• GALERIE: Hasičům začal hořet žebřík

    27. 8. 2019 19:19:00TN.CZ
    GALERIE: Hasičům začal hořet žebřík  
  • Bolsonaro žádá od Macrona omluvu. Jinak Brazílie odmítne pomoc s požáry

    27. 8. 2019 18:30:00Deník.cz
    Brazílie nepřijme nabídku finanční pomoci od zemí skupiny G7 na boj s amazonskými lesními požáry, dokud se francouzský prezident Emmanuel Macron neomluví za údajné urážky vůči brazilskému prezidentovi Jairu Bolsonarovi. Požadavek dnes vznesl samotný Bolsonaro, který situaci s požáry i odlesňováním Amazonie podle mnoha jeho kolegů ze zahraničí dlouhodobě zlehčuje. Brazilského prezidenta se naopak zastal jeho americký protějšek Donald Trump, když prohlásil, že Bolsonaro v boji s požáry "tvrdě pracuje".
  • Ve Věži na Vysočině hořel traktor, lis a pole. Škoda ke čtyřem milionům

    27. 8. 2019 18:11:01Novinky.cz
    Hasiči likvidovali v úterý odpoledne rozsáhlý požár v obci Věž na Havlíčkobrodsku. Vyhořel traktor, lis a plameny se rozšířily rovněž na pole. Škodu vyšetřovatelé vyčíslili na nejméně 3,75 milionu korun.
  • Amazonský prales plícemi planety? Mýtus

    27. 8. 2019 18:03:01Novinky.cz
    Oči všech se upírají k požárům, které už několik týdnů řádí v Amazonii. Celebrity, politici i významná média hovoří o „plicích Země v plamenech“ a dodávají, že Amazonský prales vyprodukuje 20 procent roční produkce kyslíku celé planety. To je však pouze rozšířený mýtus, který se nezakládá na pravdě. Přesto je důležité tuto část světa chránit.
  • Na poli u Věže hořel traktor a lis. Škody jdou do milionů

    27. 8. 2019 17:21:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v úterý odpoledne u požáru traktoru, lisu a pole u Věže na Havlíčkobrodsku. Při požáru ani při samotném zásahu se nikdo nezranil, plameny ale způsobily škody za téměř čtyři miliony korun.
  • "Hoří!" báli se občané. Když přijeli hasiči, zjistili něco šokujícího

    27. 8. 2019 16:49:00TN.CZ
    Obyvatelé České Lípy v úterý zalarmovali hasiče i městskou policii zprávou, že na Špičáku hoří. To, co z dálky vypadalo jako kouř, se však nakonec ukázalo být obřím rojem létajících mravenců. Hmyzí námluvy v úterý vystrašily obyvatele České Lípy, kteří se domnívali, že na kopci Špičák hoří. "Krátce po sobě nám zatelefonovali dva všímaví občané," uvedla na facebooku českolipská městská policie. Strážníci nebyli jediní, kterým lidé volali s obavami z požáru - obraceli se i na hasiče. Ukázalo se
  • Obyvatelé České Lípy mysleli, že hoří kopec. Šlo o roje létajících mravenců

    27. 8. 2019 16:26:00iDNES.cz
    Jako kouř z požáru vypadaly obrazce, které se v sobotu objevily na obloze nad kopcem Špičák v Českém Lípě. Pozorní občané proto zavolali hasiče a policisty. Ti ale na místě zjistili, že jde o velké roje mravenců.Další články k tématu:Tříleté dítě v noci plakalo na ulici, vedle ležela namol opilá matkaVIDEO: Při noční evakuaci hořícího paneláku se strážníci dusili kouřem
  • Po průtrži mračen se voda a bahno hnaly Kudlovicemi, Sušicemi i Traplicemi

    27. 8. 2019 15:55:00Deník.cz
    Prudký déšť provázený nárazy větru, a posléze vodou i bahnem z polí zaplavené sklepy a silnice, které museli přijet odčerpat a odklízet dobrovolní hasiči. Tak v pondělí 26. srpna navečer vypadala situace v severovýchodním podhůří Chřibů. Nejvíce práce s úklidem následků průtrže měli v Kudlovicích, Traplicích i Sušicích.  
  • Sekání trávy s nešťastným koncem. Muž sjel se zahradním traktorem do řeky

    27. 8. 2019 15:40:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Kuriózní nehoda se stala dnes po poledni na Švabinského nábřeží v Kroměříži. Řidič zahradního traktoru, který sekal trávu na břehu Moravy, neuhlídal své vozidlo a sjel do řeky. Hasičům se podařilo přidržet traktor u břehu a nyní se jej snaží vytáhnout z vody. 
  • Ohnivé peklo v Olomouci. Hasiči evakuovali desítky lidí

    27. 8. 2019 14:45:00TN.CZ
    Olomoučtí hasiči v úterý vyjížděli k požáru jednopodlažní budovy. Kolem 4. hodiny ranní vzplála skladovací hala v ulici Černá vesta. Na místě zasahovalo 9 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. "Po průzkumu zjistili, že hoří budova o rozloze zhruba 10x40 metrů. Ihned proto zahájili hašení třemi proudy a zároveň bránili rozšiřování požáru na druhou polovinu budovy," informovala  tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. Úřady vyhlásily druhý ze čtyř možných stupňů

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska