• Nudil se, tak burcoval záchranáře a sledoval cvrkot. Policisté ho našli

    22. 4. 2020 17:22:00TN.CZ
    Severočeským policistům se podařilo vypátrat mladíka, který se podle nich v uplynulých dnech bavil tím, že do ulice, kde bydlel, opakovaně prostřednictvím tísňové linky volal hasiče, policisty i záchranáře a pak sledoval nastálé hemžení. "V průběhu 14 dnů několikrát volal na tísňovou linku, že z okna paneláku v ulici Neštěmická v Ústí nad Labem vychází dým. Policistům při výslechu uvedl, že se nudil. Tudíž z nudy, vždy ve večerních hodinách, zalarmoval všechny složky IZS a pak sledoval, jak na
  • Letadlo na Liberecku začalo po pádu hořet. Byla v něm i malá holčička

    22. 4. 2020 16:55:00TN.CZ
    Na libereckém letišti ve středu krátce před pátou hodinou odpoledne skončil let malého letadla tragickým přistáním. Stroj se zřítil k zemi, kde poté začal hořet. Na místě zasahovali hasiči Libereckého kraje. V letadle spolu s pilotem seděla i desetiletá dívenka. "Jednalo se o pád menšího letadla. Na místě zasahuje 6 hasičských jednotek druhého stupně. Dvě osoby jsou v péči záchranářů," informovala krátce po události mluvčí libereckých hasičů Lucie Hložková. Příčinou pádu letadla bylo dle
  • Čeští vědci vytvořili unikátní projekt. Mapu, která pomůže předvídat požáry

    22. 4. 2020 15:27:00Lidovky.cz
    Spolu s klimatickou změnou budou narůstat počty dní, které jsou příznivé pro vznik požárů. Výrazně přibývá i vůbec nejrizikovějších dní, kterých bylo až dosud v Česku velmi málo. Vědci proto dali dohromady projekt, který mapuje rizika vzniku ohně.
  • Hasiči likvidují požár ve Zdechovicích, druhým dnem hoří skládka

    22. 4. 2020 13:29:00TÝDEN.cz
    Ve Zdechovicích na Pardubicku druhým dnem pokračuje likvidace požáru skládky odpadů. Hasiči dohašují ohniska. Škoda zatím není vyčíslena, příčinu hasiči vyšetřují, uvedla mluvčí krajských hasičů Vendula Horáková. V poslední době skládka hoří potřetí.
  • Kvůli suchu hrozí rozsáhlé požáry. Tady je situace nejhorší! MAPA

    21. 4. 2020 16:32:00TN.CZ
    Nepříznivý vývoj počasí během zimy, málo srážek, nadprůměrné teploty - tyto faktory vedly k tomu, že většinu území České republiky trápí obrovské sucho. Důsledkem je nárůst nebezpečí lesních požárů - podle webu FireRisk čelí většina Česka druhému nejvyššímu stupni požárního rizika. Stav vlhkosti půdy se tento týden zhoršuje a to ve všech jejích vrstvách. Na konci týdne odborníci očekávají výrazné až extrémní sucho až na 80 % území České republiky. Sucho je jedním z hlavních faktorů nárůstu
  • Permafrost, obnovitelné zdroje a vysychání jezer. Nominace World Press Photo 2020 v kategorii Životní prostředí

    21. 4. 2020 16:18:50ČT 24
    Požáry v Kalifornii, tání permafrostu nebo umírající jezero Victoria. Také na tato témata se zaměřili autoři v letošním ročníku prestižní fotografické soutěže World Press Photo. Vítěze vyhlásila porota v půlce dubna a jejich snímky si můžete prohlédnout zde. Níže pak nabízíme fotky, které byly nominovány v kategorii „Životní prostředí“. Rozděleny jsou do dvou sekcí: samostatná fotografie a soubor.
  • Pražský okruh byl dvě hodiny zablokovaný. Z nákladního auta se vysypaly betonové skruže

    21. 4. 2020 12:43:00Lidovky.cz
    Na 21. kilometru Pražského okruhu se dopoledne z návěsu nákladního auta vysypal náklad betonových skruží. Najelo do nich několik aut a motocyklista, informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Směr na Brno zhruba dvě hodiny zcela stál, po poledni byl zprůjezdněn jeden jízdní pruh. Jedním jízdním pruhem se v tuto chvíli jezdí i v opačném směru.
  • Rasismus, migrace a útlak. Nominace World Press Photo 2020 v kategorii Hlavní problémy dneška

    20. 4. 2020 14:44:13ČT 24
    Rasismus, požáry v Austrálii, rozmach Talibanu, obchod se zbraněmi a útěk přes hranice Venezuely, také na tato témata se zaměřila porota letošního ročníku World Press Photo. Vítěze vyhlásila v půlce dubna a prohlédnout si je můžete zde. Níže pak nabízíme samostatné fotografie a soubory snímků, které byly nominovány v kategorii „Problémy dnešní doby“.
  • Řidič spadl s terénní čtyřkolkou do Vltavy, oživit se ho nepodařilo

    20. 4. 2020 00:06:00TN.CZ
    Muž na terénní čtyřkolce sjel v neděli večer ve Vraném nad Vltavou na Praze-západ do řeky. Přivolaní hasiči ho vytáhli v bezvědomí, přivést k životu se ho nepodařilo. Nešťastná událost se stala kolem 21. hodiny v místní části Skochovice. Muž jel po úzké silnici vedoucí kolem Vltavy a nezvládl řízení. Podle stop zřejmě narazil do stromu a spadl z malého srázu i se strojem do řeky. Přivolaní hasiči vytáhli bezvládného řidiče z vody a snažili se ho oživit, v čemž pokračovali záchranáři. Marně,
  • Devět jednotek hasičů bojuje s požárem skládky v Ústí nad Labem

    19. 4. 2020 16:33:00iDNES.cz
    V Ústí nad Labem hoří skládka komunálního odpadu. Po poledni k ohni vyjelo devět jednotek hasičů, lokalizovali ho po téměř třech hodinách. Hasiči informovali starosty okolních obcí a Českou inspekci životního prostředí.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska