlPo nočním větru na několika tratích nejezdily vlaky, bez proudu se ocitlo téměř deset tisíc domácnostíV pondělí a v úterý zasáhne skoro celé Česko silný vítr, dosáhne rychlosti až 90 km/hodSilný vítr udeří na Moravě, v neděli večer i na západě. Lidé mají zajistit okna a jezdit opatrněDalší chladný víkend. V sobotu bude foukat silný vítr, na západě Čech hrozí ledovka
  • Hasiči kontrolují po celém Česku provozovny, které nabízejí únikové hry

    4. 3. 2019 18:18:41ČT 24
    V Česku probíhají mimořádné kontroly únikových her. Hasiči ve všech krajích postupně prověřují jejich požární bezpečnost i to, zda jsou prostory k tomuto účelu zkolaudované. Reagují tak na neštěstí, při němž v Polsku na začátku roku uhořelo při jedné hře pět dívek.
  • Do Česka se vrátilo teplé počasí, v Čáslavi naměřili přes 20 stupňů

    4. 3. 2019 17:25:00iDNES.cz
    Do Česka se po chladnějším víkendu vrátilo nezvykle teplé počasí. Na některých místech v pondělí denní maxima překračovala 19 stupňů. Nejvyšší teplotu naměřili v Čáslavi, a to 20,2 stupně Celsia. V průběhu dne do Česka dorazil silný vítr, který místy lámal stromy a přidělával práci hasičům. Další články k tématu:Až 18 stupňů. Jarní teploty vydrží celý týden, v pátek se mírně ochladíJarní teploty vystřídá v půlce týdne déšť, o víkendu se sluníčko vrátíV Česku padaly teplotní rekordy. Teploměry ukazovaly více než 16 stupňů Celsia
  • V Čechách řádí silný vítr, vyvrací sloupy vysokého napětí i stromy

    4. 3. 2019 17:12:03Novinky.cz
    Silný vítr zasáhl v pondělí část Čech. Na Litoměřicku spadl stožár vysokého napětí, proto musel být přerušen provoz na železniční trati. Na Královéhradecku hasiči zasahovali u popadaných stromů nebo poškozených střech. Na Náchodsku část střechy poškodila nádrž s plynem.
  • V Čechách řádí silný vítr, přes 7700 domácností je bez proudu

    4. 3. 2019 17:12:03Novinky.cz
    Silný vítr zasáhl v pondělí část Čech. Bez proudu přes 7700 domácností. Nejvíce výpadků eviduje společnost ČEZ, a to hlavně ve středních a východních Čechách. Na Litoměřicku spadl stožár vysokého napětí, proto musel být přerušen provoz na železniční trati. Na Královéhradecku hasiči zasahovali u popadaných stromů nebo poškozených střech. Na Náchodsku část střechy poškodila nádrž s plynem.
  • V Čechách řádí silný vítr, kolem 7000 domácností je bez proudu

    4. 3. 2019 17:12:03Novinky.cz
    Silný vítr zasáhl v pondělí část Čech. Bez proudu přes 6700 domácností. Nejvíce výpadků eviduje společnost ČEZ, a to hlavně ve středních a východních Čechách. Na Litoměřicku spadl stožár vysokého napětí, proto musel být přerušen provoz na železniční trati. Na Královéhradecku hasiči zasahovali u popadaných stromů nebo poškozených střech. Na Náchodsku část střechy poškodila nádrž s plynem.
  • V Čechách řádí silný vítr, tisíce domácností jsou bez proudu

    4. 3. 2019 17:12:03Novinky.cz
    Silný vítr zasáhl v pondělí část Čech. Bez proudu bylo odpoledne přes 6000 domácností. Nejvíce výpadků eviduje společnost ČEZ, a to hlavně ve středních a východních Čechách. Na Litoměřicku spadl stožár vysokého napětí, proto musel být přerušen provoz na železniční trati. Na Královéhradecku hasiči zasahovali u popadaných stromů nebo poškozených střech. Na Náchodsku část střechy poškodila nádrž s plynem.
  • Pohotovost v centru Prahy. Na Václaváku unikal plyn

    4. 3. 2019 16:20:00TÝDEN.cz
    V dolní části pražského Václavského náměstí v pondělí odpoledne unikal z výkopu plyn. Na místě zasahovali plynaři, policisté a hasiči, kteří měřili koncentraci plynu.
  • Na Václavském náměstí unikl plyn z potrubí. Probíhá evakuace

    4. 3. 2019 15:38:00Lidovky.cz
    V dolní části Václavského náměstí v pondělí odpoledne unikl plyn z potrubí ve výkopu. Na místě zasahují hasiči, kteří evakuují přilehlé objekty.Další články k tématu:Na Václavském náměstí se zapálil muž. Chci odejít jako Palach, oznámil bratroviKomunisté obléknou ‚žluté vesty‘ na Václavském náměstí. Na protest proti drahému bydleníStaroměstské a Václavské náměstí zaplnily tisíce lidí. Žádali odstoupení BabišeNávrat tramvají na Václavské náměstí v dohledu? Praha schválila zpracování projektu
  • Únik plynu na Václavském náměstí: Hasiči evakuují desítky lidí

    4. 3. 2019 15:35:00TN.CZ
    Na Václavském náměstí v Praze řeší několik hasičských jednotek únik plynu. Byly evakuovány přilehlé budovy, zasahuje i pražská záchranná služba a policie. V dolní části Václavského náměstí unikl plyn z potrubí ve výkopu. "Na místě zasahují hasiči ze dvou jednotek. Provádíme evakuaci přilehlých objektů," sdělili pražští hasiči.  Hasiči provádějí měření koncentrace plynu v přilehlých budovách. Vytyčili nebezpečné zóny. Na místě je i policie a záchranná služba. Podle jejího mluvčího Ondřeje Fraňka

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska