• Střelba před berlínským Tempodromem má jednu oběť

    15. 2. 2020 06:51:02Novinky.cz
    Před víceúčelovou halou Tempodrom v centru Berlína se v pátek pozdě večer střílelo. Zemřel 42letý muž. Další čtyři osoby byly zraněny, řekl mluvčí hasičského sboru, uvedla agentura DPA. Policie případ vyšetřuje jako vraždu.
  • Nad Kladnem se zvedl hustý dým. Na okraji města hořelo vrakoviště aut

    14. 2. 2020 16:19:17ČT 24
    Zhruba osmdesát starých aut hořelo v pátek na okraji Kladna v městské části Dubí na autovrakovišti. Hasiči vyhlásili kvůli počtu zasahujících jednotek nejdříve druhý, později třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, uvedla jejich mluvčí Tereza Fliegerová. Večer již byl oheň uhašen, hasiči ale budou spáleniště hlídat až do rána.
  • U Kladna hoří vrakoviště, v plamenech je 80 aut

    14. 2. 2020 16:06:02Novinky.cz
    Hasiči zasahují v pátek odpoledne u požáru desítek aut na vrakovišti na okraji Kladna. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.
  • Hustý černý dým nad Kladnem: Na místě zasahovalo patnáct jednotek

    14. 2. 2020 15:48:00TN.CZ
    Hustý černý dým se objevil nad Kladnem v pátek odpoledne. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu, k požáru vyjela i chemická laboratoř. Po sobotní půlnoci se už podařilo požár uhasit. Až patnáct hasičských jednotek zasahovalo v pátek v Kladně, kde poblíž společnosti Poldi Kladno začaly kolem čtvrt na tři odpoledne hořet uskladněné vraky. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu.  Hasiči při zásahu u Kladna: "V místě hoří zhruba 80 autovraků připravených ke sešrotování. Zásah probíhá 7 C proudy a
  • Humanitární pomoc pro Čínu

    13. 2. 2020 15:23:00HZSČR
    13. 2. 2020 (RK) - Materiální humanitární pomoc, kterou Česká republika poskytla Číně pro boj s koronavirem COVID-19, převáží Hasičský záchranný sbor České republiky.
  • MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky podepsalo dohodu o spolupráci se Správou státních hmotných rezerv

    13. 2. 2020 11:47:00HZSČR
    Dnes, 13. února 2020, byla podepsána dohoda o spolupráci mezi Ministerstvem vnitra – generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR, zastoupeným generálporučíkem Ing. Drahoslavem Rybou, generálním ředitelem HZS ČR, a Správou státních hmotných rezerv, zastoupenou Ing. Pavlem Švagrem, CSc., předsedou Správy.
  • Bilance orkánu Sabine

    12. 2. 2020 10:38:00HZSČR
    12. února 2020 (NS) - Včerejší den byl již z pohledu hasičů výrazně klidnější než pondělí, přesto vyjeli k téměř 1 500 událostem v souvislosti s odstraňováním následků orkánu Sabine. Většinou se opět jednalo o popadané stromy a větve, často šlo o události, které vznikly už v pondělí, ale přímo neohrožovali životy, zdraví nebo majetek. I v následujících dnech budou hasiči postupně likvidovat právě takové události. Orkán nejvíc zasáhnul kraj Středočeský, Jihočeský, Plzeňský a hlavní město Prahu.
  • Požáry a povodně. Netečnou Evropu i Česko čeká bez zásahu katastrofa

    11. 2. 2020 20:27:00iDNES.cz
    Evropská agentura pro životní prostředí na interaktivních mapách odhalila rozsah potenciálních lesních požárů, povodní, sucha i dešťů, kterým může Evropa čelit do konce století za předpokladu, že nezavede opatření nutná k zastavení globálního oteplování. Ani Česká republika by se některým z uvedených katastrof nevyhnula.Další články k tématu:Lesní požáry vypukly už i za polárním kruhem, Švédsko žádá o pomoc EUV Antarktidě kvete turistika, vědci varují před dalším TitanikemZměny klimatu jsou podle OSN důvodem pro azyl. Využijí toho i Australané?Nemoci i hlad. Klimatické změny podlamují zdraví už dnes narozených dětíAmazonii zbývají dva roky prosperity, blíží se k nezvratnému zlomu
  • Vítr a nedostatek vody komplikovaly hašení požáru skladu v Úvalech u Prahy

    11. 2. 2020 18:03:00iDNES.cz
    Středočeští hasiči se od rána potýkali s požárem střechy potravinářského a drogistického skladiště v Úvalech u Prahy. Během zásahu vyhlásili třetí stupeň poplachu. Požár dostali pod kontrolu po osmé hodině ráno. Večer pak objekt předali majiteli, na sklad ale budou ještě 24 hodin dohlížet.Další články k tématu:Padající strom zranil dvě děti u hřiště v pražských KlánovicíchPo vichřici je bez proudu 7,5 tisíce odběratelů, výstraha platí až do středy
  • Vítr za minutu poškodil padesát domů. Rohozná se snaží vzpamatovat z bouře Sabina

    11. 2. 2020 17:56:08ČT 24
    Druhý den se v Rohozné na Jihlavsku potýkají s odklízením následků vichřice Sabina. Jen na obecním majetku způsobil pondělní silný vítr škodu okolo tří milionů korun. Poškodil takřka 50 nemovitostí včetně rodinných domů, hospodářských budov a hasičské zbrojnice. Meteorologové nevyloučili, že mohlo jít o tornádo. Ve prospěch poškozených rodin chce obec vypsat veřejnou sbírku.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska