• V Kdyni se srazil osobní vlak s technickým vozem, na místě jsou zranění

    9. 9. 2020 08:22:07ČT 24
    Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se ve středu ráno srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Na místě jsou dvě desítky zraněných, z toho nejméně jeden člověk vážně. Oznámili to mluvčí policie, hasičů a záchranné služby. Na místě zasahují všechny záchranné složky, zraněné převážejí vrtulníky do nemocnic v Plzni a Praze. 
  • Vlak u Domažlic se srazil se servisním strojem, 20 zraněných

    9. 9. 2020 07:54:37Novinky.cz
    V železniční stanici v Kdyni na Domažlicku se ve středu ráno střetl vlak s diagnostickou železniční soupravou. Na místě bylo 20 zraněných, z toho čtyři středně těžce. Mluvčí plzeňských hasičů Petr Poncar uvedl, že jeden člověk zůstal po srážce zaklíněný ve vagonu.
  • V Žlebech se zbortila část rodinného domu s garáží. Dva obyvatelé byli v šoku

    8. 9. 2020 22:38:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Zřícení části rodinného domu ve Žlebech bylo nahlášeno v úterý 8. září v půl sedmé večer na tísňovou linku středočeských hasičů. K události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Čáslav a Kutná Hora a místní jednotka dobrovolných hasičů. Ti se dostavili na místo do pěti minut od ohlášení události a zjistili, že došlo k destrukci a následnému pádu garáže a horní nástavby, která sloužila jako obytná místnost.
  • Slovenští úředníci se měli přiživovat na neštěstí v Prešově

    8. 9. 2020 18:41:01Novinky.cz
    Šest úředníků prešovského městského úřadu mělo dostat v pondělí výpověď kvůli předraženým fakturám za vývoz sutin ze zbouraného paneláku na Mukačevské ulici. Ten 6. prosince 2019 zničila exploze plynu a následný požár. Informuje o tom server pluska.sk s odvoláním se na dobře informovaný zdroj.
  • „Vice Mike“ Pence podruhé stojí za Trumpem jako kandidát na viceprezidenta

    8. 9. 2020 18:07:32ČT 24
    Stejně jako v předchozích volbách si Donald Trump i v těch současných za svoji pravou ruku zvolil Mikea Pence. Kandidát na viceprezidenta se snaží příliš nevyčnívat a často „hasí požáry“, které prezident napáchá svojí nekonvenční rétorikou. Američtí investigativní novináři Pence kritizují za jeho vazby na těžařské firmy a prosazování „nezelené ideologie“. Konzervativně laděný Pence je Trumpovou oporou a do jeho agendy přináší zkušenosti z vrcholné politiky. Předtím byl guvernérem Indiany a dlouholetým kongresmanem.
  • Bohumín ocenil záchranáře za zásah u požáru, řeší podobu pietního místa

    8. 9. 2020 14:46:00iDNES.cz
    Přesně měsíc po největší tragédii v novodobé historii Bohumína ocenili zástupci města zhruba čtyřicítku zasahujících záchranářů. K poctě obětí požáru v panelovém domě se v sobotu na jedenáct minut rozezní kostelní zvony, v blízkosti věžáku město plánuje vytvořit trvalé pietní místo.
  • Letecké záběry: Obří tanker plný ropy u Srí Lanky se znovu ocitl v plamenech

    8. 9. 2020 12:54:03Novinky.cz
    U Srí Lanky začal znovu hořet obří tanker New Diamond, který je plný ropy. Plameny zachvátily plavidlo poblíž komínu v zadní části lodi pouze dva dny poté, co byl uhašen původní požár ve strojovně.
  • Dodávka na dálnici D2 zezadu narazila do kamionu

    8. 9. 2020 10:38:53Novinky.cz
    Dálnici D2 zablokovala v úterý dopoledne nehoda kamionu a dodávky. Jednoho člověka museli hasiči vyprostit.
  • Na Náchodsku se srazilo auto s dodávkou, řidič zřejmě usnul

    8. 9. 2020 09:13:03Novinky.cz
    Dva lidé se zranili při střetu osobního auta a dodávky, k níž došlo v pondělí na Náchodsku. V autě zůstala zaklíněná osoba, kterou museli hasiči vyprostit. Auto bylo nárazem značně poškozeno.
  • Protesty v Salemu se zvrhly v násilí. Zastánci Trumpa použili i hasicí přístroj

    8. 9. 2020 08:18:00Deník.cz
    V Salemu, který je hlavním městem amerického státu Oregon, se střetli podporovatelé prezidenta Donalda Trumpa s demonstranty proti rasismu. Policie dvě osoby zatkla. Informovala o tom dnes agentura Reuters, podle které jsou protesty na severozápadě Spojených států čím dál více násilné.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska