• Ohnivé peklo v Amazonském pralese, požáry mají úmyslně zakládat lidé

    22. 8. 2019 14:20:00TN.CZ
    Ohromná část Amazonského pralesa je v plamenech, organizace hájící životní prostředí a někteří výzkumníci přišli s tím, že za rozšířením požárů je člověk. Většinu ohňů podle nich založili chovatelé dobytka a těžaři dřeva, aby mohli vyčištěné plochy dále využívat. Amazonský prales, o kterém se mluví jako o plících Země, pustoší neobvykle velké množství požárů. Satelitní snímky publikované brazilským Národním institutem pro vesmírný výzkum ukazují oproti loňsku nárůst požárů o 84 % pro celou
  • Lesní požáry uvolňují do atmosféry uhlík starý tisíce let. Mohl by ovlivnit klima

    22. 8. 2019 13:11:20ČT 24
    Uhlík uložený v půdě severských lesů se uvolňuje kvůli lesním požárům mnohem častěji a intenzivněji. Upozirnili na to biologové z univerzity v kanadském Guelphu v článku, který vyšel v odborném žurnálu Nature. Podle nich by mohl tento uvolněný uhlík ovlivnit množství skleníkových plynů v atmosféře a ovlivnit klimatické modely, které s tímto faktorem nepočítaly.
  • Stodola na ukrývala obří vosí hnízdo! Hasiči ho zlikvidovali

    22. 8. 2019 13:09:00TN.CZ
    Dobrovolní hasiči v Račeticích na Chomutovsku zlikvidovali zřejmě největší vosí hnízdo, jaké se kdy v Česku našlo. Mělo metr na délku a šířku. Téměř půl metru mělo na výšku. Do české knihy rekordů ale zapsáno nebude, hasiči ho zlikvidovali. Komisaři, kteří se o rekordy starají, ho tak nemohli oficiálně přeměřit. Vosí hnízdo v Račeticích je údajně největší v Česku, možná i ve střední Evropě. Běžná vosí hnízda bývají menší, než například fotbalový míč. Dovnitř tohoto hnízda by se ale údajně vešlo
  • Vysypaný odpad z kafilérie uzavřel dálnici u Prostějova

    22. 8. 2019 13:01:01Novinky.cz
    Hasiči likvidují od čtvrtečního dopoledne na dálnici D46 následky dopravní nehody nákladního auta, které vezlo odpad z kafilérie. Biologický materiál se vysypal v délce padesáti metrů.
  • Na pařížském předměstí hořela nemocnice. Jedna mrtvá, osm zraněných

    22. 8. 2019 11:08:01Novinky.cz
    Jedna žena zahynula a osm dalších lidí se zranilo v důsledku požáru, který zachvátil ve středu večer výškovou budovu nemocničního komplexu v Créteil na jihovýchodním předměstí Paříže. Napsala to agentura DPA. Plameny zachvátily celou desetipatrovou budovu.
  • Letecké záběry požárů pralesa v Amazonii: Obhájce odlesňování Bolsonaro obviňuje aktivisty

    22. 8. 2019 09:57:01Novinky.cz
    Požáry deštného pralesa v Brazílii mají na svědomí neziskové organizace, prohlásil ve středu brazilský prezident Jair Bolsonaro na kongresu ocelářského průmyslu. Podle jeho slov se tímto způsobem snaží nevládní organizace podkopat jeho vládu. Čelíme válce, prohlásil Bolsonaro.
  • Hasiči hledali zřícené letadlo, leželo nakonec v Německu

    22. 8. 2019 09:18:02Novinky.cz
    Hasiči z Ústeckého kraje pátrali ve středu v podvečer po malém letadle, které podle prvotního hlášení spadlo u hraničního přechodu s Německem v Jiříkově na Děčínsku. Stroj ale nebyl k nalezení a nakonec se ukázalo, že leží na německé straně.
  • Vážná nehoda vlaku a kamionu v Třemošnici, zranili se tři lidé!

    21. 8. 2019 22:27:00TN.CZ
    Tři lidé se zranili při středeční nehodě vlaku s kamionem v Třemošnici. Na místo okamžitě vyrazili policisté, záchranáři i hasiči. Policie kvůli zásahu a vyšetřování přejezd i silnici zcela uzavřela. Vlak při nehodě jednou nápravou vykolejil. Ve středu večer přijala tísňová linka hlášení o vážné nehodě, při které se v Třemošnici srazilo nákladní auto a vlak. K nehodě vyrazily všechny složky Integrovaného záchranného systému. "Ve vlaku byli zraněni tři cestující, dva lehce a jeden středně
  • Řidička prorazila zábradlí a utopila auto v rybníku u Prahy

    21. 8. 2019 18:36:03Novinky.cz
    Potopené auto v rybníku vytahovali hasiči ve středu odpoledne v obci Hradištko v okrese Praha - západ. S vozidlem vjela do vody řidička, která se dostala na břeh ještě před příjezdem záchranky.
  • V Praze se srazila tramvaj s autem, řidička skončila v nemocnici

    21. 8. 2019 18:05:00TÝDEN.cz
    V Praze na Vinohradské ulici se odpoledne srazila tramvaj s osobním autem. Hasiči museli vyprostit z vozu jeho řidičku, se zraněním skončila v nemocnici. Provoz aut i tramvají byl v místě omezen zhruba na půl hodiny, v 17.40 byla silnice opět zprůjezdněna.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska