• Hasiči dál vyprošťují muže zasypaného ve studni na Břeclavsku. Naděje na jeho přežití je mizivá

    4. 8. 2019 20:01:23ČT 24
    Už více jak čtyřicet hodin se hasiči a báňští záchranáři snaží dostat k zasypanému mladíkovi na dně studny ve Velkých Pavlovicích. Naděje na jeho záchranu se stále snižuje. Práce postupují pomalu s ohledem na statické zabezpečení studny. 
  • Hasiči na Břeclavsku dál vyprošťují muže zasypaného ve studni, pátrání po těle se protáhne do pondělí

    4. 8. 2019 19:48:00Lidovky.cz
    Hasiči v neděli pokračovali ve vyprošťování šestadvacetiletého muže, kterého v sobotu ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku zasypala zemina ve studni v hloubce asi deset metrů. Pokračovat budou i v pondělí, řekl mluvčí hasičů Jan Dvořák. Zatímco v sobotu hasiči mluvili o tom, že muž mohl přežít ve vzduchové kapse, nyní už pracují s verzí, že hledají jen tělo.Další články k tématu:Část vykolejeného vlaku s vápnem se podařilo během noci odstranit z trati. Hasiči se snaží vagony i rozřezatČeští hasiči se po tragédii v Polsku zaměřili na únikové hry. U dvou třetin našli bezpečnostní nedostatkyNa D1 unikla kyselina sírová. Zasahují hasiči, dálnice je u Kroměříže uzavřena
  • V srpnu 1989 sílila komunistická propaganda. Chartisty spojovala se sérií požárů v Československu

    4. 8. 2019 15:06:32ČT 24
    Před 30 lety byl pražský Palác kultury plný lidových milicionářů a příslušníků SNB. V projevech zaznívala ostrá kritika signatářů petice Několik vět, komunisté navíc spustili propagandu, ve které chartisty a další opoziční skupiny označovali za teroristy i fašisty. 
  • Hasiči na Břeclavsku se už den snaží dostat k tělu muže zavaleného ve studni

    4. 8. 2019 11:03:01Novinky.cz
    Týmy hasičů ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku těží suť ze studny, jež zavalila v sobotu v poledne šestadvacetiletého muže. Neštěstí se stalo při jejím čištění, kdy se zbortila část stěny studny. Muž s největší pravděpodobností zahynul. Podle záchranářů je jen velmi malá šance, že uvízl ve vzduchové kapse a žije. Přístup k jeho tělu je ale poměrně složitý.
  • Mladík spadl na Břeclavsku do studny. Hasiči ho vyprošťují už osmnáct hodin

    4. 8. 2019 09:16:00iDNES.cz
    Šestadvacetiletý muž spadl v sobotu odpoledne do studny ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku. Záchranáři nejdříve konstatovali jeho smrt. Později však připustili, že možná přežil ve vzduchové kapse. Vyslali proto do akce speciální techniku a už přes osmnáct hodin se ho snaží vyprostit.Další články k tématu:Dívka se sama ubodala. Záchranáři už jí pomoct nemohli, potvrdil soudZáchranáři na Plzeňsku ošetřili čtyři vážně zraněné z dopravních nehodMladá Češka spadla do skryté prolákliny. Vyprostili ji rakouští záchranáři
  • Krátký, ale drahý. Ve Vršovicích hořely rakve, škoda jde do stovek tisíc

    3. 8. 2019 19:27:00Deník.cz
    V sobotu hodinu po poledni hořelo v pražských Vršovicích. Požár odpadu v opuštěné části budovy způsobil v přilehlém skladu pohřební služby značné škody.
  • Muže ve studni zasypala zemina. Hasiči se ho snaží vyprostit

    3. 8. 2019 18:12:00Deník.cz
    O život muže, kterého ve Velkých Pavlovicích na Břeclavsku zasypala v studni zemina, bojují záchranáři. Do studny se muž dostal krátce po poledni. Kvůli záchraně je uzavřená část Hlavní ulice. 
  • Požár ve Vršovicích zničil uskladněné rakve, škoda jde do statisíců

    3. 8. 2019 16:26:00iDNES.cz
    Škodu několika stovek tisíc způsobil sobotní požár odpadu v pražských Vršovicích. Žár a zplodiny navíc poškodily rakve uložené v blízkém skladu pohřební služby.Další články k tématu:Na pražské Císařské louce hořela dřevěná budova, zranění nejsouNa střeše obchodního centra na pražském Andělu hořela trávaHořel les u koupaliště Džbán v Praze 6, hasiči oheň zkrotili za půl hodinyV Praze 8 hořel sklad pneumatik, hasiči nasadili dvanáct jednotekNa Žižkově hořela terasa obytného domu. Hasiči evakuovali šest lidí
  • Hořící odpad v Praze poškodil rakve

    3. 8. 2019 15:54:00TÝDEN.cz
    Škodu za stovky tisíc korun způsobil sobotní požár odpadu v blízkosti skladu rakví v pražských Vršovicích. Hořelo sice v opuštěné části budovy, ale sálavé teplo spolu s kouřem rakve poškodilo. Příčina požáru zatím není známa, uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.
  • Už nikdy červená! Praha chystá systém, který umožní hasičům nebo sanitkám ovládat semafory

    3. 8. 2019 15:45:33ČT 24
    Pražský magistrát pokračuje v přípravě systému, který by umožnil hasičům nebo třeba sanitkám snazší průjezd ucpanými ulicemi hlavního města. Ze svého vozu by totiž mohli ovládat semafory na křižovatkách a ve svém směru si nastavit zelenou. Podobně jako v okolí hasičské základny v Sokolské ulici, tam ovšem musí semafory ovládat dispečeři.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska