On-line předplatnéPřihlášeníObjednat
Aktuální číslo Hasičské noviny č.9/2024

Zprávy

Dnes je středa 8. 5. 2024 Svátek má Den osvobození od fašismu (1945)
  • Málem zaniklá barokní Valeč zve na koncerty, výstavy i noční prohlídky

    5. 3. 2019 18:09:01Novinky.cz
    Valečský zámek nechali přestavět Kagerové ze Štampachu na začátku 18. století ze staršího renesančního sídla. Na okraji Doupovských hor vznikl nádherný barokní zámek s rozsáhlým parkem a sochami z dílny M. B. Brauna. Zámek zvaný Brána Doupova těžce poškodil koncem 20. století požár, málem zanikl.
  • Policisté by si mohli přivydělávat třeba jako učitelé nebo soudní znalci, prosazují poslanci

    5. 3. 2019 17:15:01Novinky.cz
    Poslanci hlasy ANO, ČSSD a KSČM v prvním čtení podpořili vládní novelu, podle které by si policisté, hasiči nebo celníci mohli přivydělávat na vedlejší pracovní poměr. ODS návrh kritizuje s tím, že je to cesta k melouchům a že není jasné, co vše budou policisté moci dělat.
  • Vláda chce nechat policisty přivydělat si na vedlejšák. Budou melouchařit, varuje ODS

    5. 3. 2019 17:15:01Novinky.cz
    Poslanci hlasy ANO, ČSSD, KSČM i lidovců v prvním čtení podpořili vládní novelu, podle které by si policisté, hasiči nebo celníci mohli přivydělávat na vedlejší pracovní poměr. ODS návrh kritizuje s tím, že je to cesta k melouchům a že není jasné, co vše budou policisté moci dělat.
  • Při požáru bytu v Nuslích se popálili dva muži, jeden má vážná zranění

    5. 3. 2019 16:26:00iDNES.cz
    Všechny složky záchranného integrovaného systému dopoledne zasahovaly u požáru bytu ve Svatoslavově ulici v Praze 4. Záchranáři odvezli do nemocnice dva zraněné. Ulice byla uzavřena. Příčiny požáru nyní vyšetřuje policie.Další články k tématu:Při požáru ve výloze na Václavském náměstí skončily v plamenech šperky
  • Dobrá zpráva pro hasiče i policii, Sněmovna podpořila přivýdělky

    5. 3. 2019 13:58:00TN.CZ
    Příslušníkům bezpečnostních sborů se asi zjednoduší zákonná možnost přivydělávat si například pedagogickou činností nebo prací v odborových organizacích. Sněmovna podpořila v dnešním úvodním kole vládní novelu služebního zákona, která reaguje na loňský verdikt Ústavního soudu. Soud zrušil s účinnosti od letošního pololetí část zákona, která pravomoc stanovit výjimky z obecného zákazu jiné výdělečné činnosti plně přenášela na ředitele. Poslanecká sněmovna dnes také projednávala návrh na zákaz
  • Hasiči u převráceného náklaďáku poprvé využili vaky tlumící náraz kol

    5. 3. 2019 13:37:00iDNES.cz
    Moravskoslezští hasiči při pondělní nehodě nákladního vozu ve Staříči na Frýdecko-Místecku poprvé využili dva nafukovací zachytávací vaky. Kamion se díky nim vrátil zpátky na kola bez tvrdého nárazu o zem.Další články k tématu:Za zraněnými v ohrožení života vyrazí v Beskydech a Jeseníkách hasičiNa okraji Třince se v noci srazil kamion s dodávkou, zemřeli čtyři lidéVIDEO: Na Bruntálsku hasiči tahali nákladní vůz z potoka
  • Stromy nevydržely silný vítr. Bez proudu jen v Polesí a Bělé

    5. 3. 2019 11:00:00Deník.cz
    Jihočeský kraj - Pondělní silný vítr způsobil, že ve všech okresech našeho kraje museli hasiči odstraňovat spadlé strom.
  • V Brně na nádraží se ráno srazily dva vlaky. Na místě bylo 21 zraněných

    5. 3. 2019 10:50:00Lidovky.cz
    Na hlavním nádraží v Brně se ráno srazily na jedné koleji dva vlaky. Na místě se zranilo podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky 21 lidí. Mluvčí záchranné služby Michaela Bothová doplnila, že 13 z nich bylo převezeno do nemocnice.Další články k tématu:Další incident na železnici. Na Chrudimsku se srazil osobní vlak s manipulačním, pět zraněnýchNa Smíchově projel rychlík návěstidlo na červenou. Zastavil 37 metrů od jiného vlakuKonec wi-fi hostiny ve vlacích ČD? Operátor O2 žádá za data trojnásobekVlak mezi Dejvicemi a Veleslavínem usmrtil muže. Železniční provoz byl omezen
  • Výbuch bytu v pražských Nuslích. Dva muži utrpěli těžké popáleniny

    5. 3. 2019 09:41:00Deník.cz
    V úterý v dopoledních hodinách došlo pravděpodobně k výbuchu jednoho z bytů v pražských Nuslích. Do Svatoslavovy ulice vyjely dvě hasičské jednotky, jejich členové poskytli předlékařskou pomoc dvěma popáleným mužům. Oba pak sanitka okamžitě odvezla do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady na specializovanou kliniku. Jeden utrpěl velmi vážná poranění.
  • Na brněnském hlavním nádraží došlo ke srážce dvou vlaků, 21 zraněných

    5. 3. 2019 09:30:00TÝDEN.cz
    Na hlavním nádraží v Brně se v úterý ráno srazily na jedné koleji dva vlaky. Na místě se zranilo podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky 21 lidí.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska