• Desítky barelů s kyselinou se ukrývaly ve slámě

    29. 9. 2019 12:41:01Novinky.cz
    Padesát ukrytých kontejnerů s kyselinou našli v pátek hasiči a policisté v Budčevsi na Jičínsku. Přivolal je tam anonymní oznamovatel. Podle policie jsou tam kontejnery asi rok, únik do okolí nehrozí.
  • Fenka Luci hledá nový domov

    29. 9. 2019 11:39:00TÝDEN.cz
    Minulý týden obletěla celý svět zpráva o psím hrdinovi jménem Zippy , který zachránil svoji rodinu. Probudil ji svým štěkotem, takže všichni stačili utéct z hořícího domu. Bohužel, on sám se nadýchal zplodin a požár jako jediný nepřežil. Zippiho si kdysi vzala rodina z útulku.
  • Rusové mohou nadále kouřit na balkonech, nesmí ohrozit požární bezpečnost

    29. 9. 2019 11:33:00iDNES.cz
    Rusové budou moci i po 1. říjnu kouřit na balkonech svých bytů. Nesmí ale ohrozit požární bezpečnost. Uvedlo to ruské ministerstvo pro civilní obranu a mimořádné situace. Opatření o zákazu manipulace s otevřeným ohněm na balkonech bytů, hotelů či ubytoven manipulaci vyvolalo v zemi žhavou diskusi.
  • V kontejnerech na Jičínsku našli policisté žíraviny. Šlo o kyselinu sírovou

    29. 9. 2019 11:30:00Deník.cz
    Hasiči a policie v Budčevsi na Jičínsku našli v pátek na základě anonymního oznámení téměř 50 velkých kontejnerů s žíravými látkami. Byly schované na zahradě za roubeným domkem. Mohly tam být i rok. Místo je hlídané, únik chemikálií do okolí nehrozí. ČTK to řekla policejní mluvčí Alena Kacálková.
  • V Jižní Koreji vzplál tanker, oheň se rozšířil i na další

    28. 9. 2019 19:27:01Novinky.cz
    Osmnáct lidí se zranilo v jihokorejském přístavu Ulsan při požáru, který se v sobotu rozhořel na jednom ropném tankeru a pak se rozšířil na druhý. S odvoláním na jihokorejskou námořní hlídku o tom informovala agentura AFP. Požár už byl uhašen. Agentura Reuters hovoří o deseti zraněných.
  • Nečekat na volání a přijet. Hasiči vytváří databázi ohrožených pacientů, kteří by mohli potřebovat evakuace

    28. 9. 2019 18:56:38ČT 24
    Pacienti odkázaní na přístroje, neslyšící nebo ti, kteří se špatně pohybují, se mohou hlásit do nového registru hasičů. Vznikl ve spolupráci s nemocnicemi a jako první ho plní pacienti z Karlovarského kraje. Seznam pomůže hasičům hlavně při živelních katastrofách: upozorní je na pacienty, o nichž jinak většinou neví, a přijedou jim na pomoc.
  • U Malé Skály se utopil cyklista. Našel ho kamarád, s nímž seděl v hospodě

    28. 9. 2019 18:45:00iDNES.cz
    Jízda na kole skončila v pátek večer tragicky pro staršího muže na Jablonecku. Při cestě po cyklostezce mezi Malou Skálou a Líšným ze zatím neznámých důvodů spadl do řeky Jizery a utopil se. Tělo objevil mužův známý, který přivolal záchrannou službu, na místo přijeli i policisté a hasiči.Další články k tématu:Senior vjel na kole do křižovatky na červenou, náraz do kamionu nepřežilSenior tak dlouho vyprošťoval jízdní kolo z kolejí, až ho srazil rychlíkPolicie vyšetřuje násilnou smrt seniora, předcházela jí hádka s ženou
  • Šestnáctiletá dívka uvízla v Praze na nádraží ve skříňce na zavazadla

    28. 9. 2019 17:55:01Novinky.cz
    Neobvyklý zásah mají za sebou pražští hasiči. V pátek odpoledne vyprošťovali 16letou dívku na hlavním nádraží, která uvízla ve skříňce na zavazadla.
  • Pod mostem v jihokorejském Ulsanu hořely dva tankery, zranilo se 18 lidí

    28. 9. 2019 17:11:00iDNES.cz
    Při požáru dvou ropných tankerů v jihokorejském přístavu Ulsan se zranilo osmnáct lidí. Hořet začalo na jedné lodi a plameny se pak se rozšířily i na druhou. S odvoláním na jihokorejskou námořní hlídku o tom informovala agentura AFP. Požár už byl uhašen. Agentura Reuters hovoří o deseti zraněných.Další články k tématu:Satelitní snímky ukázaly, že se kontroverzní íránský tanker nachází u SýrieVydej loď, dostaneš miliony. USA oslovily kapitána íránského tankeruAmeričany neposlechli. Gibraltar pustil kontroverzní íránský ropný tankerZadržte íránský tanker a zabavte ropu, nařídil americký federální soudÍrán oznámil, že v Perském zálivu zadržel irácký tanker pašující ropu
  • Při požáru karavanu utrpěl jeho majitel popáleniny

    28. 9. 2019 16:20:03Novinky.cz
    Vrtulník transportoval v sobotu dopoledne do nemocnice muže, který utrpěl popáleniny, když se ve Valašských Kloboukách snažil uhasit požár karavanu pod dřevěným přístřeškem u rodinného domu.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska