• Vodafone měl obří výpadek! Na 112 nevolejte, museli upozornit hasiči

    28. 5. 2020 16:10:00TN.CZ
    Mobilní operátor Vodafone měl během čtvrtečního odpoledne obrovský výpadek. Zákazníci se nemohli dovolat, nefungovaly ani datové služby a vypadávala televize. Zhruba po čtyřech hodinách Vodafone oznámil, že vše běží, jak má. Výpadek zaznamenali lidé už kolem půl čtvrté odpoledne. Mobilní operátor o něm informoval zhruba po půl hodině. Problémy hlásili zákazníci z celé republiky - Olomouce, Liberce, Havlíčkova Brodu nebo třeba Plzně. "Milí zákazníci, aktuálně se můžete setkat s výpadky hovorů,
  • Krabice na sporáku zapálila obchod, z powerbanky létalo hořící lithium

    28. 5. 2020 15:04:00iDNES.cz
    Středeční požár v obchodě s výpočetní technikou v Hradci Králové měl neobvyklou příčinu. Vyšetřovatelé zjistili, že vznikl od krabice, kterou někdo odložil na zapnutý sporák. Její obsah byl zároveň důvodem, proč se požár rychle rozšířil.
  • Muži, kteří zapálili autobazar v Humpolci, dostali vysoké tresty

    28. 5. 2020 13:18:00TÝDEN.cz
    Kvůli úmyslnému založení požáru autobazaru u Humpolce na Pelhřimovsku, podpálení zámku v Horním Maršově na Trutnovsku a krádeži v pražském Švandově divadle odsoudil krajský soud v Táboře šestici mužů.
  • Vlak se na Berounsku střetl s osobním autem, trať obousměrně stála

    26. 5. 2020 18:42:00iDNES.cz
    Na trati mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi se v úterý odpoledne na železničním přejezdu srazil vlak s osobním autem. Provoz musel být obousměrně přerušen. Provoz byl po jedné koleji obnoven po šesté hodině večer. Podle mluvčího hasičů se nikdo nezranil.
  • Na Mladoboleslavsku hořel mlýn. Škoda se vyšplhá do milionů korun

    26. 5. 2020 17:26:00Lidovky.cz
    V Brodcích na Mladoboleslavsku v úterý hořel mlýn. Hořet začalo kolem 10:00, pod kontrolu hasiči plameny dostali kolem 13:30. Oheň se již podařilo zcela zlikvidovat, na místě zůstávají dobrovolní hasiči, kteří budou na požářiště dohlížet až do rána.
  • Benátky se vzpamatovávají z koronavirové krize. Chtějí se vrátit ke své renesanční minulosti

    26. 5. 2020 10:57:57ČT 24
    Italské Benátky přemýšlejí o změnách fungování celého města. V posledních letech totiž čelily téměř existenciální krizi. Město, jehož ekonomika těží převážně z turismu, se v minulosti muselo vyrovnat s obrovskou návštěvností až 30 milionů lidí ročně. Příval turistů tak začal ohrožovat věci, které sem přitahovaly cestovatele po staletí. Potíže přinesly už i loňské záplavy a nakonec se návštěvníkům postavila do cesty koronavirová pandemie – a ta také pošramotila ekonomickou situaci města.
  • Felicii slisoval kamion, řidič vyvázl se středně těžkými zraněními

    25. 5. 2020 15:34:00iDNES.cz
    V neděli krátce před osmou ráno došlo nedaleko obce Nebovidy na Kolínsku ke střetu osobního auta s kamionem. Ve felicii, kterou náklaďák rozdrtil, cestoval pouze řidič. Nehodu přežil, utrpěl středně těžká zranění. Hasiči jej vyprostili a předali záchranné službě.
  • Požár kamionu uzavřel zhruba na hodinu Brusnický tunel v Praze, škoda půl milionu korun

    25. 5. 2020 11:05:00Lidovky.cz
    Požár nákladního auta v pondělí zhruba na hodinu uzavřel Brusnický tunel v Praze. Řidič kamionu byl zraněn a převezen do nemocnice. Tunel se pro dopravu po požáru opět otevřel kolem 09:30. ČTK to řekla policejní mluvčí Lucie Drábková. Mluvčí hasičů Martin Kavka ČTK sdělil, že příčinou požáru byla technická závada. Škodu odhadl hasičský vyšetřovatel na půl milionu korun.
  • Policie vyšetřuje požár Na Tokáni v Českém Švýcarsku. Škoda na zničených chatách je 23 milionů

    25. 5. 2020 10:57:02ČT 24
    Požár, který v pátek zcela zničil dvě historické chaty Na Tokáni na Děčínsku, způsobil podle předběžných odhadů škodu víc než 23 milionů korun. Obě chaty u Rynartic v Českém Švýcarsku byly kulturními památkami. Jako nejpravděpodobnější příčina požáru se zatím jeví technická závada, sdělil mluvčí policie Daniel Vítek.
  • Škoda na shořelých historických chatách na Děčínsku je 23 milionů. Za požár zřejmě mohla technická závada

    25. 5. 2020 10:22:00Lidovky.cz
    Požár, který v pátek zcela zničil dvě historické chaty na Děčínsku, způsobil podle předběžných odhadů škodu víc než 23 milionů korun. Obě chaty u Rynartic v Českém Švýcarsku byly kulturními památkami. Jako nejpravděpodobnější příčina požáru se zatím jeví technická závada, informoval mluvčí policie Daniel Vítek.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska