• Nová promenáda dodává Hamburku eleganci a lépe jej chrání před povodněmi

    9. 9. 2019 06:06:01Novinky.cz
    Zlepšit vzhled nábřeží u Labe a zároveň posílit ochranu města před eventuálními záplavami se v minulých letech rozhodla radnice Hamburku. Nejlepší řešení nakonec nabídli architekti z britského architektonického studia Zaha Hadid Architects a i méně zkušený laik při pohledu na křivky Labské promenády, zaoblení jejích schodišť brzy rozpozná rysy typické pro práci tohoto studia.
  • V Praze se převrátil kamion na bok! Zraněného muže museli vyprostit

    8. 9. 2019 22:49:00TN.CZ
    V neděli večer se ve Švehlově ulici v Praze stala vážná nehoda, při které se převrátil kamion s přívěsem na bok. Zraněného muže museli z nákladního auta vyprostit hasiči. Silnice je neprůjezdná. K nehodě došlo v ulici Švehlova u čerpací stanice Shell. Kamion s přívěsem se zde převrátil na bok a uvěznil uvnitř zraněného muže. Podle policie nákladní auto zablokovalo oba jízdní pruhy, silnice je tudíž neprůjezdná. "Zasahujeme u vážné nehody kamionu. Jedna osoba je zaklíněná, budeme používat
  • Do Olešníku si vyrazili pro zlato mladí hasiči ze Srubce a Miletína

    8. 9. 2019 20:22:02Novinky.cz
    Celkem sedmatřicet žákovských hasičských družstev se v sobotu 7. září utkalo v Olešníku na Českobudějovicku v letošním devátém předposledním závodu desetidílného seriálu Českobudějovického dvojboje 2019.
  • V domě na Sokolovsku vybuchl plyn, pro popáleného muže letěl vrtulník

    8. 9. 2019 12:48:00iDNES.cz
    Ve sklepě rodinného domu ve Zlaté u Kynšperka na Sokolovsku v neděli dopoledne explodoval plyn. Podle informací hasičů unikl z tlakové lahve. Při výbuchu se popálil člověk, vrtulník ho přenesl do nemocnice v pražských Vinohradech.Další články k tématu:Zemřela seniorka, kterou zranil výbuch plynu v LiberciVýbuch plynu v Paříži má čtyři oběti, pod troskami pekárny našli další těloVIDEO: Domem v Dubí otřásl výbuch plynu, jeden muž je těžce popálený
  • Den ostravských dopraváků nabídl bohatý program včetně ukázek zásahu policie a hasičů

    8. 9. 2019 11:30:01Novinky.cz
    Den ostravských dopraváků připravil Dopravní podnik Ostrava na sobotu 7. září. Pro DPO jsou důležitá data 1894 a 1949. V roce 1894 začala v Ostravě působit městská hromadná doprava a v roce 1949 byl založen Dopravní podnik Ostrava.
  • OBRAZEM: Dorian zkouší Kanadu. Země čeká až dvanáctimetrové vlny a záplavy

    8. 9. 2019 11:00:00ČT 24
    Hurikán Dorian, který před několik dny zpustošil Bahamy, dorazil v sobotu v noci místního času ke břehům Kanady. Přinesl s sebou intenzivní srážky a silný vítr o rychlosti až 160 kilometrů za hodinu, který v provincii Nové Skotsko způsobil výpadek dodávek elektrické energie pro 300 tisíc lidí.
  • Umíte vytvořit záchranářskou uličku? Řidiči neví, kam mají uhnout

    8. 9. 2019 10:22:00iDNES.cz
    Čeští řidiči se stále ještě nenaučili, jak vytvořit záchrannou uličku pro jedoucí záchranku i hasiče. Řidičům by nově měly radit cedule na dálnicích. Záchranná vozidla často blokují vyčnívající kamiony, zdržení tak může trvat i pár minut. Jenže pokud jedou záchranáři k závažnému případu, jde o sekundy. Další články k tématu:Uhni, zachráníš tím život. Pravidla pro uvolnění cesty sanitce se změníŘidiči využili záchranářskou uličku pro únik z kolony, hrozí jim pokutaZ povinné výbavy aut zmizela reflexní vesta. Ministerstvo tvrdí, že neČeští řidiči mají strach, u nehody zastaví jen každý desátý
  • Ve Slavkově mají chytrý odpadkový koš. Místní ho ale nevyužívají

    8. 9. 2019 06:00:00Deník.cz
    Slisuje až pětadvacet kilogramů odpadu, nabíjí ho slunce a dokáže sám uhasit cigaretové nedopalky. Takový je chytrý odpadkový koš, který od května testují technické služby na Palackého náměstí ve Slavkově u Brna na Vyškovsku.
  • Spor o požár v Krejčířově vile. O tom, kdo zapálil neúspěšně dražený objekt, se živě spekuluje

    8. 9. 2019 05:00:00Lidovky.cz
    Někdejší honosná vila uprchlého odsouzeného podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy koncem srpna vyhořela. Desítky hasičů oheň uhasily až po zhruba devíti hodinách. Vzniklá škoda dosáhla 20 milionů korun. Požár, za jehož příčinu policie označila úmysl nebo nedbalost, odstartoval kromě spekulací i spor na internetu.Další články k tématu:Radovan Krejčíř není v ohrožení života, ubezpečila jihoafrická vězeňská správaRadovan Krejčíř byl přemístěn mezi nejnebezpečnější vězně v JARRadovan Krejčíř chtěl uprchnout z vězení. V cele měl pistoli a náboje
  • 30 kilo výstroje, běh na věž. Reportér TV Nova se pořádně zapotil!

    7. 9. 2019 21:59:00TN.CZ
    Supertěžkým výstupem po schodech v 13. nejvyšší budově v Česku hasiči, policisté i záchranáři v Liberci uctili památku obětí útoků z 11. září. Závodilo se v třicetikilové výstroji v dýchacích maskách. Poprvé v životě si zkusil tento náročný výkon i náš liberecký reportér Ivan Berka. Takhle celou událost popsal: Výstupu předchází silový víceboj, který odebírá závodníkům značnou část sil. I mě netrénovanému nehasiči. To nejtěžší mě teprve čeká. Dostávám masku, kterou jsem na obličeji nikdy neměl.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska