• Bouřky zaměstnávají hasiče, ve středních Čechách měli přes dvacet výjezdů

    1. 9. 2019 18:40:00iDNES.cz
    Bouřky a přívalové deště v neděli výrazně přidělaly práci hasičům. Ve Středočeském kraji zasahovali nejvíce na Příbramsku, Benešovsku a Rakovnicku. Do 17:00 zaznamenali šestnáct událostí a do 17:30 dalších osm, řekla mluvčí krajských hasičů Tereza Fliegerová.Další články k tématu:Po bouřkách na severovýchodě i pořádně zaprší, hlásí meteorologovéOd pondělí se zchladíme, teploty spadnou o více než 10 stupňů CelsiaMeteorologové varují před vedrem, závěr prázdnin doprovodí i bouřkyNa třech místech Česka bylo přes 33 stupňů, Bojkovice hlásí rekordních 33,5
  • Papež František dorazil pozdě na bohoslužbu, z výtahu ho zachraňovali hasiči

    1. 9. 2019 18:21:00iDNES.cz
    Papeže Františka zdržela při cestě na nedělní bohoslužbu ve Vatikánu kuriózní situace. Kvůli poruše uvázl zhruba na pětadvacet minut ve výtahu, zachraňovali ho hasiči. Při promluvě na Svatopetrském náměstí pak překvapivě oznámil, že povýší třináct římskokatolických prelátů na kardinály.Další články k tématu:Papež změnil Otčenáš, aby Bůh nesváděl k hříchu. Čeština úpravu nepřijmePapež vysvětlil, proč ucukával před políbením prstenu. Kvůli hygieněČech vyhrál v loterii papežovo lamborghini. Bylo v dražbě za 18 milionůŠvédská bojovnice za ochranu klimatu Greta Thunbergová se sešla s papežem
  • Střední Čechy zasáhly bouřky. Ulicemi se valilo bahno, v Rakovníku uvízla auta

    1. 9. 2019 17:17:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Středočeští hasiči v neděli vyjížděli k desítkám událostí v souvislosti s bouřkami. K 19. hodině zasahovali celkem ve 43 případech, nejčastěji na Příbramsku, Benešovsku a Rakovnicku.
  • Silná bouře na Šumpersku zaplavila domy a strhla automobily

    1. 9. 2019 16:37:22ČT 24
    Přes Šumpersko se odpoledne přehnala silná bouřka. Nejvíce zřejmě zasáhla obec Jedlí, kde se voda dostala do domů a strhla také automobily. Voda zaplavila rovněž tamní továrnu, firma vodu odčerpává vlastními silami. Bouře postihla také Štíty, Šumperk a Rudu nad Moravou. Meteorologové už v sobotu upozorňovali, že tropické teploty v neděli vystřídají bouřky. Desítky výjezdů kvůli zatopeným níže položeným místům a popadaným stromům evidují i hasiči ze Středočeského kraje.
  • Dobojováno! Hasiči soutěžili, přepisovali rekordy a slavili skvělé výkony

    1. 9. 2019 15:24:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Od pátku do neděle 1. září patřil fotbalový stadion v Ústí nad Labem hasičům. Dobrovolníci i profesionálové zde změřili své síly v hasičském sportu. Hned ve třech disciplínách se přepisovaly republikové rekordy.
  • Do Česka dorazily silné bouřky, meteorologové vydali další výstrahu!

    1. 9. 2019 14:10:00TN.CZ
    Meteorologové v neděli vydali novou výstrahu, která varuje před vydatným deštěm na severovýchodě území. Ten vystřídá silné bouřky, které se začaly objevovat už odpoledne a Českou republiku by měly trápit až do pondělního rána. Český hydrometeorologický ústav také vydal varování před vysokými teplotami. Kvůli silným bouřkám vyjížděli hasiči například do obce Mezno na Benešovsku, kde přetekl místní rybník. Voda s bahnem se valila po silnici a zatopila níže položená místa. "Hasiči tak na místě
  • Požár domu v Cerhenicích způsobil škodu za více než milion korun

    1. 9. 2019 11:03:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Požár balkonu a střechy v Cerhenicích na Kolínsku zaměstnal hasiče v sobotu 31. srpna večer. "Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanice Kolín s dvěma cisternami a velitelem čety, profesionální hasiče podniku Paramo s automobilovou plošinou, dobrovolné hasiče z Cerhenic s cisternou a dobrovolné hasiče z Peček s dvěma cisternami. Z Kutné Hory vyjel vyšetřovatel příčin požárů. Před příjezdem hasičů bylo upřesněno, že se uvnitř domu nikdo nenachází, všichni se nezraněni dostali do bezpečí mimo objekt," uvedl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. 
  • Stovky hasičů z celé země soutěží v Ústí o medaile. Padl i národní rekord

    1. 9. 2019 02:58:00Deník.cz
    /FOTO/ Ústí nad Labem hostí v posledním prázdninovém víkendu mistrovství České republiky v požárním sportu. Na start několika disciplín se postavili hasiči a hasičky z celé země. Soutěží profesionálové i členové dobrovolných jednotek.
  • Na Zlínsku vykolejil vlak s cestujícími

    31. 8. 2019 19:09:01Novinky.cz
    Osobní vlak s 25 cestujícími vykolejil v sobotu odpoledne v Lípě nad Dřevnicí na Zlínsku. Při nehodě se nikdo nezranil, lidé přestoupili na náhradní dopravu. Na místě zasahovali hasiči s policisty.
  • V Lípě u Zlína vykolejil vlak s 25 cestujícími, nikdo nebyl zraněn

    31. 8. 2019 18:26:00iDNES.cz
    Osobní vlak v sobotu odpoledne vykolejil v Lípě nad Dřevnicí u Zlína. „V době vykolejení cestovalo ve vlaku asi pětadvacet cestujících, nikdo nebyl zraněný“, uvedl mluvčí zlínských hasičů Roman Žemlička. Provoz na trati mezi Lípou a Vizovicemi je zastavený.Další články k tématu:Vlak, který vykolejil u Mariánských Lázní, jel na třicítce 86 km/hMladík z rozmaru položil na koleje betonový panel, rychlík ho rozbil

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska