• Výr spadl do jímky s fekáliemi. Zachránit ho museli hasiči

    23. 8. 2019 16:00:00iDNES.cz
    Hasiči v Malonicích na Klatovsku ve čtvrtek pomáhali v nouzi nikoliv člověku, ale zvířeti. Z šest metrů hluboké jímky s fekáliemi lovili výra. Zvíře přežilo, po vytažení jej hasiči i vykoupali a nyní se zotavuje v záchranné stanici.Další články k tématu:Puštík zaútočil na běžce v lese, sova muži podrápala hlavuOchránci zvířat po letech narazili na labuť, které amputovali křídloVzácná sova přišla o křídlo, ale má šanci přežít i odchovat mláďata
  • Opustit vrchol, dřepnout. Hasiči radí, jak přestát bouřku v horách

    23. 8. 2019 15:15:01Novinky.cz
    Desítky lidí, kteří utrpěli zranění při zásahu blesku do řetězu pod vrcholem Giewontu na polské straně Západních Tater, podcenily rizika, která představuje pobyt za bouřky ve vrcholových partiích hor. Bouřky jsou tam silnější, před blesky se většinou není kde ukrýt. Co tedy dělat, pokud nás bouřka na horách zastihne? Hasiči radí vesměs totéž jako mimo hory, dřepnout si s nohama a rukama u sebe.
  • Čumí jako vejr! Hasiči zachraňovali výra z žumpy, pak ho osprchovali

    23. 8. 2019 15:09:00TN.CZ
    Netradiční zásah mají za sebou hasiči z Klatov. V Malonicích museli slanit do fekální jímky, kam se záhadným způsobem dostal výr. Ptáka se jim podařilo vylovit. Pak pomohli pracovníkovi záchranné stanice zvíře umýt. K neobvyklému zásahu vyjížděli ve čtvrtek odpoledne hasiči z klatovské stanice. V obci Malonice je čekala práce, která vyžadovala lezecké schopnosti, odchytový naběrák a hodně silný žaludek – vyproštění výra z 5-6 metrů hluboké fekální jímky. "Hasiči se ke zvířeti slanili pomocí
  • Brazílie je kvůli Amazonii pod tlakem. Za prales bojují i celebrity, často ale zavádějícími fotkami

    23. 8. 2019 14:24:38ČT 24
    Řada celebrit a politiků se v těchto dnech vyjadřuje na sociálních sítích k nebývalým lesním požárům v Amazonii a vyzývá k boji za záchranu tamního deštného pralesa, označovaného za plíce planety. Někteří z nich ale mírně dezinformují miliony uživatelů internetu, protože ke svým příspěvkům připojují i několik let staré fotografie, uvedla agentura AFP.
  • Benátské slavnosti s českou stoupou. Unikátní loď dotvořili umělci z Chomutovska

    23. 8. 2019 14:19:00Deník.cz
    Sochaři a řezbáři z Chomutovska dostali příležitost, která se neomítá. Dotvořit bissonu, tedy benátskou barokní osmiveslici, tak aby reprezentovala Prahu na tradičních slavnostech Regata Storica v Benátkách. Ve čtvrtek jí v Nehasicích požehnal biskup a poté byla převezena do Prahy. Čeká ji cesta do Itálie, kde ji spustí první zářijovou neděli s flotilou dalších bisson na hladinu.  
  • Hasiči na Chomutovsku zlikvidovali metrové vosí hnízdo

    23. 8. 2019 13:00:01Novinky.cz
    Neobvykle velké vosí hnízdo skrývala stodola v Račeticích na Chomutovsku. Mělo metr na délku a šířku a téměř půl metru na výšku. Do české knihy rekordů ale zapsáno nebude. Dobrovolní hasiči ze sousedních Libědic ho museli v polovině srpna zlikvidovat, neboť vosy začaly útočit na obyvatele stavení.
  • Světoví lídři míří na summit G7. Řešit mají brexit i požáry v Amazonii

    23. 8. 2019 12:20:00TN.CZ
    Francouzské město Biarritz hostí třídenní summit lídrů skupiny G7. Kromě policistů a četníků, kterých bude ve městě přes 13 tisíc, se na setkání představitelů nejvyspělejších zemí světa připravují i desetitisíce demonstrantů. Slogany na krabicích, transparenty i aktivistické letáky - demonstranti se vyzbrojují na summit G7, který ve francouzském Biarritzu odstartuje už v sobotu. Do města mají protestující zákaz vstupu. Na 12 tisíc aktivistů tak bude demonstrovat v okolí. Do Biarritzu míří lídři
  • Týden obrazem: Záchrana z vrtulníku, záchrana pilota a plíce světa v plamenech

    23. 8. 2019 11:22:51ČT 24
    Tradiční festival masek v nepálském Bode, požáry v Amazonii i na Kanárských ostrovech a vodní děla proti požárům i hongkongským demonstrantům. Nejen tyto události představuje galerie sestavená z fotografií pořízených v uplynulém týdnu předními světovými agenturami.
  • Celodřevěná hasičská stanice v Praze půjde k zemi. Vydali jsme se na poslední prohlídku

    23. 8. 2019 05:05:01Novinky.cz
    Skoro 80 let stará hasičárna v pražských Holešovicích půjde brzy k zemi. Základna, kterou tvoří celodřevěné montované stavby, měla přitom původně hasičům sloužit jen jako provizorium. Do několika let ji nahradí nový moderní komplex, kam se přesunou i hasiči z pražské centrální stanice. S kamerou jsme se vydali na poslední prohlídku před plánovanou demolicí.
  • Bojím se o život, vzkázal Krejčíř z JAR. Krátce poté mu shořela vila

    22. 8. 2019 16:01:00iDNES.cz
    Žádal v Jihoafrické republice o přemístění do jiné věznice. Údajně z vážných obav o svůj život. O několik týdnů později mu vyhořela vila v Praze. Spekuluje se, že požár byl založen úmyslně. Není roku, aby se o uprchlém, pravomocně odsouzeném Čechovi Radovanu Krejčířovi, nebylo aspoň jednou slyšet.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska