• V Austrálii padaly kroupy o velikosti kriketových míčků

    18. 11. 2019 16:46:01Novinky.cz
    Australský stát Queensland se potýká s řáděním živlů. Zatímco jednu část státu sužují rozsáhlé požáry, v druhé řádilo vydatné krupobití. Severně od města Brisbane padaly během bouřky kroupy velikosti kriketových míčků.
  • Hasiče na Rychnovsku zaměstnal silný vítr. Kosil stromy a ničil střechy

    18. 11. 2019 16:04:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Nápory silného větru zaměstnaly v pátek a sobotu hasiče na Rychnovsku.
  • Otevření Petrovy boudy v Krkonoších je reálné

    18. 11. 2019 15:58:01Novinky.cz
    Termín otevření Petrovy boudy letos 31. prosince považuje projektant objektu na hřebenech Krkonoš Vladimír Pöschl za reálný. Památkáři, jimž se podařilo prosadit podobu nové boudy, trvají na návratu mobiliáře z bývalé Petrovky, totálně zdevastované požárem z 1. srpna 2011.
  • Rakousko zasáhly přívaly sněhu a záplavy. Jeden člověk zahynul pod sesuvem půdy

    18. 11. 2019 15:47:12ČT 24
    S přívaly sněhu, nebezpečím lavin i místními záplavami se potýká jih a západ Rakouska. Sesuvy podmáčené půdy zničily několik domů a v Korutanech si vyžádaly i jeden lidský život. Několik výše položených obcí sníh odřízl od okolního světa, jednou z nich je i Heiligenblut pod horou Grossglockner, informovala agentura APA.
  • Opilý mladík zdemoloval auto o sloup, motor odletěl 200 metrů daleko

    18. 11. 2019 15:33:00iDNES.cz
    Vážná nehoda se stala o víkendu v Plané nad Lužnicí na Táborsku. Opilý mladík, který jel z maturitního plesu, tam při nárazu do sloupu úplně zdemoloval auto. Spolujezdce museli z vozu vystřihávat hasiči. Šoférovi policisté naměřili dvě promile.Další články k tématu:Po nárazu auta do stromu zahynula na Klatovsku mladá ženaAuto jelo po D3 sedm kilometrů v protisměru. Dva vozy kvůli němu bouralyOsmnáctiletý řidič felicie jel moc rychle. Střet s nákladním autem nepřežil
  • Záplavy v Benátkách: Situace se uklidňuje, vodní „autobusy“ znovu vypluly

    18. 11. 2019 13:20:00Deník.cz
    Po několikadenním povodňovém poplachu se začíná uklidňovat situace v Benátkách. Dnes se tam opět otevřely školy a takzvaná vaporetta, městské vodní "autobusy", znovu vyplouvají podle grafikonu, informovala agentura APA. Napjatá je kvůli bouřím situace v severoitalských krajích Toskánsko a Emilia-Romagna a v Kampánii na jihu Itálie.
  • Ve Francii se zřítil visutý most, auta popadala do vody

    18. 11. 2019 12:59:00TÝDEN.cz
    Nejméně jednoho mrtvého a několik zraněných si v pondělí ráno vyžádalo zřícení mostu nedaleko jihofrancouzského města Toulouse. Oznámil to místní list La Depéche du Midi a informaci o mrtvém potvrdili podle agentury AFP hasiči. Do řeky Tarn se podle médií zřítilo osobní auto a nákladní vůz.
  • Řidič se třemi promile narazil do domu, dechovou zkoušku zvládl jen jednou

    18. 11. 2019 12:39:00iDNES.cz
    Na Přerovsku nezvládl o víkendu jízdu silně opilý řidič. Naboural do domu a i se spolujezdcem zůstal v autě uvězněný. Z vozu je dostali až hasiči.Další články k tématu:Nezletilý mladík řídil opilý, od převráceného auta s uraženým kolem uteklOpilý mladík boural a prorazil pneumatiku, chybějící rezervu si ukradlPiju už měsíc a půl v kuse, řekl hlídce opilý cyklista na dálnici D46Opilý řidič na sebe poslal strážníky sám, noční ulicí dunělo jeho autorádio
  • Rakousko sužují laviny, sesuv půdy pohřbil dva lidi! Itálii zasáhlo tornádo

    18. 11. 2019 12:28:00TN.CZ
    Rakousko už od víkendu sužuje extrémní počasí - kvůli lavinám byla uzavřena řada škol a silnic, některá místa zasáhly záplavy a masivní sesuvy půdy. V lázeňském městě v Alpách sesuv zdemoloval dva domy a v jejich troskách pohřbil dvě ženy. Živelným pohromám čelí i Itálie - v Toskánsku řádilo silné tornádo, které po sobě zanechalo spoušť. V noci na pondělí se sesunul svah v alpském lázeňském městě Bad Gastein, které vyhledávají lyžaři z celého světa. Proudy vody stékaly pod sněhem přímo do
  • Na jihu Francie se zřítil most, nejméně jeden člověk zemřel

    18. 11. 2019 11:48:00ČT 24
    Nejméně jednoho mrtvého a několik zraněných si v pondělí ráno vyžádalo zřícení mostu nedaleko jihofrancouzského města Toulouse. Oznámil to místní list La Depéche du Midi a informaci o mrtvém potvrdili podle agentury AFP hasiči. Do řeky Tarn se podle médií zřítilo osobní auto a nákladní vůz. Zástupce departamentu Haute-Garonne, ve kterém se zřícený most nachází, uvedl, že neštěstí postihlo tři vozy.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska