• Na Olomoucku havaroval armádní lehký obrněný vůz, zranili se dva lidé

    18. 9. 2019 15:06:00iDNES.cz
    K nehodě vojenského obrněného vozu vyjížděli ve středu odpoledne záchranáři, hasiči a policisté na Olomoucku. Podle dostupných informací šlo o lehký obrněný vůz Iveco, při nehodě se zranili dva lidé.
  • Přes dvacet dětí uhořelo v internátní škole v Libérii

    18. 9. 2019 14:55:03Novinky.cz
    Nejméně 26 dětí a dva učitelé zahynuli v liberijském hlavním městě Monrovii při požáru internátní školy na předměstí, uvedla ve středu agentura AFP s odvoláním na prezidenta George Weaha. Počet nemusí být konečný, policie řekla stanici BBC, že stále hledá těla v troskách budovy.
  • Nominace v Anketě Dobrovolní hasiči roku

    18. 9. 2019 14:02:00HZSČR
    18. 9. 2019 - Generální ředitelství HZS ČR je již tradičním partnerem Ankety Dobrovolní hasiči roku. Předsedou poroty, která letos již po osmé vybírala 25 nejlepších nominací, je generální ředitel HZS ČR genmjr. Drahoslav Ryba, a členem hodnotící komise je také náměstek generálního ředitele pro ekonomiku brig. gen. Slavomír Bell. Jen v loňském roce zasahovali profesionální hasiči společně s dobrovolnými u více než 30 % zásahů, kterých měl Hasičský záchranný sbor ČR celkem 124 388. Rozhodně je tedy koho a co oceňovat.
  • Žena hledala psa, našla svého muže mrtvého! Vraždu rozplétají už 4 roky

    18. 9. 2019 13:13:00TN.CZ
    Krajský soud v Brně pokračuje v rozplétání čtyři roky staré vraždy seniora v Žabčicích na Brněnsku. Obžalovaní jsou dva cizinci původem z Ruska. Hrozí jim až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Jeden z nich vinu popírá a druhý je na útěku. U soudu ve středu vypovídali znalci z oblasti patologie, podle kterých byl muž brutálně zbit a nakonec zardoušen. Požár, který útočníci založili, už pak měl pouze zahladit stopy. Zavražděného muže pak ráno objevila jeho manželka, když hledala psa. "Psa
  • To se nepovedlo. Horliví maďarští hasiči při ukázce převrátili své auto

    18. 9. 2019 09:54:00iDNES.cz
    Nehodou skončil simulovaný zásah hasičů v maďarském městě Vác. Jejich vůz se cestou k hořícímu objektu před zraky diváků převrátil, několik hasičů se zranilo.Další články k tématu:Hasiči jeli k nehodě náklaďáku, cisternovou stříkačku převrátili na bok
  • Srážku s náklaďákem nepřežili na Ústecku dva lidé, oživování bylo marné

    18. 9. 2019 08:43:00TN.CZ
    Dvě oběti má nehoda z úterního podvečera, která se stala nedaleko Libouchce na Ústecku. Zahynula při ní posádka osobního auta, které se tu srazilo s náklaďákem. Hasiči se o vážné nehodě u Knínic dozvěděli těsně po úterní 19. hodině. Na místo vyjely profesionální jednotky z Ústí nad Labem a Petrovic. "Při dopravní nehodě zemřeli dva lidé. Hasiči je z vozu vyprostili, asistovali záchrance, osvětlovali místo nehody pro policejní vyšetřovatele, uklidili následky střetu a pomohli naložit havarovaná
  • Stopa absolventa genmjr. Miroslava Štěpána zdobí chodník slávy před Vysokou školou báňskou v Ostravě.

    18. 9. 2019 08:15:00HZSČR
    20. září 2019 (NS) - V pátek 20. září 2019 byla odhalena Stopa absolventa Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Stopa genmjr. Ing. Miroslava Štěpána v podobě vlastnoručního podpisu je od dnešních 14 hodin umístěna na Chodník slávy před budovou rektorátu. Miroslav Štěpán absolvoval VŠB-TUO v roce 1982, konkrétně obor technika požární ochrany a bezpečnosti průmyslu.
  • Maďarští hasiči se předváděli a při ukázce zásahu havarovali

    17. 9. 2019 21:06:01Novinky.cz
    Ukázka zásahu hasičů v maďarském městě Vác měla v úterý dramatický průběh. Hasič za volantem chtěl být až moc akční a převrátil hasičský vůz. Při nehodě se zranilo pět jeho kolegů.
  • Útok na rafinérii odhalil saúdské slabiny, ani astronomické výdaje na obranu nepomohly

    17. 9. 2019 19:50:01Novinky.cz
    Většina požárů v saúdských rafinériích Abkajk a Churajs, které se o víkendu staly terči koordinovaného útoku dronů, k němuž se přihlásili vzbouření šíitští Húsiové, už byla uhašena. Produkce ropy ale po útocích klesla o 5,7 milionu barelů denně. Navíc se ukázalo, že přesné údery zasáhly zařízení pro rafinování ropy. Útok byl úspěšný navzdory tomu, že Saúdská Arábie mohutně zbrojí, výdaje na obranu loni činily 67,6 miliardy dolarů, vyšší mají jen USA a Čína.
  • V laboratoři, kde pracují s ebolou, vybuchl plyn. Nákaza podle Rusů nehrozí

    17. 9. 2019 18:13:00iDNES.cz
    V ruském Státní vědecké centrum virologie Vektor v Kolcovu u Novosibirsku došlo v pondělí k explozi plynu. V tamních laboratořích vědci uchovávají vzorky virů eboly, pravých neštovic nebo HIV. Ruské úřady uklidňují obyvatele, nákaza smrtícími nemocemi podle nich místním nehrozí. Při následném požáru se zranil jeden člověk. Další články k tématu:Izotopy mluví jasně. V Rusku vybuchl jaderný reaktor, tvrdí norský expertJako za Černobylu. Lékařům po výbuchu nikdo neřekl o ozářených pacientechRuské senzory se po výbuchu rakety odmlčely, řekl šéf monitorovacího systémuNelovte ryby, nesbírejte houby. Rusům hrozí kvůli radiaci nebezpečí

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska