On-line předplatnéPřihlášeníObjednat
Aktuální číslo Hasičské noviny č.9/2024

Zprávy

Dnes je středa 8. 5. 2024 Svátek má Den osvobození od fašismu (1945)
  • VIDEO: Hasiči bojovali s požárem lesní školky! Práci komplikoval silný vítr

    7. 3. 2019 14:49:00TN.CZ
    Velký požár lesní školky likvidovaly celou noc desítky hasičů v okolí Rajnochovic na Kroměřížsku. Práci jim komplikoval nedostatek vody a náročný terén. Plameny se podařilo uhasit až nad ránem. - 
  • Z kotle unikal nebezpečný plyn. Hasiči odvezli do nemocnice devět lidí

    7. 3. 2019 11:00:00iDNES.cz
    Nemocnice v Českých Budějovicích ve středu večer přijala kvůli otravě plynem sedm dětí a dva dospělé. Nikdo z nich není v ohrožení života. Všechny pacienty přivezli hasiči z bytového domu, kde z plynového kotle unikal oxid uhelnatý.Další články k tématu:Dívka bojuje o život po otravě oxidem uhelnatým v koupelněMuž přitápěl ve skleníku, zabil ho unikající oxid uhelnatý
  • Lidé se nadýchali oxidu uhelnatého, hasiči je evakuovali

    7. 3. 2019 09:00:00Deník.cz
    České Budějovice - Jedovatý oxid uhelnatý unikl z plynového kotle ve středu večer v bytovém domě v budějovické ulici K. V. Raise. Hasiči evakuovali jedenáct lidí.
  • Hasiči ve větru bojovali s požáry v Hostýnských vrších

    7. 3. 2019 08:07:01Novinky.cz
    Dva kopce v Hostýnských vrších hořely v noci na čtvrtek mezi obcemi Rajnochovice a Podolí. Hasiči vyhlásili první druhý a po chvíli i třetí stupeň poplachu, povoláno bylo patnáct jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů z okolí.
  • Muž se ženou byli v ohrožení života, jejich byt museli otevírat hasiči

    6. 3. 2019 18:26:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ V jednom z bytů na Masarykově náměstí ve Slaném zasahovali ve středu odpoledne hasiči, policisté a záchranáři. V ohrožení života zde byli dva mladí lidé, kteří se nejspíše chtěli otrávit jedem. Pomoc naštěstí přišla včas a muž i žena byli převezeni do nemocnice.
  • Když se ozve Krakonoš. Na obrazovkách České televize poprvé zasáhnou Hasiči

    6. 3. 2019 18:23:30ČT 24
    Česká televize nabídne novou dokumentární sérii Hasiči. Šest dílů ukáže nejen zásahy proti nebezpečným živlům, záchranu životů při autonehodách, ale i neustálou a důkladnou přípravu, kterou hasiči procházejí. Za oponu práce, která vyžaduje absolutní nasazení a kde často rozhodují vteřiny, diváky poprvé vezme ČT2 ve středu od 21:55.
  • Únikové hry bez možnosti úniku, zjistili hasiči při kontrolách v Plzeňském kraji

    6. 3. 2019 16:12:01Novinky.cz
    Úniková místnost, ze které třeba v případě požáru bez cizí pomoci neuniknete. Tak to podle hasičů vypadá ve třech z pěti kontrolovaných objektů, které v Plzeňském kraji slouží k provozování takzvaných únikových her.
  • VIDEO: Severní Španělsko sužují rozsáhlé lesní požáry

    6. 3. 2019 15:10:00TN.CZ
    Na severu Španělska ve městě Muskiz se rozpoutal lesní požár. Podle hasičů se oheň šířil rychle kvůli silným nárazům větru. Požár doposud postihl asi 110 akrů lesů. Na severu Španělska ve městě Muskiz se rozpoutal lesní požár. Podle hasičů se oheň šířil rychle kvůli silným nárazům větru. Požár doposud postihl asi 110 akrů lesů.
  • Z vraždy požárem zbylo napadení, odsouzený muž vyjde z vězení už za měsíc

    6. 3. 2019 12:44:00iDNES.cz
    Ani vražda, ani těžké ublížení na zdraví, ale jen napadení. Tak zní po sérii verdiktů provinění Reného Bučana, který stanul před soudy kvůli smrti svého domácího v hořícím domě v Lipové-lázních na Jesenicku. Čelil obžalobě, že muže zbil a nechal uhořet. Místo prvotního dvanáctiletého trestu nakonec dostal dva roky.Další články k tématu:Muž bytného napadl, ale za jeho uhoření nemůže, řekl soud a snížil trestZa vraždu domácího podpálením domu dostal muž dvanáct let vězeníKdyž jsem přišel, už hořelo, řekl soudu obžalovaný z vraždy požárem
  • Soud zmírnil trest muži, který napadl domácího. Ten později zemřel při požáru

    6. 3. 2019 12:39:01Novinky.cz
    Na dva roky do vězení poslal ve středu Vrchní soud v Olomouci Reného Bučana (38). O rok a půl tak zmírnil trest, který muži vyměřil senát olomoucké pobočky Krajského soudu v Ostravě. Bučan napadl svého domácího (62). Poškozený v domě, kde později začalo hořet, a kde ho Bučan po útoku nechal, zemřel. Škoda na objektu dosáhla v důsledku požáru 420 tisíc korun.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska