• Nehoda zastavila asi na hodinu provoz na D1 na Benešovsku

    15. 10. 2019 07:04:00Deník.cz
    Dopravní nehoda u Trhového Štěpánova v úterý 15. října zhruba na hodinu zastavila provoz na dálnici D1 ve směru na Brno. Kvůli srážce nákladního a osobního auta byl přerušený provoz mezi sjezdem číslo 49 u Psář a sjezdem číslo 56 u Soutic. Jeden člověk byl zraněn. Vyplynulo to z informací Národního dopravního informačního centra, krajských hasičů a záchranné služby.
  • Od vily Karla Gotta odklidili svíčky, opodál mezitím vypukl požár

    15. 10. 2019 07:01:01Novinky.cz
    Prakticky celou noc odklízeli dělníci z Pražských služeb svíčky od vily Karla Gotta na pražské Bertramce. Úklid se odehrával za mimořádných bezpečnostních opatření. Desítky strážníků a policistů uzavřely široké okolí.
  • Kotě uvízlo v úzké rouře, hasiči ho tahali ven opravdu netradičně

    14. 10. 2019 17:59:00TN.CZ
    Hasiči v Ostravě-Zábřehu zachránili malé černé kotě, které uvízlo ve svodu dešťové vody. V potrubí se dostalo až do třímetrové hloubky a nemohlo ven. Hasiči měli při záchraně i hodně netradičního pomocníka. Kotě nejprve žalostně volalo o pomoc. Naštěstí mňoukání slyšeli obyvatelé domu, ti pak zavolali hasiče. Záchranná akce se tak mohla rozjet. Nejdříve použili štěrbinovou kameru - díky ní zjištili, že kotě je hodně hluboko - okolo tří metrů v úzkém prostoru. Pomoci si chtěli i odchytovým
  • Auto skončilo v Berounce

    14. 10. 2019 17:42:02Novinky.cz
    Pravděpodobně špatně zabrzděné auto sjelo v pondělí odpoledne na okraji pražského Radotína do Berounky. Z vody ho museli vyprostit přivolaní hasiči.
  • VIDEO: Ekvádorci zapálili muže zákona. I on má rodinu, apelovala policie

    14. 10. 2019 17:05:00iDNES.cz
    Ekvádorské nepokoje jsou zřejmě u konce. Prezident Lenín Moreno odvolal kritizovaná úsporná opatření. Ještě minulý týden však byly protesty krvavé. Na videu, které zveřejnila policie, demonstranti hodili zápalnou lahev na jednoho z jejích členů. Ostatní hořícího policistu rychle uhasili, ten i přesto utrpěl vážná zranění.Další články k tématu:Napětí v Ekvádoru. Demonstranti vnikli do parlamentu, v ulicích jich jsou tisícePohřbíme vás na hodinu do hrobky. Ekvádor láká turisty na novou atrakciEkvádorští indiáni uspěli u soudu, zachránili prales před ropnými barony
  • Při požáru cisterny na D1 svědci zřejmě zachránili několik životů

    14. 10. 2019 16:58:00Deník.cz
    /VIDEO, FOTOGALERIE/ Jeden člověk zemřel, desítka dalších utrpěla zranění a zničeny byly kamion plus sedm osobních aut včetně služebního vozu policie. Takové jsou následky hromadné havárie s následným obřím požárem, k níž došlo v neděli 13. října před půl osmou večer na dálnici D1 za obcí Psáře na Benešovsku; na 49. kilometru ve směru na Brno v blízkosti sjezdu na Vlašim.
  • V pražském servisu elektrokoloběžek hořely baterie

    14. 10. 2019 16:21:01Novinky.cz
    Hasiči likvidovali v pondělí odpoledne v pražském Břevnově požár v servisu, kde se spravují elektrokoloběžky. Plameny hasili pomocí speciální pěny, k výbuchům baterií naštěstí nedošlo. Okolnosti a příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé.
  • Devítiletý chlapec úmyslně zapálil dům. Obvinili ho v USA z hromadné vraždy

    14. 10. 2019 15:30:00iDNES.cz
    Americké úřady obvinily devítiletého chlapce ze spáchání hromadné vraždy. Úmyslně totiž zapálil dům, ve kterém spalo dalších šest členů jeho rodiny. Při požáru přišlo o život pět lidi, včetně tří malých dětí. IIlinoiský státní zástupce připustil, že chlapec si nemusel dopady svého činu uvědomovat, přesto je podle něj obvinění na místě. Další články k tématu:Mají ho v USA popravit za brutální vraždu jeho dětí. Možná ale nebude čímV USA našli měsíce hledanou dívku. Byla unesena po vraždě svých rodičůTěhotnou střelili do břicha. Za smrt dítěte viní v USA matku, ne útočniciDvě ženy v Chicagu uškrtily těhotnou dívku, z jejího těla vyřízly dítě
  • Jen je nechte, ať si hoří. Pro lesy to je přirozené, říká kybernetik

    14. 10. 2019 14:00:00iDNES.cz
    Požárů na Sibiři a v Amazonii se příroda bát nemusí, člověk ano. Tvrdí to kybernetik Pavel Vlk, který popisuje systémové vazby v české krajině. Kůrovcovou kalamitu nevnímá tragicky. „Příroda se jen snaží vrátit do přirozeného stavu,“ vysvětluje.Další články k tématu:Sucho a kůrovec. Škody ve smrkových lesích dosáhly 40 miliard korunHmyz srazil cenu dřeva na úroveň krize. Trh je přehlcený, kůrovec řádí i v ciziněKůrovec má hody, za dva týdny se rozleze z pěti smrků na tři sta
  • Požár za šest milionů: Na Pelhřimovsku vyhořela výrobna paliva

    14. 10. 2019 10:21:01Novinky.cz
    Hasiči likvidovali od nedělního podvečera požár výrobny dřevěných pelet v obci Rodinov na Pelhřimovsku. Část konstrukce stavby zničené plameny museli hasiči rozebrat. Vyšetřovatelé odhadli škodu na šest milionů korun.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska