• Amazonský prales plícemi planety? Mýtus

    27. 8. 2019 18:03:01Novinky.cz
    Oči všech se upírají k požárům, které už několik týdnů řádí v Amazonii. Celebrity, politici i významná média hovoří o „plicích Země v plamenech“ a dodávají, že Amazonský prales vyprodukuje 20 procent roční produkce kyslíku celé planety. To je však pouze rozšířený mýtus, který se nezakládá na pravdě. Přesto je důležité tuto část světa chránit.
  • Na poli u Věže hořel traktor a lis. Škody jdou do milionů

    27. 8. 2019 17:21:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v úterý odpoledne u požáru traktoru, lisu a pole u Věže na Havlíčkobrodsku. Při požáru ani při samotném zásahu se nikdo nezranil, plameny ale způsobily škody za téměř čtyři miliony korun.
  • "Hoří!" báli se občané. Když přijeli hasiči, zjistili něco šokujícího

    27. 8. 2019 16:49:00TN.CZ
    Obyvatelé České Lípy v úterý zalarmovali hasiče i městskou policii zprávou, že na Špičáku hoří. To, co z dálky vypadalo jako kouř, se však nakonec ukázalo být obřím rojem létajících mravenců. Hmyzí námluvy v úterý vystrašily obyvatele České Lípy, kteří se domnívali, že na kopci Špičák hoří. "Krátce po sobě nám zatelefonovali dva všímaví občané," uvedla na facebooku českolipská městská policie. Strážníci nebyli jediní, kterým lidé volali s obavami z požáru - obraceli se i na hasiče. Ukázalo se
  • Obyvatelé České Lípy mysleli, že hoří kopec. Šlo o roje létajících mravenců

    27. 8. 2019 16:26:00iDNES.cz
    Jako kouř z požáru vypadaly obrazce, které se v sobotu objevily na obloze nad kopcem Špičák v Českém Lípě. Pozorní občané proto zavolali hasiče a policisty. Ti ale na místě zjistili, že jde o velké roje mravenců.Další články k tématu:Tříleté dítě v noci plakalo na ulici, vedle ležela namol opilá matkaVIDEO: Při noční evakuaci hořícího paneláku se strážníci dusili kouřem
  • Po průtrži mračen se voda a bahno hnaly Kudlovicemi, Sušicemi i Traplicemi

    27. 8. 2019 15:55:00Deník.cz
    Prudký déšť provázený nárazy větru, a posléze vodou i bahnem z polí zaplavené sklepy a silnice, které museli přijet odčerpat a odklízet dobrovolní hasiči. Tak v pondělí 26. srpna navečer vypadala situace v severovýchodním podhůří Chřibů. Nejvíce práce s úklidem následků průtrže měli v Kudlovicích, Traplicích i Sušicích.  
  • Sekání trávy s nešťastným koncem. Muž sjel se zahradním traktorem do řeky

    27. 8. 2019 15:40:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Kuriózní nehoda se stala dnes po poledni na Švabinského nábřeží v Kroměříži. Řidič zahradního traktoru, který sekal trávu na břehu Moravy, neuhlídal své vozidlo a sjel do řeky. Hasičům se podařilo přidržet traktor u břehu a nyní se jej snaží vytáhnout z vody. 
  • Ohnivé peklo v Olomouci. Hasiči evakuovali desítky lidí

    27. 8. 2019 14:45:00TN.CZ
    Olomoučtí hasiči v úterý vyjížděli k požáru jednopodlažní budovy. Kolem 4. hodiny ranní vzplála skladovací hala v ulici Černá vesta. Na místě zasahovalo 9 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. "Po průzkumu zjistili, že hoří budova o rozloze zhruba 10x40 metrů. Ihned proto zahájili hašení třemi proudy a zároveň bránili rozšiřování požáru na druhou polovinu budovy," informovala  tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. Úřady vyhlásily druhý ze čtyř možných stupňů
  • Kvůli požárům v Amazonii nás budou bojkotovat, bojí se brazilské firmy

    27. 8. 2019 14:24:04Novinky.cz
    Rozsáhlé požáry v Amazonii znepokojují brazilské firmy. Tamní společnosti se obávají, že je kvůli tomu začnou bojkotovat západní spotřebitelé, kteří jsou citlivější na otázky související s ochranou přírody. Upozornil na to server listu Financial Times.
  • Hasiči dostanou o 434 milionů více, potřebovali by ale trojnásobek. Rozpočet má úroveň roku 2010

    27. 8. 2019 14:14:00Lidovky.cz
    Hasičský sbor má v zemi zhruba 250 stanic, z nichž řada potřebuje významné investice. I když hasiči příští rok dostanou ze státního rozpočtu o 434 milionů korun víc, k tomu, aby se pokryl dluh na infrastruktuře, by bylo potřeba roční navýšení o 1,2 miliardy. Rozpočet hasičů na příští rok bude činit 11,31 miliardy korun, což je podle generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR Drahoslava Ryby úroveň z roku 2010.Další články k tématu:V libereckém panelovém domě vybuchl plyn a způsobil požár bytu. Hasiči museli evakuovat 35 lidíČeští hasiči uspěli na světových hrách v čínském Čcheng-tu55 hodin záchranných prací. Hasiči vytáhli mrtvé tělo muže ze studny
  • Leonardo DiCaprio přislíbil 116 milionů na záchranu Amazonského pralesa

    27. 8. 2019 13:59:01Novinky.cz
    Nově vzniklá organizace Earth Alliance, mezi jejíž zakladatele patří slavný hollywoodský herec Leonardo DiCaprio věnuje pět milionů dolarů (zhruba 116 milionů korun) na boj proti požárům, které zuří v Amazonském pralese. DiCaprio to oznámil prostřednictvím svého instagramového účtu.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska