• Muž skočil do přehrady zachránit dítě, oba tam uvázli. Vysvobodili je až hasiči

    Muž skočil do přehrady zachránit dítě, oba tam uvázli. Vysvobodili je až hasiči

    24. 3. 2024 16:13:04Lidovky.cz
    Do labské přehrady Les Království na Trutnovsku v neděli dopoledne sjelo dítě na kole. Do vody za ním skočil muž, aby jej zachránil. Oba se dostali na břeh, ale přes několik metrů vysokou skálu se nemohli již dostat zpět na cestu. Zachránili je přivolaní hasiči, kteří k nim připluli na člunu. Řekla to mluvčí hasičů Martina Götzová.
  • Od přímotopu vzplál dům na Českokrumlovsku, senior nepřežil

    Od přímotopu vzplál dům na Českokrumlovsku, senior nepřežil

    24. 3. 2024 15:25:13Novinky.cz
    Kriminalisté vyšetřují od soboty smrt 82letého muže v domě v Křemži na Českokrumlovsku. Mrtvolu nalezli lidé po požáru, když v jedné z místností hořelo zřejmě kvůli zapnutému přímotopu.
  • Při požáru ubytovny museli evakuovat třicítku lidí

    Při požáru ubytovny museli evakuovat třicítku lidí

    24. 3. 2024 14:29:24Novinky.cz
    V přístavbě rodinného domu v Krásné Lípě na Děčínsku využívaného na nájemní bydlení sociálně slabších lidí vypukl v neděli časně ráno požár. Plameny likvidovali hasiči ze Šluknovského výběžku.
  • Řidička na Vyškovsku převrátila svůj Fiat na střechu rovnou do potoka

    Řidička na Vyškovsku převrátila svůj Fiat na střechu rovnou do potoka

    23. 3. 2024 21:51:52Novinky.cz
    Na rovném a přehledném úseku hlavního tahu z Brna na Uherské Hradiště nezvládla v sobotu odpoledne řízení šestapadesátiletá řidička. Se svým Fiatem totiž vyjela poblíž Bučovic na Vyškovsku ze silnice a auto převrátila na střechu rovnou do potoka. Řidičku a jejího spolujezdce převezli záchranáři do nemocnice, auto musel z potoka vytáhnout hasičský jeřáb.
  • Útok u Moskvy: Hasiči uhasili požár koncertní síně, záchranné práce pokračují

    Útok u Moskvy: Hasiči uhasili požár koncertní síně, záchranné práce pokračují

    23. 3. 2024 21:41:00Deník.cz
    Ruským hasičům se podařilo uhasit požár v koncertním sále v Krasnogorsku u Moskvy, který se v pátek stal dějištěm teroristického útoku s nejméně 133 oběťmi. Na místě dál pokračuje rozebírání sutin a pátrání po přeživších i mrtvých, uvedl podle ruských agentur gubernátor Moskevské oblasti Andrej Vorobjov. Ministerstvo zdravotnictví pro Moskevskou oblast uveřejnilo předběžný seznam obětí, na němž je zatím ale jen 41 jmen, uvedla stanice BBC ve svém ruskojazyčném vydání.
  • Rusové nepočítají, že by našli další přeživší. Pátrají už jen po tělech

    Rusové nepočítají, že by našli další přeživší. Pátrají už jen po tělech

    23. 3. 2024 21:05:00iDNES.cz
    Hasičům se podařilo uhasit požár v koncertním sále v Krasnogorsku u Moskvy, který se v pátek stal dějištěm teroristického útoku s nejméně 133 oběťmi. Záchranné práce po pátečním teroristickém útoku u Moskvy skončily, uvedl podle TASS gubernátor oblasti. Pokračuje pátrání po tělech obětí. Ministerstvo zdravotnictví pro Moskevskou oblast uveřejnilo předběžný seznam obětí, na němž je zatím ale jen 41 jmen.
  • Hasiči uhasili požár koncertní síně po útoku u Moskvy, záchranné práce trvají

    Hasiči uhasili požár koncertní síně po útoku u Moskvy, záchranné práce trvají

    23. 3. 2024 20:04:58Novinky.cz
    Ruským hasičům se podařilo uhasit požár v koncertním sále v Krasnogorsku u Moskvy, který se v pátek stal dějištěm teroristického útoku s nejméně 133 oběťmi. Na místě dál pokračuje rozebírání sutin a pátrání po přeživších i mrtvých, uvedl podle ruských agentur gubernátor Moskevské oblasti Andrej Vorobjov. Ministerstvo zdravotnictví pro Moskevskou oblast uveřejnilo předběžný seznam obětí, na němž je zatím ale jen 41 jmen, uvedla stanice BBC ve svém ruskojazyčném vydání.
  • V Česku řádil silný vítr. Strhával střechy a kosil stromy, hasiči hlásí stovky výjezdů

    23. 3. 2024 19:50:41ČT 24
    Silný vítr v sobotu po poledni zaměstnal hasiče na pomezí Čech a Moravy. V Litomyšli museli odstraňovat utrženou střechu z kancelářské budovy. V Hustopečích na Brněnsku, kde silný vítr poškodil statiku pódia, kvůli bezpečnosti zrušili program tradičních Slavností mandloní. Podobná situace byla také v Moravskoslezském kraji, kde hasiči vyjížděli k téměř dvěma stovkám případů. Celkem v Česku zaznamenali na pět set incidentů.
  • Střední a severní Moravu a Slezsko zasáhl silný vichr, ničil hlavně stromy

    Střední a severní Moravu a Slezsko zasáhl silný vichr, ničil hlavně stromy

    23. 3. 2024 19:32:33Novinky.cz
    Vichřice doprovázená silným deštěm se v sobotu odpoledne prohnala severní Moravou a Slezskem. Na svědomí měla hlavně polámané a popadané stromy, hasiči v Moravskoslezském a Olomouckém kraji vyjížděli v souvislosti s rozmary počasí dohromady ve více než 200 případech.
  • Silný vítr v Moravskoslezském kraji lámal stromy a poničil střechy

    Silný vítr v Moravskoslezském kraji lámal stromy a poničil střechy

    23. 3. 2024 18:54:56Lidovky.cz
    Silný vítr v sobotu v Moravskoslezském kraji lámal větve a stromy. Hasiči zasahovali také u několika poškozených střech. Nejhorší situace byla v Ostravě, celkem hasiči do 18:00 zaznamenali téměř 180 zásahů. Novinářům to sdělil mluvčí hasičů Lukáš Popp.
« 1 2 .. 27 28 29 30 31 32 33 34 35 .. 1523 1524 »

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska