• Brazílii letos zasáhlo už přes 72 tisíc požárů. Většina ničí amazonský prales

    21. 8. 2019 13:13:02ČT 24
    Brazílie se potýká s rozsáhlými lesními požáry. Od čtvrtka jich Národní ústav pro výzkum vesmíru (INPE) registruje už 9507, většina z nich zasáhla Amazonii. Asi tři tisíce kilometrů vzdálené Sao Paulo se v pondělí kvůli dýmu uprostřed odpoledne ponořilo do tmy. Počet lesních požárů v Brazílii letos dosáhl rekordu a proti stejnému období loňského roku se zvýšil o 84 procent.
  • Policie chce kvůli požáru vily vyslechnout Krejčířovu manželku

    21. 8. 2019 12:59:01Novinky.cz
    Středočeští kriminalisté vyšetřují požár vily Radovana Krejčíře jako obecné ohrožení. Zadali znalecké posudky a chtějí vyslechnout manželku podnikatele. Hasiči na místě požáru pracovali celé úterý.
  • Požár Krejčířovy vily policie vyšetřuje jako obecné ohrožení

    21. 8. 2019 10:59:00Deník.cz
    /VIDEO, FOTOGALERIE/ Policie vyšetřuje úterní požár bývalé vily uprchlého odsouzeného podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy jako trestný čin obecného ohrožení. Případnému pachateli hrozí trest vězení šest měsíců až pět let. Vyšetřovatelé vyslechnou majitelku vily, řekla policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Podle katastru nemovitostí je jí Krejčířova manželka Kateřina.
  • Svět zasáhly ničivé požáry! Po Rusku a Kanárech hoří i pralesy v Amazonii

    21. 8. 2019 10:51:00TN.CZ
    Mohutné požáry zasáhly lesy v několika zemích světa. Oheň stále sužuje ruskou Sibiř, požáry ale vzplály také v turisticky oblíbených destinacích Kanárských ostrovů a Turecka. A v průběhu týdne se objevily také informace o masivním vzplanutí amazonských pralesů. Podle zahraničních médií je požár v Amazonii tak rozsáhlý, že jde vidět i z vesmíru. BBC informovalo, že dým se dostal i do několik tisíc kilometrů vzdálených měst. V brazilském Sao Paulu se kvůli němu v úterý zatáhla obloha, ze dne se
  • Požár Krejčířovy vily vyšetřuje policie, vyslechnou i Krejčířovou

    21. 8. 2019 10:38:00iDNES.cz
    Po uhašení střechy Krejčířovy vily v Černošicích u Prahy se jejím zapálením začali zabývat policisté. Na místě zajistili několik stop a případ zatím vyšetřují jako obecné ohrožení. Vyslechnout si chtějí i majitelku nemovitosti Kateřinu Krejčířovou.Další články k tématu:Pojistka Krejčířovy vily na splacení dluhů nepůjde. Dostane ji jeho ženaKrejčířovu vilu v Černošicích zřejmě někdo zapálil, škoda jde do milionů
  • Utržené kusy střech, popadané stromy. Olomoucko zasáhly silné bouřky

    21. 8. 2019 10:25:01Novinky.cz
    Popadané stromy, ale i utržené části střech má na svědomí silná bouřka, která zasáhla Olomoucký kraj v noci na středu. Hasiči odstraňovali její následky především v Uničově, Lošticích a Moravičanech. Evidují dohromady více než dvě desítky událostí. Zlámané a vyvrácené stromy zkomplikovaly i provoz na hlavním železničním koridoru Praha - Olomouc u Moravičan.
  • Policie vyšetřuje požár Krejčířovy vily jako obecné ohrožení, pachateli hrozí až pět let

    21. 8. 2019 10:25:00Lidovky.cz
    Policie vyšetřuje úterní požár bývalé vily uprchlého odsouzeného podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy jako trestný čin obecného ohrožení. Případnému pachateli hrozí trest vězení šest měsíců až pět let. Vyšetřovatelé vyslechnou majitelku vily, uvedla policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Podle katastru nemovitostí je jí Krejčířova manželka Kateřina.Další články k tématu:‚Pusťte mě do Čech, nebo vám uteču!‘ Gangster Krejčíř hraje o návrat a nižší trestPošlete mě domů, nebo vám uteču, vyhrožuje Krejčíř v jihoafrickém vězeníRadovan Krejčíř není v ohrožení života, ubezpečila jihoafrická vězeňská správa
  • Pralesy v Amazonii nekontrolovaně hoří, Sao Paulo zahalil dým

    21. 8. 2019 08:53:04Novinky.cz
    V Brazílii zuří 72 tisíc požárů, které likvidují amazonský deštný prales. Tamější Národní ústav pro výzkum vesmíru (INPE) v zemi od čtvrtka identifikoval 9507 nových požárů, většinu z nich Amazonii. Jejich intenzitu a rozsáhlost dokládá i to, že dým ponořil v pondělí odpoledne město Sao Paulo do tmy, píše server BBC.
  • Popadané stromy, utržené střechy! Českem se prohnaly silné bouřky

    21. 8. 2019 08:16:00TN.CZ
    Česko od úterního odpoledne až do noci trápil hustý déšť. Moravu večer zasáhly bouřky, které doprovázel silný vítr a vydatný déšť. Hasiči vyráželi k popadaným stromům a ve dvou případech také utrženým střechám. Na velké části našeho území začalo v úterý odpoledne vydatně pršet, místy může podle Českého hydrometeorologického ústavu spadnout 10 až 30 mm, ojediněle až 50 mm srážek, a to i za velmi krátkou dobu. Meteorologové kvůli tomu vyhlásili výstrahu před vydatným deštěm, ta byla platná až do
  • Hasič z Lounska Martin Pošta: K hasičům jsem se dostal už v mateřské škole

    21. 8. 2019 07:00:00Deník.cz
    /ROZHOVOR/ Přes prázdniny v seriálu Hasiči okolo nás představujeme jednotlivé hasiče ze severu Čech. Tentokrát jsme připravili rozhovor s Martinem Poštou, dobrovolným hasičem v Postoloprtech a profesionálem v Žatci na Lounsku.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska