• Muž spadl v Klentnici ze skály, vyprošťovali ho vrtulníkem

    2. 9. 2020 16:47:00Deník.cz
    K dramatické události vyráželi hasiči a záchranáři ve středu odpoledne do Klentnice. Muž údajně lezl po Sirotčím hrádku a spadl ze skály na kameny.
  • Nováček mezi psí elitou měl v Bejrútu první ostrý zásah. A hned v botách

    2. 9. 2020 15:15:00iDNES.cz
    Ten den chtěl vzít děti na houby a užít si volna. Místo toho musel David Hynek za 90 minut sbalit sebe, ale také svého psa Darrena a vyrazit do Prahy na letiště. S dalšími čtyřmi psovody a jejich svěřenci byli součástí záchranného týmu hasičů, který pomáhal odstraňovat následky výbuchu v Bejrútu. A podmínky byly drsné.
  • Psy jsme museli chladit, někdy zvládli pracovat jen několik minut, říká český kynolog, který pomáhal v Bejrútu

    2. 9. 2020 13:56:17ČT 24
    Při záchranné misi v Bejrútu dokázali psi vyhledávat v troskách oběti někdy jen několik minut, říká hasič a kynolog z Ústí nad Orlicí David Hynek, který na místo vyjel společně s českým týmem. Zvířata podle něj měla problém se aklimatizovat a často se přehřívala. Do Libanonu Hynka povolali ve chvíli, když s dětmi vyrazil na houby, přesto nezvažoval, jestli se cesty zúčastnit. „Je to zkrátka naše práce,“ říká.
  • Destrukce v Bejrútu byla ohromná. Jeřáby byly ohnuté, vzpomíná hasič Hynek

    2. 9. 2020 13:31:00Deník.cz
    Destrukce po výbuchu přístaviště v Bejrútu v Libanonu byla ohromná. Ničivou sílu si hasič z Ústí nad Orlicí David Hynek uvědomil až na místě. Jako kynolog měl se svým psem hledat v troskách případné oběti. "Kousek od epicentra byly ohnuté jeřáby na nakládání a vykládání námořních kontejnerů. Překvapila mě ta síla, která ohýbala ocelové konstrukce, jak pohazovala s plnými kontejnery. Jedna loď byla částečně hozená na druhou," řekl ČTK Hynek.
  • Víc než požáry zaměstnaly letos v létě hasiče stromy a voda

    2. 9. 2020 09:05:00HZSČR
    2. 9. 2020 (NS) - Bilance letošních prázdnin je z pohledu hasičů, co se požárů týče, příznivá. Nicméně výjezdů jim rozhodně neubylo. Celkově vyjeli hasiči během července a srpna k 27 618 událostem, což je o více než 2 000 zásahů víc než loni v létě. Největší nárůst letos nezaznamenaly požáry, jak je pro léto typické, ale tzv. technické zásahy, kam spadají zásahy po bouřkách a přívalových deštích.
  • Loď s migranty začala hořet. Skákali do moře, nejméně tři přišli o život

    1. 9. 2020 22:31:00iDNES.cz
    Poblíž italského pobřeží vypukl požár na lodi s dvaceti migranty. Nejméně tři lidi přišli o život, další jsou zranění. Příčina požáru se stále vyšetřuje.
  • Hladiny řek prudce stoupají, na Chrudimsku a Jesenicku platí pohotovost

    1. 9. 2020 19:17:03Novinky.cz
    Intenzivní deště zvedly hladiny řek v Pardubickém a Olomouckém kraji. Zatím nejhorší situace panuje na Chrudimsku, kde Novohradka v Luži vystoupala vpodvečer na druhý povodňový stupeň, tedy pohotovost. Český hydrometeorologický ústav vydal pro Chrudimsko výstrahu s vysokým stupněm nebezpečí. Na stejný stupeň vystoupal Černý potok ve Velké Kraši na Jesenicku. Na obou místech hrozí záplavy.
  • Policie obvinila druhého muže českých hasičů kvůli tendru na simulaci leteckých nehod

    1. 9. 2020 18:12:26ČT 24
    Náměstek šéfa českých hasičů František Vavera čelí policejnímu obvinění kvůli manipulaci státní zakázky na simulaci dopravních nehod. K té mělo dojít v době, kdy Vavera působil přímo na ministerstvu vnitra, pod nějž hasiči spadají. Šéf resortu Jan Hamáček (ČSSD) připouští, že ve hře je momentálně i Vaverovo postavení mimo službu.
  • Účet za požár srubu se vyšplhal na osm milionů

    1. 9. 2020 18:09:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Osm milionů korun spolykaly plameny při požáru, který v noci na úterý zachvátil dřevěný srub v Tehově na Praze-východ. Hasiče tam svědek přivolal necelé tři hodiny po půlnoci – a slova z jeho telefonátu na tísňovou linku nevěstila nic dobrého: oznamoval, že srub je celoročně obýván, a tak není vyloučeno, že někdo zůstal uvnitř. To se naštěstí poté, co hasiči dorazili na místo, nepotvrdilo. 
  • Při požáru lodi u Itálie zemřeli tři migranti. Někteří se zachraňovali skokem do vody

    1. 9. 2020 16:53:02Novinky.cz
    Poblíž pobřeží na jihu Itálie propukl v neděli požár lodi. Plavidlo převáželo zhruba dvacet migrantů. Tři z nich, dva muži a jedna žena, při nehodě zemřeli, uvedla agentura Reuters s odvoláním na italské úřady a policii. Příčinou nehody bylo vznícení motoru.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska