• V Praze vykolejil vlak převážející uhlí! Mimo trať skončilo deset vozů

    3. 11. 2019 19:05:00TN.CZ
    Nákladní vlak vykolejil v neděli odpoledne v pražských Malešicích. Při nehodě se naštěstí nikdo nezranil. Deset vozů nákladního vlaku vykolejilo dvě minuty po čtvrté hodině odpoledne v pražských Malešicích. Nejméně jeden skončil na boku. "Nehoda se obešla bez zranění, bude tam jen hmotná škoda," řekl mluvčí drážní inspekce Martin Drápal. Přesná výše škody zatím není známá.  Na místo vyjeli drážní hasiči. Vlak převážel zřejmě uhlí. Provoz na trati musel být kvůli nehodě přerušen.  
  • Nejen spálená půda. Požáry v Kalifornii strmě zvyšují ceny pojistek, pro někoho jsou už nedosažitelné

    3. 11. 2019 18:54:51ČT 24
    Požáry v Kalifornii zničily za posledních devět dní čtyři stovky domů. Stále víc lidí má přitom problémy s pojištěním svých nemovitostí. Kvůli vyššímu riziku v oblasti nechtějí pojišťovací společnosti prodlužovat smlouvy a zároveň výrazně zvyšují sazby.
  • Kamarád po výbuchu hledal svou rodinu, holčička nepřežila, vzpomíná hasič

    3. 11. 2019 18:01:00Deník.cz
    Brno /ROZHOVOR/ – Prohrabával se sutinami k zavalenému poté, co se v roce 1997 zřítil obchodní dům na brněnském náměstí Svobody. Hasič Václav Myslivec zasahoval i u řady dalších vážných událostí. „Muž měl na hlavě vysypaný cement, nemohl dýchat. Podařilo se mi k němu prohrabat a cement jsem mu vytahoval z pusy, aby se neudusil,“ vzpomíná dlouholetý člen brněnského profesionálního sboru, který letos slaví 155 let od svého vzniku.  
  • Štěstí v neštěstí! Zřícený jeřáb v centru Bukurešti zranil čtyři lidi

    3. 11. 2019 14:40:00TN.CZ
    Čtyři lidé byli zraněni, jeden vážně, když jeřáb dopadl na jedoucí auto v centru Bukurešti. Jeden muž byl těžce zraněn a další tři utrpěli drobná zranění, když rameno velkého stavebního jeřábu dopadlo na auto, které jelo po centrální Bukurešťské ulici. Tři z mužů dokázali vystoupit z auta sami, zatímco řidič zůstal uvězněn a hasiči ho museli vyprostit. Příčina pádu jeřábu se vyšetřuje.  
  • Španělka platila účty, ač byla roky mrtvá. Její smrti si nikdo nevšiml

    3. 11. 2019 12:35:00iDNES.cz
    Španělští hasiči našli v bytě v madridské čtvrti Ciudad Lineal mumifikované tělo ženy, která zemřela nejspíš už před patnácti lety. Její smrti si však nikdo nevšiml, protože se z jejího bankovního účtu, kam dál pravidelně chodil důchod, strhávaly všechny předepsané platby za nájemné i služby. Další články k tématu:Němec dva roky ukrýval mrtvolu matky ve sklepě, aby mohl brát její důchodNalezen po 22 letech. Zmizelého muže objevil bývalý soused přes Google MapsMrtvá Španělka vysychala v bytě, její mumii našli po čtyřech letechSousedé přivedli policii k mrtvole, družka s ní žila v domě několik dní
  • Policistům se nelíbí uzavření lázeňského domu Mercur

    3. 11. 2019 11:20:01Novinky.cz
    Policejním odborům se nelíbí záměr ministerstva vnitra (MV) na konci roku ukončit provoz lázeňského domu Mercur, který poskytuje lázeňské služby policistům a hasičům v Mariánských Lázních na lukrativním místě naproti kolonádě. Vnitro chce provoz zrušit kvůli nutným investicím v objemu zhruba 300 milionů korun. Policejní odboráři se kvůli uzavření lázeňského domu obávají zhoršení dostupnosti lázeňské léčby pro své příslušníky.
  • Zemřel zaměstnanec Explosie zraněný při požáru střelného prachu

    3. 11. 2019 09:00:36ČT 24
    Zemřel jeden ze čtyř lidí zraněných při požáru střelného prachu v pardubické Explosii. Oznámila to společnost, jejímž zaměstnancem byl. Další dva zranění zůstávají na popáleninovém centru vinohradské nemocnice v Praze, o dalšího pečují lékaři v Brně.
  • Požár v areálu Explosie nepřežil jeden člověk! Zemřel v nemocnici

    3. 11. 2019 08:51:00TN.CZ
    Pardubická firma Explosia zveřejnila v neděli na svém facebooku smutnou zprávu. Jeden ze zaměstnanců, který se zranil při požáru střelného prachu, zemřel. Požár zranil také jeho tři kolegy. Všichni utrpěli popáleniny. "Včera večer na následky zranění způsobených páteční nehodou zemřel jeden z našich zaměstnanců. Upřímnou soustrast rodině i jeho přátelům," napsala firma na facebooku. Muž byl po požáru převezen do vinohradské nemocnice. Stejně jako jeho kolegové. Jeden z nich měl popáleniny na
  • Soutěž o Hasičské pohádky 2

    3. 11. 2019 07:58:00HZSČR
    3. 11. 2019 (Martina Talichová) - Je tady listopad a Hasičský záchranný sbor ČR pro Vás opět připravil vědomostní soutěž k prověření znalostí z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva.
  • V Praze při přistání havarovalo malé letadlo! Na místo vyjeli hasiči i policie

    2. 11. 2019 22:30:00TN.CZ
    Kvůli letecké havárii zasahovali v sobotu dopoledne pražští hasiči i policisté na letňanském letišti. Nehoda malého letadla se obešla bez zranění. Problémy při přistání měl malý hornoplošník v sobotu kolem tři čtvrtě na pět odpoledne na letišti v pražských Letňanech. Na travnaté ranveji se zapíchl vrtulí do země. Na místo vyjeli policisté, záchranáři i hasičské jednotky z Holešovic a ze Satalic. "Událost byla bez zranění a bez úniku pohonných hmot," uvedli hasiči na svém twitteru.   Letňanské

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska