• Od pádu mostu v Janově uplynul rok. Město uctilo oběti minutou ticha

    14. 8. 2019 13:37:00Deník.cz
    V Janově na severu Itálie uctili minutou ticha památku 43 lidí, kteří před rokem zahynuli po zřícení tamního dálničního mostu. Pietního aktu se zúčastnil i italský prezident Sergio Mattarella či premiér Giuseppe Conte a také příbuzní obětí i záchranáři a hasiči, kteří tehdy na místě pomáhali. Janovský arcibiskup Angelo Bagnasco odsloužil u pilíře nově vznikajícího mostu mši.
  • Před 45 lety vyhořel Veletržní palác. Za požár mohla chyba lakýrníků

    14. 8. 2019 13:02:00Deník.cz
    Drobná chyba vyvolala před 45 lety, dne 14. srpna 1974, jeden z nejhorších požárů, jaké kdy Praha zažila. Hasičský sbor při něm svedl s ohněm, který zachvátil funkcionalistickou budovu Veletržního paláce v Holešovicích, vyčerpávající šestidenní boj. Požár vznikl samovznícením, ale u jeho zrodu stál také lidský faktor.
  • Dálnici D1 na Ostravu zablokovala u Brna nehoda auta a náklaďáku

    14. 8. 2019 12:53:00iDNES.cz
    Dálnice D1 je na 190. kilometru nedaleko Brna uzavřená ve směru na Ostravu. Přibližně ve 12:20 tam havarovalo osobní a nákladní auto, na místo zamířila policie, hasiči i záchranná služba.
  • Dron, který shazuje senzory, by mohl pomoci hasičům. Předběhl ale zákony

    14. 8. 2019 12:37:42ČT 24
    Hasičům by mohly v krizových situacích pomáhat speciální senzory, které vyvíjejí městští informatici a vědci ze Západočeské univerzity v Plzni. Malá zařízení, která by na nedostupná místa shazovaly drony, by měla zjistit, jestli hoří nebezpečné látky a jaké riziko na hasiče při zásahu čeká. Jejich použití prostřednictvím dronů ovšem v současnosti neumožňuje legislativa. 
  • Od hořícího lisu vzplálo strniště i balíky slámy. Traktor se podařilo zachránit

    14. 8. 2019 12:04:00Deník.cz
    K požáru lisu na slámu na poli v katastru obce Orličky na Orlickoústecku vyjíždělo v pondělí v poledne šest jednotek hasičů. Požár, který zachvátil lis na slámu, přeskočil na strniště a balíky slámy.
  • Nestavte kamenné věžičky, vyzývají návštěvníky v Českém Švýcarsku

    14. 8. 2019 11:31:02Novinky.cz
    Národní park České Švýcarsko bojuje se záplavou kamenných věžiček. Na jejich stavbu totiž turisté využívají i kameny z cest a zasahují do přírody. Na nevhodné chování upozorňuje nově komiks, správci obrázky zveřejnili na sociální síti a lidé cedulku s obrázky najdou také u míst, kde je mohylek nejvíc. Uvedl to mluvčí parku Tomáš Salov.
  • VIDEO: Ve Varšavě hořel desetipatrový panelák! Zapálily ho odpadky

    14. 8. 2019 11:01:00TN.CZ
    Pozdní noční požár v desetipodlažním činžovním domě ve Varšavě způsobil evakuaci jeho obyvatel. Oheň začal malým požárem odpadků ležících na zemi poblíž budovy. Plameny se rychle rozšířily po fasádě budovy až ke střeše. Poškodily nejen samotnou fasádu, ale také některá okna a dveře. Nikdo nebyl zraněn, ale desítky lidí byly evakuovány. Požár začal po 3. hodině místního času a hasiči ho dokázali uhasit za necelé dvě hodiny. - 
  • Projektovat a budovat! Praha má stavební povolení k opravě Průmyslového paláce

    14. 8. 2019 10:38:00Deník.cz
    Dlouhých deset let od zničujícího požáru trvalo, než Praha získala pravomocné stavební povolení na obnovu levého křídla Průmyslového paláce a kompletní rekonstrukci pravého křídla a střední haly. Náměstek primátora Pavel Vyhnánek (Praha sobě) chce ještě letos vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele stavby a v průběhu příštího roku začít se stavbou. V dolní části Výstaviště se do té doby dokončí hlavní část obnovy tak, aby měl areál Pražanům co nabídnout i po celou dobu rekonstrukce paláce.
  • Po 11 letech od požáru má Praha stavební povolení na opravu Průmyslového paláce

    14. 8. 2019 10:22:02Novinky.cz
    Po jedenácti letech od požáru levého křídla Průmyslového paláce na holešovickém Výstavišti získalo hlavní město stavební povolení na jeho obnovu a rekonstrukci zbývajících částí. Výběrové řízení na zhotovitele stavby chce město vypsat ještě letos.
  • Hasiči na Rychnovsku likvidovali lesní požár. Strom zřejmě zapálil blesk

    14. 8. 2019 08:07:00Deník.cz
    Požár stromu v lese zaměstnal v pondělí časně ráno profesionální hasiče z Dobrušky a dobrovolné jednotky z Opočna a Českého Meziříčí. Strom vzplanul zřejmě po zásahu bleskem.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska