• Hromadná nehoda šesti kamionů uzavřela část dálnice D2 ve směru na Brno. Zranění jsou dva lidé

    10. 9. 2019 11:41:38ČT 24
    Hromadná nehoda šesti kamionů se stala na dálnici D2 ve směru na Brno na úrovni Velkých Pavlovic. Podle hasičů jsou dva zranění.  Policisté odklání dopravu už na exitu 41 u Podivína, dosud odkláněli na 25.km.
  • Požár Libušína je po letech u soudu, obžalovaný kominík odmítl vypovídat

    10. 9. 2019 10:13:00iDNES.cz
    U okresního soudu ve Vsetíně začalo hlavní líčení se čtyřiapadesátiletým Pavlem Pryszczem z Havířova. Podle obžaloby právě on zavinil požár historické chaty Libušín na Pustevnách. Hrozí mu až 8 let vězení. Obžalovaný ale u soudu odmítl vypovídat.Další články k tématu:Jurkovičovy chaty na Pustevnách slaví 120 let, Libušín vstává z popela
  • Při dvou nehodách na D2 se srazilo osm kamionů

    10. 9. 2019 10:11:04Novinky.cz
    Nejdřív dva kamiony a pak dalších šest se srazilo v úterý dopoledne na dálnici D2 ve směru na Brno. Při první nehodě u Blučiny museli hasiči jednoho zraněného vyprostit, po srážce šesti náklaďáků u Velkých Pavlovic záchranka ošetřila dva zraněné. Policie kvůli nehodám zavřela směr z Břeclavi na Brno, dopravu odklání na exitu 41 u Podivína.
  • Před soudem stanul muž obžalovaný kvůli požáru Libušína

    10. 9. 2019 09:03:01Novinky.cz
    Okresní soud ve Vsetíně v úterý začal projednávat případ požáru chaty Libušín na Pustevnách v Beskydech. Podle obžaloby způsobil neštěstí Pavel Pryszcz z Karvinska, který v roce 2007 zanedbal opravu komínových těles. Za obecné ohrožení z nedbalosti mu hrozí dva roky až osm let vězení.
  • Proč vyhořela Krejčířova vila? Experti zatím odpověď nemají

    10. 9. 2019 08:03:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Stále platí, že rozsáhlý požár obytného komplexu po uprchlém podnikateli Radovanu Krejčířovi v Černošicích vyšetřují kriminalisté z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ jako obecné ohrožení, přičemž v roli podezřelého ze spáchání tohoto trestného činu nefiguruje žádná konkrétní osoba.
  • Řidiči cisterny u Bánova zaskočila káva, převrátil se a vytekl mu asfalt

    9. 9. 2019 18:47:01Novinky.cz
    K neobvyklému případu likvidace vroucí asfaltové louže vyjížděli v pondělí hasiči na Uherskohradišťsku. Z havarované cisterny se tam vyronil asfalt, který na silnici vytvořil lepivou překážku. Příčinou byla zřejmě lehká indispozice řidiče, kterému zaskočil doušek kávy.
  • Čtyři lidé jsou stále uvěznění ve vraku! Zevnitř lodě jsou slyšet rány

    9. 9. 2019 16:35:00TN.CZ
    Na hluk vycházející z vraku jihokorejské lodi, která se v neděli převrátila u pobřeží Georgie, upozornili záchranáři. Zatím ale není jasné, jestli tak na sebe upozorňují námořníci, kteří v lodi uvízli. Záchranu komplikuje požár plavidla. Záchranářům se stále nepodařilo dostat do jihokorejské nákladní lodi Goldem Ray převrácené u georgijského pobřeží. "Záchranáři slyšeli hluk, ale nemůžeme potvrdit, jestli se jedná o známky života," uvedli pro agenturu AP američtí záchranáři. Na boku převrácené
  • Umýt auto požární hadicí? Rusové ukazují, jak to dopadne

    9. 9. 2019 16:26:01Novinky.cz
    Populární ruský kanál na Youtube opět ukazuje odpověď na otázku, kterou pravděpodobně moc lidí ještě nepoložilo. Jaké je mýt auto požární hadicí s tlakem pro hašení požárů? Inu, zvládnete to rovnou i s interiérem.
  • Upršený víkend: dvě desítky popadaných stromů. Déšť se opět vrátí ve čtvrtek

    9. 9. 2019 15:59:00Deník.cz
    Jižní Morava – Uplynulý víkend zasáhl jižní Moravu vydatný déšť. Jeho následky řešili i hasiči. Do kraje se má znovu vrátit ve čtvrtek.
  • Vnitro nakoupí pro policii a hasiče letos 2000 nových aut. Prototypy představil Hamáček

    9. 9. 2019 12:08:00Lidovky.cz
    Policisté a hasiči letos dostanou přes 2000 nových vozů. Novinářům to řekl v pondělí ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), který představil prototypy prvních 865 vozidel. První dodávka aut bude sloužit takzvaným prvosledovým hlídkám, které zajišťují rychlý zásah na místě činu, dopravní policii a dalším uniformovaným policistům. Další články k tématu:Policie obvinila řidiče kamionu, který se srazil s vlakem. Hrozí mu osm let vězeníSkrze ‚bílé koně‘ zakládali muži původem z Ruska desítky firem. Okradli stát o 70 milionů, tvrdí policieMinisterstvo vnitra jednalo proti zákonu, tvrdí Nordic Telecom. Společnost podala stížnost

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska