• Silný vítr na jižní Moravě lámal stromy. Poničil i pódium v Hustopečích

    Silný vítr na jižní Moravě lámal stromy. Poničil i pódium v Hustopečích

    23. 3. 2024 17:33:08Lidovky.cz
    Jihomoravští hasiči v sobotu po poledni vyjížděli asi na 50 míst kvůli následkům větru. Nejčastěji odstraňovali větve a stromy spadené na vozovku. Nejvíce zásahů bylo na Znojemsku, Brněnsku a Blanensku, informovali hasiči na twitteru. Kolem 14:00 se situace začala postupně uklidňovat, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.
  • Vítr odfoukl oblíbené Slavnosti mandloní v Hustopečích, do akce museli i hasiči

    Vítr odfoukl oblíbené Slavnosti mandloní v Hustopečích, do akce museli i hasiči

    23. 3. 2024 16:55:28Novinky.cz
    Pás prudkých přeháněk doprovázených silnými poryvy větru se v sobotu po poledni přehnal jižní Moravou. Do akce tak museli hasiči, kteří napočítali na pět desítek zásahů. V Hustopečích u Brna silný vítr narušil statiku pódia na náměstí v rámci Slavností mandloní. Oblíbenou akci, na kterou míří tradičně tisíce lidí, tak museli pořadatelé ukončit.
  • Větrné elektrárny v Líšťanech nebudou, rozhodli místní v referendu

    23. 3. 2024 13:14:41ČT 24
    Obyvatelé Líšťan na Lounsku v Ústeckém kraji v referendu odmítli výstavbu větrných elektráren v katastru obce. Svůj názor přišlo v pátek vyjádřit 45,9 procenta lidí, referendum je tak závazné. Pro výstavbu elektráren se vyslovilo 65 obyvatel, proti 113. Uvedla to v sobotu ráno starostka Martina Protivová (Hasiči). Obec má necelých 500 obyvatel.
  • Řidič dacie předjížděl na Hodonínsku na horizontu přes plnou. Zaplatil to životem

    Řidič dacie předjížděl na Hodonínsku na horizontu přes plnou. Zaplatil to životem

    23. 3. 2024 09:28:53Novinky.cz
    V pátek večer už se domů nevrátil třicetiletý řidič vozu Dacia. Na horizontu mezi Vracovem a Bzencem na Hodonínsku se pustil do předjíždění a při tom se střetl s protijedoucím fordem. Předjíždějící řidič byl na místě mrtvý, záchranáři ošetřili další tři zraněné lidi. Podle snímků od hasičů a policistů byla v místě nehody plná čára.
  • V Rusku hoří další ropná rafinérie

    V Rusku hoří další ropná rafinérie

    23. 3. 2024 07:28:32Novinky.cz
    V ruské Samarské oblasti propukl požár ropné rafinérie poté, co na ni v sobotu ráno zaútočily drony. Informuje o tom ruská vládní agentura TASS. Gubernátor oblasti Dmitrij Azarov uvedl, že v důsledku útoku nedošlo k žádným obětem.
  • V souvislosti s útokem v Moskvě zadržely ruské služby podle šéfa FSB jedenáct osob. Obětí je přes devadesát

    23. 3. 2024 06:13:06ČT 24
    Počet obětí pátečního teroristického útoku v Krasnogorsku na okraji Moskvy stoupl podle předběžných údajů na více než devadesát. Střelba skupiny ozbrojenců do návštěvníků koncertu si navíc vyžádala 145 zraněných, řada z nich je zraněna těžce, píší agentury TASS a Reuters. Podle ředitele ruské tajné služby FSB Alexandra Bortnikova bylo zadrženo jedenáct lidí, uvedla agentura TASS s odvoláním na Kreml. Požár se už z větší části podařilo uhasit, práce na jeho zlikvidování ale stále pokračují.
  • Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí

    Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 40 lidí

    22. 3. 2024 22:54:04iDNES.cz
    Nejméně 40 mrtvých, včetně dětí, a 146 zraněných si vyžádal ozbrojený útok v koncertním centru na západním okraji Moskvy. Kromě střelby se ozvaly dvě exploze. V budově vypukl požár, velká část stavby shořela a její střecha se propadla, šíření plamenů se už podařilo zastavit. Pětici útočníků v maskovacích uniformách se podařilo zmizet podzemními garážemi. Ruská národní garda po ní pátrá.
  • Masakr na koncertě Pikniku. Bylo to jako ohňostroj, stříleli do všech, líčí svědci

    Masakr na koncertě Pikniku. Bylo to jako ohňostroj, stříleli do všech, líčí svědci

    22. 3. 2024 22:39:00iDNES.cz
    Na západním okraji Moskvy vtrhla pětice maskovaných útočníků do koncertní síně a rozpoutala masakr, při kterém zabila na čtyřicet lidí. Další lidé zůstávají v polorozbořené budově uvěznění i z důvodu požáru, kterému předcházely exploze. Podle očitých svědků byli útočníci velmi dobře připraveni a od vstupu do síně neváhali střílet. Na místě měla koncert i známá ruská kapela Piknik.
  • Útok v koncertní síni u Moskvy: Střelci zabili desítky lidí, budovu zničil požár

    Útok v koncertní síni u Moskvy: Střelci zabili desítky lidí, budovu zničil požár

    22. 3. 2024 19:05:00Deník.cz
    V koncertní síni v Krasnogorsku na západním okraji Moskvy se podle ruských médií střílelo. Na místě byl slyšet i výbuch, budova vzápětí začala hořet a uvěznila uvnitř neupřesněný počet lidí. Během několika hodin pak byla zcela zničena. Útočníci podle informací ruské bezpečnostní agentury FSB zabili nejméně čtyřicet osob a další stovku zranili, číslo však nelze nezávisle ověřit. K útoku se přihlásil Islámský stát.
  • Dněperská vodní elektrárna je po ruském bombardování v kritickém stavu

    Dněperská vodní elektrárna je po ruském bombardování v kritickém stavu

    22. 3. 2024 18:40:59Novinky.cz
    Ruské bombardování v pátek zasáhlo největší ukrajinskou vodní elektrárnu. Podle listu Ukrajinska pravda v Dněperské vodní elektrárně (DniproHES) vypukl rozsáhlý požár. Podle šéfa společnosti Ukrhydroenergo Ihora Syroty je elektrárna značně poškozená a jedna z jejích strojoven s turbínou je kriticky ohrožená. Protržení obří přehrady u Záporoží, které by mělo katastrofální následky, ale nehrozí.
« 1 2 .. 28 29 30 31 32 33 34 35 36 .. 1523 1524 »

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska