• Zemřel Král Šumavy. Legendárnímu převaděči Josefu Hasilovi bylo 95 let

    16. 11. 2019 20:00:00iDNES.cz
    V pátek večer zemřel Josef Hasil, známý spíš jako Král Šumavy. Na svém Facebooku o tom informovala Česká misie z amerického Illinois. Hasil doposud žil v řadovém domku na předměstí Chicaga. Převaděči, kterému se podařilo zachránit desítky lidí před komunistickou diktaturou, bylo 95 let. Další články k tématu:Legendární Král Šumavy byl komunistický thriller i dobový film pro klukyNa svůj rodný kraj myslím každý den, říká Král Šumavy. Je mu 95 letAni nedutat. Na řepu přichází Král lesa, celebrita ze ŠumavySilniční Král Šumavy se letos nepojede, nepovolila to policieKrál Šumavy Josef Hasil slaví devadesátinyKrál Šumavy možná ožije na plátně. O Žákův román se zajímají filmaři
  • Zemřel Král Šumavy Josef Hasil

    16. 11. 2019 19:57:40Novinky.cz
    V pátek ve věku 95 let zemřel Josef Hasil. O úmrtí protikomunistického odbojáře známého pod přezdívkou Král Šumavy informoval server Blesk.cz. Hasil se proslavil převáděním uprchlíků na Západ přes střežené státní hranice totalitního Československa.
  • Zemřel legendární Král Šumavy, Josef Hasil působil v americké tajné službě

    16. 11. 2019 19:24:00TN.CZ
    V sobotu přišla velmi smutná zpráva, v pátek zemřela legenda Josef Hasil, kterého ale svět zná spíše jako Krále Šumavy, jednoho z nejznámějších převaděčů, který pomáhal lidem k útěku z Československa. O úmrtí informovala Česká misie v Brookfieldu v americké Illinois.
  • Při likvidaci požáru našli hasiči v Ostravě mrtvého

    16. 11. 2019 17:39:01Novinky.cz
    Jednu oběť si vyžádal ranní požár v rodinném domě ve Slezské Ostravě. Před upálením zachránili hasiči další dvě osoby, plameny napáchaly škodu za minimálně 200 tisíc korun.
  • Z hořícího trabantu zachraňovali řidiče hasiči. K nehodě musel vrtulník

    16. 11. 2019 16:42:01Novinky.cz
    U Sadské na Nymbursku se v sobotu ráno srazily dva automobily. Jeden z nich začal po nehodě hořet, řidiče museli z hořícího vozu vytáhnout.
  • Do Labe u Litoměřic spadlo malé letadlo, po posádce se pátrá

    16. 11. 2019 15:06:02Novinky.cz
    Do Labe v Křešicích u Litoměřic v sobotu spadl ultralight. Zatím se podařilo vylovit jen část letadla. Po posádce pátrají hasiči a povoláni byli i policejní potápěči. ČTK o tom informoval mluvčí hasičů Lukáš Marvan.
  • U Litoměřic se do Labe zřítil ultralight, posádku hledají i potápěči

    16. 11. 2019 15:06:00TN.CZ
    V sobotu odpoledne havaroval u Litoměřic ultralight, malé letadlo se zřítilo přímo do Labe. Hasiči vylovili část stroje, posádku se ale stále nepodařilo najít. Do pátrání se zapojili i potápěči. Tísňová linka přijala v sobotu odpoledne hlášení o pádu malého letadla v Ústeckém kraji, hasiči, záchranáři a policisté vyrazili k obci Křesice. "Hasičská jednotka ze stanice Litoměřice zasahuje v Křešicích, kde spadl ultralight do řeky Labe. Část letadla byla vylovena. Posádka nenalezena," informovalli
  • Do Labe u Litoměřic spadlo malé letadlo. Po posádce pátrají hasiči i potápěči

    16. 11. 2019 14:31:00Lidovky.cz
    Do Labe v Křešicích u Litoměřic v sobotu spadl ultralight. Zatím se podařilo vylovit jen část letadla. Po posádce pátrají hasiči a povoláni byli i policejní potápěči. ČTK o tom informoval mluvčí hasičů Lukáš Marvan.Další články k tématu:V Letňanech havarovalo při přistání malé letadlo. Nikdo nebyl zraněnPříčiny nehody větroně na Bruntálsku zatím nejsou jasné. Trosky letadla budou zkoumat odborníciZmizelé letadlo, které v noci hledali policisté, se našlo na Klatovsku. Zahynuli v něm dva lidé
  • Do Labe u Litoměřic spadl ultralight, hasiči prohledávají řeku na člunech

    16. 11. 2019 14:15:14ČT 24
    Do Labe v Křešicích u Litoměřic spadl v sobotu ultralight. Zatím se podařilo vylovit jen část letadla a po posádce pátrají hasiči, kteří řeku prohledávají ze člunu. Povoláni byli rovněž policejní potápěči. Pád ultralehkého letadla byl hasičům nahlášen ve 12:45, doplnil mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Připravujeme podrobnosti.
  • Ve Slezské Ostravě hořel byt. Požár si vyžádal jednu oběť

    16. 11. 2019 14:05:00Deník.cz
    Tragický požár bytu ve Slezské Ostravě si dnes ráno vyžádal lidský život."V ranních hodinách byl na krajské operační středisko Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) nahlášen požár bytu ve Slezské Ostravě, části Hrušov.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska