• Osobní vlak se na Domažlicku srazil s lokomotivou: uvnitř zůstal zaklíněný člověk, vrtulníky odvezly šest zraněných

    9. 9. 2020 11:15:00Lidovky.cz
    Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se ve středu ráno srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Záchranáři ošetřili a převezli do nemocnic 20 lidí, z toho čtyři byli vážně zranění. Dva armádní záchranářské vrtulníky převezly do nemocnic v Plzni a v Praze šest účastníků nehody, další odvezly sanitky. Ve vlaku byl jeden člověk zaklíněný. ČTK to řekli mluvčí záchranářů, hasičů a policie.
  • Uprchlický tábor na Lesbu zachvátil požár. Oheň mohli založit migranti

    9. 9. 2020 10:08:00iDNES.cz
    V přeplněném uprchlickém táboře Moria na řeckém ostrově Lesbos v noci propukl rozsáhlý požár. Podle hasičů v současné chvíli nejsou žádné oběti na životech, několik lidí však utrpělo lehčí zranění, když se nadýchali kouře. Příčina požáru dosud nebyla objasněna, podle některých zdrojů založili požár sami migranti, vyloučeno není ani žhářství místních obyvatel.
  • Na Lesbu hoří uprchlický tábor. Řecká vláda vyhlásila na ostrově nouzový stav

    9. 9. 2020 08:57:55ČT 24
    V přeplněném uprchlickém táboře Moria na řeckém ostrově Lesbos v noci na středu propukl rozsáhlý požár. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní hasiče, podle nichž v současné chvíli nejsou žádné oběti na životech, několik lidí však utrpělo lehčí zranění, když se nadýchali kouře. Příčina požáru dosud nebyla objasněna, podle některých zdrojů ho založili sami migranti, vyloučeno není ani žhářství místních obyvatel. Řecká vláda na ostrově vyhlásila stav nouze.
  • Na řeckém ostrově Lesbos hoří uprchlický tábor Moria

    9. 9. 2020 08:42:03Novinky.cz
    Uprchlický tábor Moria na řeckém ostrově Lesbos je v plamenech. Oheň vypukl v noci na středu a bleskově se šířil kvůli silnému větru, který v nárazech dosahuje až rychlosti 70 km/h, píše server týdeníku Focus. Hasičům ztěžovali zásah migranti, kteří po nich házeli kamení a bránili jim v práci. Na pomoc byly povolány speciální jednotky pořádkové policie.
  • Uprchlický tábor na ostrově Lesbos zachvátil požár. Vláda vyhlásila stav nouze

    9. 9. 2020 08:38:00Deník.cz
    V přeplněném uprchlickém táboře Moria na řeckém ostrově Lesbos v noci na dnešek propukl rozsáhlý požár. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na místní hasiče, podle nichž v současné chvíli nejsou žádné oběti na životech, několik lidí však utrpělo lehčí zranění, když se nadýchali kouře. Příčina požáru dosud nebyla objasněna, podle některých zdrojů založili požár sami migranti, vyloučeno není ani žhářství místních obyvatel. Řecká vláda na ostrově vyhlásila stav nouze a svolala mimořádnou schůzi. Pomoc už premiérovi Kyriakosovi Mitsotakisovi nabídla Evropská komise.
  • V Kdyni se srazil osobní vlak s technickým vozem, na místě jsou zranění

    9. 9. 2020 08:22:07ČT 24
    Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se ve středu ráno srazil osobní vlak s technickým vozidlem. Na místě jsou dvě desítky zraněných, z toho nejméně jeden člověk vážně. Oznámili to mluvčí policie, hasičů a záchranné služby. Na místě zasahují všechny záchranné složky, zraněné převážejí vrtulníky do nemocnic v Plzni a Praze. 
  • Vlak u Domažlic se srazil se servisním strojem, 20 zraněných

    9. 9. 2020 07:54:37Novinky.cz
    V železniční stanici v Kdyni na Domažlicku se ve středu ráno střetl vlak s diagnostickou železniční soupravou. Na místě bylo 20 zraněných, z toho čtyři středně těžce. Mluvčí plzeňských hasičů Petr Poncar uvedl, že jeden člověk zůstal po srážce zaklíněný ve vagonu.
  • V Žlebech se zbortila část rodinného domu s garáží. Dva obyvatelé byli v šoku

    8. 9. 2020 22:38:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Zřícení části rodinného domu ve Žlebech bylo nahlášeno v úterý 8. září v půl sedmé večer na tísňovou linku středočeských hasičů. K události byly vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Čáslav a Kutná Hora a místní jednotka dobrovolných hasičů. Ti se dostavili na místo do pěti minut od ohlášení události a zjistili, že došlo k destrukci a následnému pádu garáže a horní nástavby, která sloužila jako obytná místnost.
  • Slovenští úředníci se měli přiživovat na neštěstí v Prešově

    8. 9. 2020 18:41:01Novinky.cz
    Šest úředníků prešovského městského úřadu mělo dostat v pondělí výpověď kvůli předraženým fakturám za vývoz sutin ze zbouraného paneláku na Mukačevské ulici. Ten 6. prosince 2019 zničila exploze plynu a následný požár. Informuje o tom server pluska.sk s odvoláním se na dobře informovaný zdroj.
  • „Vice Mike“ Pence podruhé stojí za Trumpem jako kandidát na viceprezidenta

    8. 9. 2020 18:07:32ČT 24
    Stejně jako v předchozích volbách si Donald Trump i v těch současných za svoji pravou ruku zvolil Mikea Pence. Kandidát na viceprezidenta se snaží příliš nevyčnívat a často „hasí požáry“, které prezident napáchá svojí nekonvenční rétorikou. Američtí investigativní novináři Pence kritizují za jeho vazby na těžařské firmy a prosazování „nezelené ideologie“. Konzervativně laděný Pence je Trumpovou oporou a do jeho agendy přináší zkušenosti z vrcholné politiky. Předtím byl guvernérem Indiany a dlouholetým kongresmanem.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska