• Sardinii zasáhly lesní požáry

    30. 7. 2019 11:26:01Novinky.cz
    S prudkým požárem křovisek bojovali v noci na 28. července hasiči na Sardinii. Zasáhl řídce obydlenou oblast, takže bylo potřeba evakuovat jen tři rodiny, uvedla agentura AP.
  • V Rusku hoří miliony hektarů lesů. Dým dusí města, hrozí ekologická katastrofa

    30. 7. 2019 11:03:00iDNES.cz
    Dým z lesních požárů zuřících v odlehlých částech Sibiře na ploše odpovídající Belgii se rozšířil na tisíce kilometrů, dusí celá města, přinutil četná letiště v oblasti ke změnám letových plánů a lidé si stěžují na zdravotní potíže. V plamenech se podle úřadů ocitlo 3,2 milionu hektarů lesních porostů, hlavně v nedostupných oblastech Jakutska, Krasnojarského kraje a Irkutské oblasti.Další články k tématu:Rozsáhlé požáry v Rusku jsou vidět až z vesmíru, ukázal snímek NASALesní požáry na Sibiři spalují milion hektarů lesa, oheň nikdo nehasíVe středním Portugalsku bojuje s lesním požárem přes 1800 hasičů
  • Střet gangů v brazilské věznici stál život desítky lidí. Někteří přišli o hlavu

    30. 7. 2019 11:01:26ČT 24
    Celkem 57 lidí zemřelo při pondělní potyčce znepřátelených gangů v brazilské věznici Altamira. Šestnácti vězňům vzbouřenci uřízli hlavu, ostatní se udusili poté, co byl v cele založen požár, sdělily úřady. Nepokoje trvaly pět hodin. Dva dozorci, které vězni drželi jako rukojmí, už byli osvobozeni. Jde o jednu z nejtragičtějších událostí tohoto typu v novodobé historii země. Brazílie dlouhodobě řeší problémy s přetíženými věznicemi a korupcí.
  • Část vykolejeného vlaku u Mariánských Lázní se podařilo odstranit z trati

    30. 7. 2019 10:30:02ČT 24
    Během noci se podařilo odstranit další vykolejené vagony, které blokují trať u Mariánských Lázní. Likvidace nedělní havárie, která se stala na špatně přístupném náspu, pokračuje nepřetržitě. Vagony musí hasiči odstranit z kolejí, aby mohla začít diagnostika trati a její opravy.
  • Část vykolejeného vlaku s vápnem se podařilo během noci odstranit z trati. Hasiči se snaží vagony i rozřezat

    30. 7. 2019 10:10:00Lidovky.cz
    Část vagonů z nákladního vlaku, který v neděli odpoledne vykolejil u Mariánských Lázní, se podařilo během noci odstranit z kolejí. Likvidace havárie, která se stala na špatně přístupném náspu, pokračuje. Vagony je třeba odstranit z kolejí, aby mohla začít diagnostika trati a její opravy.Další články k tématu:Stroje vyprošťují vykolejený vlak s vápnem, pomoci musí i železniční tank. Video ukazuje padající vagonyNa Chebsku vykolejil nákladní vlak, škody jsou veliké. Podívejte se na video, na kterém vagony padají s náspuMuž ve Frankfurtu shodil pod vlak matku s dítětem. Osmiletý chlapec zemřel
  • Troubkám schází protipovodňová ochrana. Nyní přijdou i o načerno postavený val

    30. 7. 2019 08:02:00Deník.cz
    Symbol katastrofálních záplav na Moravě v roce 1997 - obec Troubky - nemá ani po více než dvaceti letech účinná protipovodňová opatření. Spoléhá se pouze na dva valy, které si před lety vybudovali místní „svépomocí“. Troubky během léta o jednu ze dvou hrází přijdou - podle úředníků přerovského magistrátu byla totiž zbudována načerno.
  • Uřezávali hlavy a zakládali požáry, v Brazílii se vzbouřili vězni

    29. 7. 2019 23:25:01Novinky.cz
    Při nepokojích ve věznici na severu Brazílie zemřelo v pondělí 52 vězňů, informovala agentura AFP. Podle místních médií byly příčinou nepokojů ve věznici ve městě Altamira ve státě Pará střety mezi dvěma konkurenčními gangy.
  • V brazilské věznici se střetly gangy. Zemřelo přes 50 vězňů

    29. 7. 2019 21:58:00TN.CZ
    Brazilskou věznicí ve městě Altamira na severu Brazílie v pondělí otřásly nepokoje. Při střetu konkurenčních gangů zemřelo minimálně 52 trestanců. Některým z nich vězni usekli hlavu. Nepokoje v brazilské věznici vypukly v pondělí ráno místního času, když vězni dostávali snídani. Nejvíce obětí zavinil požár, který vzbouřenci způsobili – hodně z nich se totiž udusilo. Ohněm chtěli znepřístupnit cestu policistům. Podle zahraničních médií byla bitka mezi gangy velmi brutální. Šestnácti vězňům
  • FOTO, VIDEO: Déšť znovu zaplavil Pětimostí, pod vodou byly i další silnice

    29. 7. 2019 21:55:00Deník.cz
    Tolik očekávaný déšť v pondělí večer opět zkomplikoval život v Děčíně. Prudké přívaly deště zatopily několik dopravně důležitých míst, voda natekla i do několika domů. Dohromady hasiči zasahovali na přibližně patnácti místech během dvou hodin, převážně v Děčíně.
  • Na okraji Hradce hořel rodinný dům, majitel v podkroví vykuřoval úly

    29. 7. 2019 21:20:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Hned dvakrát vyjeli hasiči k požáru rodinného domu v Hradci Králové – Malšovicích. V neděli odpoledne a pak ještě v pondělí nad ránem, kdy se střecha domu opět rozhořela.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska