• Ruskem otřásla tragédie, na táboře při požáru zemřely čtyři děti

    23. 7. 2019 14:19:03Novinky.cz
    Nejméně čtyři děti přišly o život při požáru na letním táboře v Chabarovském kraji na východě Ruska. Krajské úřady vyhlásily od středy třídenní smutek. Nad tragédií se rozhořčil premiér Dmitrij Medvěděv, který nařídil zjistit, kdo povolil tábor, kde se tak zásadně porušovaly bezpečnostní předpisy. Případem se zabývají vyšetřovatelé, kteří už zadrželi ředitele a vlastníka tábora.
  • Hasiči zasáhli na poslední chvíli! Dítě vytáhli z rozpáleného auta

    23. 7. 2019 13:54:00TN.CZ
    Další případ dítěte zavřeného v rozpáleném autě museli řešit karlovarští hasiči. Tentokrát se nejednalo o úmysl ani opomenutí, ale nechtěné zabouchnutí. I tak šlo však o minuty, protože byl hic. K případu vyjížděli hasiči Karlovarského kraje v pondělí, kdy teploty sahaly k tropické třicítce. "V aktuálním počasí se může teplota ve vozidle velmi rychle vyšplhat k vysokým hodnotám, které mohou způsobit vážné zdravotní komplikace všem uvnitř, ať už se jedná o zvířata či právě malé dítě," upozornili
  • Jihozápad Evropy sužují požáry a vedro, Rumunsko bojuje s povodněmi

    23. 7. 2019 13:51:00TN.CZ
    Portugalsko stále sužují ohromné lesní požáry, hasičům se sice podařilo do úterního rána dostat pod kontrolu až 90 procent požáru, očekává se, že se situace znovu zhorší a plameny se odpoledne opět rozhoří. Díky včasnému varování a předběžným evakuacím zatím nikdo nepřišel o život, zraněno ale bylo už přes 20 lidí. Počasí v Evropě není jen velmi horké, například Rumunsko sužují přívalové deště a bleskové povodně. Stovky portugalských hasičů již od minulého týdne bojují se zuřícímu lesními
  • Volvo svolává půl milionu vozů do servisu kvůli emisnímu zařízení

    23. 7. 2019 13:21:02Novinky.cz
    Zhruba 507 tisíc vozů značky Volvo s dvoulitrovým vznětovým čtyřválcem musí do servisu, protože horko pod kapotou může roztavit plastový díl systému EGR. Teoreticky to může znamenat požár, takový případ ale nebyl zatím zaznamenán.
  • Planý poplach? Zbytečné výjezdy záchranářů či hasičů stojí statisíce

    23. 7. 2019 12:59:00Deník.cz
    Desítky záchranářů i speciální techniky v pohotovosti zamíří na místo, kde se vůbec nic neděje. Jinde se přitom může odehrát vážná nehoda, kde budou chybět. I takové následky může mít lehkomyslné jednání některých lidí, kteří na jihu Moravy zneužívají tísňové linky.
  • OBRAZEM: Loňský požár v Řecku zabil 97 lidí. Způsobil ho muž, který pálil zahradní odpad

    23. 7. 2019 12:18:06ČT 24
    Nejméně 97 lidských životů si vyžádal lesní požár, který loni 23. července severovýchodně od Athén pronikl do obytné zástavby. Ohnivá fronta sešla ze svahů pohoří Pendeli na východním pobřeží oblasti Attika, která zahrnuje i řecké hlavní město. Plameny nejhůř zasáhly letovisko Mati.
  • Inspektoři odhalili nebezpečné nabíječky! Můžou i zabíjet

    23. 7. 2019 11:16:00TN.CZ
    Před další nebezpečnou nabíječkou varují inspektoři České obchodní inspekce. Upozorňují, že u ní hrozí vysoké riziko úrazu proudem. Před jiným přístrojem, který taktéž může uživatele i zabít, varovali inspektoři v pátek. Hasiči upozorňují, že kromě nebezpečí úrazu proudem, hrozí u některých přístrojů také velké riziko vzniku požáru. Nabíječku, která může majitele telefonu i zabít, odhalili pracovníci České obchodní inspekce. Jde o cestovní nabíječku Premium Caliber PW-3IT původem z Číny.
  • Lidé v Troubkách si postavili hráz, která je měla ochránit před povodněmi. V létě ji obec odstraní

    23. 7. 2019 11:06:02ČT 24
    Troubky na Přerovsku, které se staly symbolem záplav v roce 1997, odstraní jednu ze dvou hrází, kterou si obyvatelé sami vybudovali bez povolení úřadů na ochranu proti povodním. Obec sice prokázala, že by stavba na Panské louce nikoho neohrozila, ale ani nedokázala, že by hráz během povodní někomu pomohla. Na odstranění valu se dohodli zástupci Troubek i Přerova, na jehož pozemcích hráz zčásti stojí.
  • Na Sibiři hoří území velké jako 20 Prah, hasiči to vzdávají

    23. 7. 2019 10:10:01Novinky.cz
    V Krasnojarské a Irkutské oblasti hoří téměř milion hektarů lesa, píše server Newsru.com s odkazem na informace ministerstva pro mimořádné události. Dým z požárů dusí města ve vzdálenosti 1500 kilometrů, upozorňuje server.
  • Noční požár v Plzni zničil dva byty, hasiči evakuovali sedmdesát lidí

    23. 7. 2019 09:55:00iDNES.cz
    Kvůli požáru muselo v noci opustit své domovy sedmdesát lidí z panelového domu v Brněnské ulici v Plzni. Hořet začalo v jednom z bytů a plameny jej zcela zničily. Záchranáři na místě ošetřili jednoho chlapce, další dva obyvatele převezli kvůli potížím s dýcháním do nemocnice. Další články k tématu:Na Domažlicku hořel dům, nejspíš ho zapálila psychicky nemocná obyvatelkaV chátrající budově obývané bezdomovci hořelo, tři se nadýchali kouřePři požáru plzeňské ubytovny uhořela šestadvacetiletá žena, ukázala pitva

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska