• Planý poplach? Zbytečné výjezdy záchranářů či hasičů stojí statisíce

    23. 7. 2019 12:59:00Deník.cz
    Desítky záchranářů i speciální techniky v pohotovosti zamíří na místo, kde se vůbec nic neděje. Jinde se přitom může odehrát vážná nehoda, kde budou chybět. I takové následky může mít lehkomyslné jednání některých lidí, kteří na jihu Moravy zneužívají tísňové linky.
  • OBRAZEM: Loňský požár v Řecku zabil 97 lidí. Způsobil ho muž, který pálil zahradní odpad

    23. 7. 2019 12:18:06ČT 24
    Nejméně 97 lidských životů si vyžádal lesní požár, který loni 23. července severovýchodně od Athén pronikl do obytné zástavby. Ohnivá fronta sešla ze svahů pohoří Pendeli na východním pobřeží oblasti Attika, která zahrnuje i řecké hlavní město. Plameny nejhůř zasáhly letovisko Mati.
  • Inspektoři odhalili nebezpečné nabíječky! Můžou i zabíjet

    23. 7. 2019 11:16:00TN.CZ
    Před další nebezpečnou nabíječkou varují inspektoři České obchodní inspekce. Upozorňují, že u ní hrozí vysoké riziko úrazu proudem. Před jiným přístrojem, který taktéž může uživatele i zabít, varovali inspektoři v pátek. Hasiči upozorňují, že kromě nebezpečí úrazu proudem, hrozí u některých přístrojů také velké riziko vzniku požáru. Nabíječku, která může majitele telefonu i zabít, odhalili pracovníci České obchodní inspekce. Jde o cestovní nabíječku Premium Caliber PW-3IT původem z Číny.
  • Lidé v Troubkách si postavili hráz, která je měla ochránit před povodněmi. V létě ji obec odstraní

    23. 7. 2019 11:06:02ČT 24
    Troubky na Přerovsku, které se staly symbolem záplav v roce 1997, odstraní jednu ze dvou hrází, kterou si obyvatelé sami vybudovali bez povolení úřadů na ochranu proti povodním. Obec sice prokázala, že by stavba na Panské louce nikoho neohrozila, ale ani nedokázala, že by hráz během povodní někomu pomohla. Na odstranění valu se dohodli zástupci Troubek i Přerova, na jehož pozemcích hráz zčásti stojí.
  • Na Sibiři hoří území velké jako 20 Prah, hasiči to vzdávají

    23. 7. 2019 10:10:01Novinky.cz
    V Krasnojarské a Irkutské oblasti hoří téměř milion hektarů lesa, píše server Newsru.com s odkazem na informace ministerstva pro mimořádné události. Dým z požárů dusí města ve vzdálenosti 1500 kilometrů, upozorňuje server.
  • Noční požár v Plzni zničil dva byty, hasiči evakuovali sedmdesát lidí

    23. 7. 2019 09:55:00iDNES.cz
    Kvůli požáru muselo v noci opustit své domovy sedmdesát lidí z panelového domu v Brněnské ulici v Plzni. Hořet začalo v jednom z bytů a plameny jej zcela zničily. Záchranáři na místě ošetřili jednoho chlapce, další dva obyvatele převezli kvůli potížím s dýcháním do nemocnice. Další články k tématu:Na Domažlicku hořel dům, nejspíš ho zapálila psychicky nemocná obyvatelkaV chátrající budově obývané bezdomovci hořelo, tři se nadýchali kouřePři požáru plzeňské ubytovny uhořela šestadvacetiletá žena, ukázala pitva
  • Na Sibiři zuří požáry. Nikdo je nehasí, nejsou peníze

    23. 7. 2019 09:30:00Deník.cz
    Na Sibiři hoří skoro milion hektarů lesů a i vzdálená města se dusí dýmem z požárů, které nikdo nehasí - zákon to umožňuje, pokud by náklady na hašení byly vyšší než způsobené škody. Navíc chybějí peníze, upozornil server Newsru.com.
  • Na Sibiři hoří skoro milion hektarů lesa. Nikdo ho nehasí

    23. 7. 2019 08:50:22ČT 24
    Rozsáhlý požár na střední Sibiři zachvátil téměř milion hektarů lesa. Dým z něj se dostal do měst vzdálených stovky kilometrů. Oheň nikdo nehasí. Zákon to v Rusku umožňuje pouze v případě, že náklady na hašení nejsou vyšší než způsobené škody.
  • Lesní požáry na Sibiři spalují milion hektarů lesa, oheň nikdo nehasí

    23. 7. 2019 08:40:00iDNES.cz
    Na Sibiři hoří skoro milion hektarů lesů, dýmem z požárů se dusí i vzdálená města. Oheň nikdo nehasí, zákon to umožňuje, pokud by náklady na hašení byly vyšší než způsobené škody. Navíc chybějí peníze, upozornil zpravodajský portál Newsru.com.Další články k tématu:Ve středním Portugalsku bojuje s lesním požárem přes 1800 hasičůPožár přerušil koncert u chorvatské pláže Zrće, evakuovali tisíce lidíV továrně na strategické rakety v sibiřském Krasnojarsku vypukl požár
  • Tábor zasáhl ničivý požár. Dívka zemřela v den svých 11. narozenin

    23. 7. 2019 08:38:00TN.CZ
    Velká tragédie zasáhla v noci na úterý východoruské město Chabarovsk. Na táboře zaměřeném na knižní a filmovou ságu Pán prstenů vypukl v noci požár. Většina stanů, ve kterých spalo dohromady 189 dětí, lehla popelem. Dívka, která by v úterý oslavila 11. narozeniny, zemřela. Další tři bojují v nemocnici o život. Podle ruské agentury RIA by dívka, která v noci při požáru zemřela, v úterý oslavila 11. narozeniny, uvedl to místopředseda regionální vlády Anatolij Litvinčuk. Požár v Holdomi, které je

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska