• Celodřevěná hasičská stanice v Praze půjde k zemi. Vydali jsme se na poslední prohlídku

    23. 8. 2019 05:05:01Novinky.cz
    Skoro 80 let stará hasičárna v pražských Holešovicích půjde brzy k zemi. Základna, kterou tvoří celodřevěné montované stavby, měla přitom původně hasičům sloužit jen jako provizorium. Do několika let ji nahradí nový moderní komplex, kam se přesunou i hasiči z pražské centrální stanice. S kamerou jsme se vydali na poslední prohlídku před plánovanou demolicí.
  • Bojím se o život, vzkázal Krejčíř z JAR. Krátce poté mu shořela vila

    22. 8. 2019 16:01:00iDNES.cz
    Žádal v Jihoafrické republice o přemístění do jiné věznice. Údajně z vážných obav o svůj život. O několik týdnů později mu vyhořela vila v Praze. Spekuluje se, že požár byl založen úmyslně. Není roku, aby se o uprchlém, pravomocně odsouzeném Čechovi Radovanu Krejčířovi, nebylo aspoň jednou slyšet.
  • VIDEO: Gondola zamířila z Lounska do Benátek. Je to unikátní dílo

    22. 8. 2019 15:41:00iDNES.cz
    Na dva dny dlouhou cestu se ve čtvrtek dopoledne vydala unikátní loď. Jde o osmiveslici typu bissona nesoucí jméno Praga. Z Nehasic na Lounsku do přístavu v italských Benátkách více než 13 metrů dlouhou gondolu převáží kamion. Tam se zúčastní proslulých závodů.
  • KOMENTÁŘ: Arktida hoří. Změna přístupu k ochraně přírodních zdrojů je nutná

    22. 8. 2019 14:52:00iDNES.cz
    Od začátku letošního července jsou média plná informací o požárech, pustošících velké oblasti severského lesa – od Sibiře, přes Aljašku a severní Kanadu, až po Grónsko a Skandinávii. Na první pohled katastrofické zprávy upozorňují na obrovský rozsah požárů, ohrožení obydlených míst i možné dlouhodobé dopady na oteplování atmosféry, píše v komentáři analytik Vladimír Votápek.Další články k tématu:V Rusku hoří miliony hektarů lesů. Dým dusí města, hrozí ekologická katastrofaPožáry lesů na Sibiři mohou změnit klima, Putin povolal k hašení armáduSibiř lehá popelem, většinu požárů ani nehasí. Ekologická zkáza je obrovskáPožáry na Sibiři se dál šíří, podezření padají na ilegální těžaře dřeva
  • Čeští hasiči ovládli Světové hry v Číně

    22. 8. 2019 14:34:00HZSČR
    Letošní Světové policejní a hasičské hry 2019 (World police and firefighter games 2019) hostilo čínské Chengdu. Šest nejlepších závodníků z reprezentace Hasičského záchranného sboru ČR v TFA (Toughest Firefighter Alive – nejtvrdší hasič přežije) letělo na hry s velkými nadějemi. Výsledek však mnohonásobně předčil všechna očekávání.
  • Náklaďák z kafilerie prudce zabrzdil, dálnici pokryly vnitřnosti

    22. 8. 2019 14:32:00iDNES.cz
    Odolnost hasičů otestoval na Prostějovsku zásah na dálnici D46. Po té projížděl nákladní vůz převážející otevřené kontejnery s odpadem z kafilerie a ten po vynuceném prudkém zabrzdění pokryl několik desítek metrů vozovky.Další články k tématu:Z náklaďáku najíždějícího na D47 spadly barely s lepidlem, část vytekla
  • Ohnivé peklo v Amazonském pralese, požáry mají úmyslně zakládat lidé

    22. 8. 2019 14:20:00TN.CZ
    Ohromná část Amazonského pralesa je v plamenech, organizace hájící životní prostředí a někteří výzkumníci přišli s tím, že za rozšířením požárů je člověk. Většinu ohňů podle nich založili chovatelé dobytka a těžaři dřeva, aby mohli vyčištěné plochy dále využívat. Amazonský prales, o kterém se mluví jako o plících Země, pustoší neobvykle velké množství požárů. Satelitní snímky publikované brazilským Národním institutem pro vesmírný výzkum ukazují oproti loňsku nárůst požárů o 84 % pro celou
  • Lesní požáry uvolňují do atmosféry uhlík starý tisíce let. Mohl by ovlivnit klima

    22. 8. 2019 13:11:20ČT 24
    Uhlík uložený v půdě severských lesů se uvolňuje kvůli lesním požárům mnohem častěji a intenzivněji. Upozirnili na to biologové z univerzity v kanadském Guelphu v článku, který vyšel v odborném žurnálu Nature. Podle nich by mohl tento uvolněný uhlík ovlivnit množství skleníkových plynů v atmosféře a ovlivnit klimatické modely, které s tímto faktorem nepočítaly.
  • Stodola na ukrývala obří vosí hnízdo! Hasiči ho zlikvidovali

    22. 8. 2019 13:09:00TN.CZ
    Dobrovolní hasiči v Račeticích na Chomutovsku zlikvidovali zřejmě největší vosí hnízdo, jaké se kdy v Česku našlo. Mělo metr na délku a šířku. Téměř půl metru mělo na výšku. Do české knihy rekordů ale zapsáno nebude, hasiči ho zlikvidovali. Komisaři, kteří se o rekordy starají, ho tak nemohli oficiálně přeměřit. Vosí hnízdo v Račeticích je údajně největší v Česku, možná i ve střední Evropě. Běžná vosí hnízda bývají menší, než například fotbalový míč. Dovnitř tohoto hnízda by se ale údajně vešlo
  • Vysypaný odpad z kafilérie uzavřel dálnici u Prostějova

    22. 8. 2019 13:01:01Novinky.cz
    Hasiči likvidují od čtvrtečního dopoledne na dálnici D46 následky dopravní nehody nákladního auta, které vezlo odpad z kafilérie. Biologický materiál se vysypal v délce padesáti metrů.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska