• V Kouřimi hořela kompresní stanice, zasahovalo 12 cisteren hasičů

    12. 9. 2019 08:49:00TÝDEN.cz
    Škoda na plynové kompresní stanici, která vzplála ve středu večer v Kouřimi na Kolínsku, dosáhla 150 tisíc korun. Okolí ohroženo nebylo, řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Příčinou byla technická závada.
  • Ve Vysokém Poli na Zlínsku hořela stodola. Ohroženy byly děti i zvířata

    11. 9. 2019 21:29:00Deník.cz
    Požár dřevěné stodoly v obci Vysoké Pole na Zlínsku, zaměstnal krátce před osmou hodinou večer celkem sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů ze stanic Valašské Klobouky, Zlína, Vysokého Pole a Brumova. Podle informací krajských hasičů se v době vzniku požáru nacházelo v areálu ve vedlejší budově 29 dětí.
  • Vážná nehoda kamionu blokovala silnici na Pardubicku 7 hodin. Hasiči odstraňovali barel s žíravinou

    11. 9. 2019 20:08:00Lidovky.cz
    Při srážce kamionu s dodávkou u Holic na Pardubicku zemřel dnes po poledni jeden řidič. Frekventovaná silnice I/35 byla v obou směrech zhruba sedm hodin uzavřená, zprovozněna byla kolem 19:30. Policisté dopravu odkláněli na objízdné trasy. Hasiči na místě našli barel s žíravinou.Další články k tématu:Tragická nehoda na Hodonínsku: čelní střet kamionu s osobním autem nepřežili čtyři lidéDvě nehody na D1. Dálnice u Brna ve směru od Prahy byla zavřena 4 hodinyVIDEO: Kamion uvízl na přejezdu mezi závorami. Vlak po srážce vykolejil, zraněno bylo osm lidíNež se v Praze zavede mýtné za účelem čistějšího ovzduší, měly by se vzít v potaz i alternativy, míní MŽP
  • Francie před 51 lety prý sestřelila civilní letadlo, dodnes se nepřiznala

    11. 9. 2019 20:00:00iDNES.cz
    Před jednapadesáti lety nastoupilo 94 cestujících do letadla společnosti Air France směřující z Korsiky do francouzského Nice. Do cíle nikdy nedorazili. Podle vyšetřovatelů na palubě vypukl požár a letadlo se zřítilo do moře. Příbuzní obětí jsou ale přesvědčení, že stroj sestřelila francouzská armáda. Detaily havárie jsou dodnes přísně tajné.Další články k tématu:Srovnání se Zázrakem na Hudsonu se nabízí, vyzdvihuje ruské piloty expertPilot „čmeláka“ letěl před pádem na svatbě moc nízko, potvrdilo vyšetřováníLetecký den v Třebíči ukončila před 87 lety dodnes neobjasněná nehodaDalší problém nového boeingu 777X. Při zkouškách mu upadly dveře
  • Češi vyvinuli nehořlavý župan, může zvýšit šanci lidí při požáru

    11. 9. 2019 16:25:16ČT 24
    V případě, že vypukne požár, budou si moci v brzké budoucnosti civilisté obléci takzvaný nehořlavý župan. Speciální evakuační oblek je napuštěn vodním roztokem, který mu zajišťuje nehořlavost. Oděv představil na mezinárodním technologickém festivalu Future Port Prague 2019 český start-up.
  • Senior vjel s autem v Jablonci pod hasičskou tatrovku

    11. 9. 2019 15:34:01Novinky.cz
    Přímo do cesty houkající hasičské tatrovce mířící k zásahu vletěl v úterý v Jablonci nad Nisou, v místní části Mšeno, čtyřiasedmdesátiletý řidič octavie.
  • V Korunní hořel byt. Tramvaje musely hodinu jezdit jinudy

    11. 9. 2019 14:27:00TÝDEN.cz
    Zásah hasičů při likvidaci požáru bytu v Korunní ulici ve středu po poledni zkomplikoval dopravu v centru Prahy. Hasičské vozy stály na kolejích, tramvaje číslo 10 a 16 proto jezdily necelou hodinu odklonem ze zastávky I.P. Pavlova přes Muzeum a Jiřího z Poděbrad na Floru, vyplývá z informací hasičů a dopravního podniku.
  • Pražská MHD měla potíže. Provoz omezovaly zásahy hasičů

    11. 9. 2019 14:13:00Deník.cz
    /VIDEO/ Do problémů se dostali cestující některých linek pražské hromadné dopravy kolem středečního poledne. Hned tři zásahy hasičů způsobily odklony spojů nebo jejich zpoždění.
  • Na pražské Jižní spojce hořela dodávka, požár zkomplikoval dopravu

    11. 9. 2019 13:32:00iDNES.cz
    Dopravu v Praze zkomplikoval požár nákladního auta. Kolem jedenácté hodiny zasahovali hasiči na Jižní spojce v úrovni Braníku ve směru do centra.Další články k tématu:Kamion stál dvě minuty mezi závorami v Praze, osobní vlak vykolejilZávada zastavila provoz metra na lince C, jezdily náhradní autobusyV Praze sjel do příkopu autobus MHD, nikdo nebyl zraněn
  • Nechte nás skočit, křičeli figuranti v areálu dolu na policejní vyjednavače

    11. 9. 2019 13:00:00Deník.cz
    /VIDEO, FOTOGALERIE/ „Na těžní věž bývalého dolu Gabriela vystoupaly dvě osoby a mají v úmyslu spáchat sebevraždu skokem dolů.“ Takovéto hlášení zaznělo v úterý dopoledne na tísňové lince záchranářů, kteří na místo na periferii Karviné posílají hasiče a lezecký oddíl báňské záchranné služby. Na cestu se vydává také policejní vyjednavač…  

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska