• Pákistánský reportér popisoval záplavy po krk ve vodě. Teď je z něj hvězda

    30. 7. 2019 15:31:00iDNES.cz
    Na účinný způsob, jak světovou pozornost přitáhnout k ničivým záplavám v Pákistánu, zřejmě nechtěně přišel tamní reportér Azadar Hussain. Ten si ve své reportáži stoupl přímo do rozvodněné řeky a celý televizní vstup odmoderoval po krk ve vodě. Video s jeho výkonem se brzy rozšířilo na sociální sítě a tam si ho všimla i světová média.Další články k tématu:VIDEO: Když je třeba drama. Reportér zmítaný krutým větrem, který se nekonalVIDEO: Splašky v puse, červi a tuk. Omdléval jsem při čištění kanálůVIDEO: Kopání, exhumace mrtvol i pohřeb. Zkusili jsme práci hrobníka
  • V Praze hořelo auto, policisté zachránili kabelku i okolní vozy

    30. 7. 2019 14:07:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE, VIDEO/ Žena se ocitla v pondělí odpoledne v zoufalé situaci. V Lamačově ulici na pražském Barrandově jí začalo po zaparkování hořet auto. Majitelka vozidla zavolala policisty, kteří se ještě před příjezdem hasičů snažili požár zlikvidovat hasicím přístrojem ze služebního auta.
  • Noční směny, tři tanky. Hasiči pracují u nehody vlaku nepřetržitě

    30. 7. 2019 12:48:00TN.CZ
    Hasiči stále usilovně pracují na odstranění nehody vlaku u Mariánských lázní, nasadili dokonce hned tři vyprošťovací tanky. Práce nepřetržitě pokračují, zatím není jasné, kdy dojde ke zprovoznění tratě. V neděli vyjely jednotky Integrovaného záchranného systému k vážné železniční nehodě poblíž Mariánských lázní. Vlak převážející vápno zřejmě kvůli výrazně vyšší rychlosti, než je v úseku povolena, vykolejil, několik vagonů skončilo ve stráni. Celkem vykolejilo 13 vagonů a lokomotiva, škody jsou
  • Sardinii zasáhly lesní požáry

    30. 7. 2019 11:26:01Novinky.cz
    S prudkým požárem křovisek bojovali v noci na 28. července hasiči na Sardinii. Zasáhl řídce obydlenou oblast, takže bylo potřeba evakuovat jen tři rodiny, uvedla agentura AP.
  • V Rusku hoří miliony hektarů lesů. Dým dusí města, hrozí ekologická katastrofa

    30. 7. 2019 11:03:00iDNES.cz
    Dým z lesních požárů zuřících v odlehlých částech Sibiře na ploše odpovídající Belgii se rozšířil na tisíce kilometrů, dusí celá města, přinutil četná letiště v oblasti ke změnám letových plánů a lidé si stěžují na zdravotní potíže. V plamenech se podle úřadů ocitlo 3,2 milionu hektarů lesních porostů, hlavně v nedostupných oblastech Jakutska, Krasnojarského kraje a Irkutské oblasti.Další články k tématu:Rozsáhlé požáry v Rusku jsou vidět až z vesmíru, ukázal snímek NASALesní požáry na Sibiři spalují milion hektarů lesa, oheň nikdo nehasíVe středním Portugalsku bojuje s lesním požárem přes 1800 hasičů
  • Střet gangů v brazilské věznici stál život desítky lidí. Někteří přišli o hlavu

    30. 7. 2019 11:01:26ČT 24
    Celkem 57 lidí zemřelo při pondělní potyčce znepřátelených gangů v brazilské věznici Altamira. Šestnácti vězňům vzbouřenci uřízli hlavu, ostatní se udusili poté, co byl v cele založen požár, sdělily úřady. Nepokoje trvaly pět hodin. Dva dozorci, které vězni drželi jako rukojmí, už byli osvobozeni. Jde o jednu z nejtragičtějších událostí tohoto typu v novodobé historii země. Brazílie dlouhodobě řeší problémy s přetíženými věznicemi a korupcí.
  • Část vykolejeného vlaku u Mariánských Lázní se podařilo odstranit z trati

    30. 7. 2019 10:30:02ČT 24
    Během noci se podařilo odstranit další vykolejené vagony, které blokují trať u Mariánských Lázní. Likvidace nedělní havárie, která se stala na špatně přístupném náspu, pokračuje nepřetržitě. Vagony musí hasiči odstranit z kolejí, aby mohla začít diagnostika trati a její opravy.
  • Část vykolejeného vlaku s vápnem se podařilo během noci odstranit z trati. Hasiči se snaží vagony i rozřezat

    30. 7. 2019 10:10:00Lidovky.cz
    Část vagonů z nákladního vlaku, který v neděli odpoledne vykolejil u Mariánských Lázní, se podařilo během noci odstranit z kolejí. Likvidace havárie, která se stala na špatně přístupném náspu, pokračuje. Vagony je třeba odstranit z kolejí, aby mohla začít diagnostika trati a její opravy.Další články k tématu:Stroje vyprošťují vykolejený vlak s vápnem, pomoci musí i železniční tank. Video ukazuje padající vagonyNa Chebsku vykolejil nákladní vlak, škody jsou veliké. Podívejte se na video, na kterém vagony padají s náspuMuž ve Frankfurtu shodil pod vlak matku s dítětem. Osmiletý chlapec zemřel
  • Troubkám schází protipovodňová ochrana. Nyní přijdou i o načerno postavený val

    30. 7. 2019 08:02:00Deník.cz
    Symbol katastrofálních záplav na Moravě v roce 1997 - obec Troubky - nemá ani po více než dvaceti letech účinná protipovodňová opatření. Spoléhá se pouze na dva valy, které si před lety vybudovali místní „svépomocí“. Troubky během léta o jednu ze dvou hrází přijdou - podle úředníků přerovského magistrátu byla totiž zbudována načerno.
  • Uřezávali hlavy a zakládali požáry, v Brazílii se vzbouřili vězni

    29. 7. 2019 23:25:01Novinky.cz
    Při nepokojích ve věznici na severu Brazílie zemřelo v pondělí 52 vězňů, informovala agentura AFP. Podle místních médií byly příčinou nepokojů ve věznici ve městě Altamira ve státě Pará střety mezi dvěma konkurenčními gangy.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska