• Na pařížském předměstí hořela nemocnice. Jedna mrtvá, osm zraněných

    22. 8. 2019 11:08:01Novinky.cz
    Jedna žena zahynula a osm dalších lidí se zranilo v důsledku požáru, který zachvátil ve středu večer výškovou budovu nemocničního komplexu v Créteil na jihovýchodním předměstí Paříže. Napsala to agentura DPA. Plameny zachvátily celou desetipatrovou budovu.
  • Letecké záběry požárů pralesa v Amazonii: Obhájce odlesňování Bolsonaro obviňuje aktivisty

    22. 8. 2019 09:57:01Novinky.cz
    Požáry deštného pralesa v Brazílii mají na svědomí neziskové organizace, prohlásil ve středu brazilský prezident Jair Bolsonaro na kongresu ocelářského průmyslu. Podle jeho slov se tímto způsobem snaží nevládní organizace podkopat jeho vládu. Čelíme válce, prohlásil Bolsonaro.
  • Hasiči hledali zřícené letadlo, leželo nakonec v Německu

    22. 8. 2019 09:18:02Novinky.cz
    Hasiči z Ústeckého kraje pátrali ve středu v podvečer po malém letadle, které podle prvotního hlášení spadlo u hraničního přechodu s Německem v Jiříkově na Děčínsku. Stroj ale nebyl k nalezení a nakonec se ukázalo, že leží na německé straně.
  • Vážná nehoda vlaku a kamionu v Třemošnici, zranili se tři lidé!

    21. 8. 2019 22:27:00TN.CZ
    Tři lidé se zranili při středeční nehodě vlaku s kamionem v Třemošnici. Na místo okamžitě vyrazili policisté, záchranáři i hasiči. Policie kvůli zásahu a vyšetřování přejezd i silnici zcela uzavřela. Vlak při nehodě jednou nápravou vykolejil. Ve středu večer přijala tísňová linka hlášení o vážné nehodě, při které se v Třemošnici srazilo nákladní auto a vlak. K nehodě vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. "Ve vlaku byli zraněni tři cestující, dva lehce a jeden středně
  • Řidička prorazila zábradlí a utopila auto v rybníku u Prahy

    21. 8. 2019 18:36:03Novinky.cz
    Potopené auto v rybníku vytahovali hasiči ve středu odpoledne v obci Hradištko v okrese Praha - západ. S vozidlem vjela do vody řidička, která se dostala na břeh ještě před příjezdem záchranky.
  • V Praze se srazila tramvaj s autem, řidička skončila v nemocnici

    21. 8. 2019 18:05:00TÝDEN.cz
    V Praze na Vinohradské ulici se odpoledne srazila tramvaj s osobním autem. Hasiči museli vyprostit z vozu jeho řidičku, se zraněním skončila v nemocnici. Provoz aut i tramvají byl v místě omezen zhruba na půl hodiny, v 17.40 byla silnice opět zprůjezdněna.
  • Úprava křižovatky na Veletržní odhalila konflikt mezi bezpečností chodců a průjezdností pro hasiče

    21. 8. 2019 17:39:27ČT 24
    Na křižovatce ulic Veletržní, Strojnická, Umělecká a Haškova nad Veletržním palácem v Praze 7 vyrostly nové citybloky a žulové kostky. Radnice je oceňuje jako zvýšení bezpečnosti chodců. Někteří hasiči a záchranáři však varují před zhoršením průjezdu v mimořádných situacích, byť dodávají, že běžně místem projedou. Úpravu schválila policie.
  • Bolsonaro má jasno. Za požáry v Amazonii mohou být nevládní organizace

    21. 8. 2019 17:37:00iDNES.cz
    Brazilský prezident Jair Bolsonaro nepřímo obvinil nevládní organizace, že zapalují les v Amazonii, aby poškodily jeho vládu kvůli tomu, že jim snížila příspěvky. Prezident, kritizovaný za preferování ekonomických zájmů před ekologickými, tak reagoval na statistiku, podle níž počet lesních požárů v Brazílii letos proti stejnému období z loňska vzrostl o 84 procent.Další články k tématu:Odlesňování v Brazílii stále narůstá, prezident dává přednost ekonomiceBolsonaro drancuje deštné pralesy. Těžba v Amazonii roste ostrým tempemBrazilcům vadí finanční škrty ve školství. Užiteční idioti, míní BolsonaroBrazilský prezident se zděsil nad počtem amputovaných penisů v jeho zemiBolsonaro první den v úřadu prezidenta vložil Amazonii do rukou těžařů
  • Lesy jsou plné hub! V posledních dnech se 9 houbařů ztratilo

    21. 8. 2019 17:17:00TN.CZ
    Nejméně devět houbařů se za poslední dny ztratilo v českých lesích. Policisté za pomoci hasičů všechny v pořádku našli. Díky dešti a teplu houby porostou ještě víc a je možné, že podobných záchranných akcí ještě přibude. Policisté, hasiči, ala také psovodi nebo policejní vrtulník s termovizí, pátrali po houbařích v devíti oblastech – například na Náchodsku, Budějovicku, Prostějovsku a třikrát dokonce na Trutnovsku. Ztracení houbaři u sebe neměli telefony, nebo nedokázali upřesnit místo, kde se
  • Desítky netopýrů vyděsily obyvatele Brna! Lidé nestačili utíkat! VIDEO

    21. 8. 2019 15:58:00TN.CZ
    Mláďata netopýrů se ukryla do paneláku v brněnských Žabovřeskách. Obyvatelé domu se nestačili divit, když jim zvířata prosvištěla kolem hlavy. Na místo proto přivolali strážníky městské policie. Ti společně s hasiči i odborníkem mláďata pochytali. Ke kurióznímu případu v úterý vyjížděla Městská policie Brno. Na strážníky se obrátila obyvatelka domu, kterou překvapilo pískání a trus na chodbě. "Přivolané strážnice zjistily, že se do domu nastěhovali noví nájemníci, bohužel se jednalo o netopýry

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska