• Na hašení požárů v Řecku se v českém týmu podílelo téměř 150 lidí

    Na hašení požárů v Řecku se v českém týmu podílelo téměř 150 lidí

    13. 9. 2023 15:00:00Deník.cz
    /VIDEO, FOTOGALERIE/ Na pomoci s hašením rozsáhlých požárů v Řecku se podílelo v českém týmu 148 lidí - 119 hasičů, 14 zdravotnických záchranářů, posádka vrtulníku Black Hawk a také servisní technici a mechanici. Pozemní tým byl na místě od 24. srpna s jedním střídáním tři týdny, letecký tým v Řecku pomáhal s hašením devět dnů. O zásahu na tiskové konferenci informovali zástupci hasičů a záchranářů.
  • 

Záplavy v Libyi mají přes pět tisíc obětí. Moře vyplavuje další těla

    Záplavy v Libyi mají přes pět tisíc obětí. Moře vyplavuje další těla

    13. 9. 2023 11:27:53ČT 24
    Po ničivých záplavách v Libyi bylo v severovýchodním městě Derna napočítáno přes 5300 těl, píše agentura Reuters s odkazem na východolibyjské úřady. Očekávají, že bilance dále poroste. Podle Mezinárodní organizace pro migraci (IOM) v Derna v důsledku záplav přišlo o střechu nad hlavou nejméně třicet tisíc lidí. Počet mrtvých IOM označila za zatím nepotvrzený.
  • Čínské jezero je smrtící past, při záplavách do něj uplavalo 75 krokodýlů

    Čínské jezero je smrtící past, při záplavách do něj uplavalo 75 krokodýlů

    12. 9. 2023 20:26:00iDNES.cz
    Desítky krokodýlů uplavaly z chovné farmy v provincii Kuang-tung na jihu Číny při záplavách způsobených tajfunem Haikui. Některé plazy se podařilo odchytit, další jsou stále na útěku. Úřady vyzvaly obyvatele, kteří bydlí blízko krokodýlí farmy, aby nevycházeli z domovů. Průměrná délka chycených krokodýlů přesahovala dva metry a hmotnost se pohybovala kolem 75 kilogramů.
  • STALO SE DNES: Putin označil invazi do Československa za chybu. Setká se s Kimem

    STALO SE DNES: Putin označil invazi do Československa za chybu. Setká se s Kimem

    12. 9. 2023 19:18:00iDNES.cz
    Ruský prezident Vladimir Putin sdělil, že invaze Československa v roce 1968 byla chyba sovětské politiky. Severokorejský vůdce Kim Čong-un vlakem přicestoval do Ruska. Poslanecká sněmovna projednává novely zákoníku práce, opozice několik hodin obstruovala. Prezident Petr Pavel se ženou se do Lumbeho vily nastěhují po příštím týdnu. Český záchranářský tým hasičů USAR do Maroka postiženého zemětřesením neodletí. Přinášíme přehled úterních událostí.
  • Řeka červeného vína protekla městečkem v Portugalsku. Tvořily se i peřeje

    Řeka červeného vína protekla městečkem v Portugalsku. Tvořily se i peřeje

    12. 9. 2023 17:45:00Deník.cz
    Městečkem v centrální části Portugalska se prohnaly proudy červeného vína. Místní palírna se za nehodu, která se obešla bez obětí na životech, omluvila. Městu a hasičům se podařilo zachránit i místní řeku. 
  • Je hlasem hasičů Plzeňského kraje. Ve volnu vyrábí unikátní nože

    Je hlasem hasičů Plzeňského kraje. Ve volnu vyrábí unikátní nože

    12. 9. 2023 17:24:00iDNES.cz
    Před dvanácti lety si dnes třiačtyřicetiletý rodák z Plzně Petr Poncar řekl, že by si rád vyrobil svůj vlastní nůž. Od nápadu k realizaci to trvalo jen okamžik. Řemeslo, které má v naší zemi dlouholetou historii, si zamiloval a nyní tak ke své práci mluvčího hasičů vyrábí zakázkové nože. Jeho zákazníky jsou hasiči, policisté, vojáci, ale i cizinci, kteří jeho um nachází na sociálních sítích.
  • Velká voda spláchla v Libyi celá města, mrtvých jsou tisíce

    Velká voda spláchla v Libyi celá města, mrtvých jsou tisíce

    12. 9. 2023 16:16:16Novinky.cz
    Náraz tlakové níže Daniel na pobřeží severovýchodní Libye přinesl katastrofální záplavy, které připravily tisíce lidí o život a ještě mnohem větší počet o přístřeší. K nebývale vysokým škodám přispěla i zanedbaná infrastruktura ve válkou rozvrácené zemi.
  • Zemětřesení v Maroku: Čeští hasiči už s vysláním nepočítají, ruší pohotovost

    Zemětřesení v Maroku: Čeští hasiči už s vysláním nepočítají, ruší pohotovost

    12. 9. 2023 13:35:00Deník.cz
    Čeští hasiči už nepočítají s vysláním speciálního USAR týmu do zemětřesením zasaženého Maroka. Zrušili jeho pohotovost. Do dnešního poledne nedostali z Maroka oficiální souhlas s nazením týmu. Informovala o tom dnes mluvčí hasičů Martina Götzová. Ničivé zemětřesení postihlo Maroko v pátek večer. Český USAR (Urban Search and Rescue) tým, který se specializuje na vyhledávání v sutinách, byl v pohotovosti od soboty.
  • Elektrokoloběžka způsobila požár bytu, plameny uvěznily dva lidi na balkoně

    Elektrokoloběžka způsobila požár bytu, plameny uvěznily dva lidi na balkoně

    12. 9. 2023 09:17:00iDNES.cz
    K hořícímu bytu v domě v Ostravě-Výškovicích vyjížděli dnes v noci hasiči. Dva lidi uvěznily plameny na balkoně, odkud je hasiči vyprostili za pomocí žebříků. Příčinou vzniku požáru je podle vyšetřovatele elektrokoloběžka.
  • Záplavy ve východní Libyi mají až dva tisíce obětí, voda smetla celé čtvrti

    Záplavy ve východní Libyi mají až dva tisíce obětí, voda smetla celé čtvrti

    11. 9. 2023 19:17:24iDNES.cz
    Záplavy způsobené přívalovými dešti, které v posledních dnech zasáhly východní Libyi, by mohly mít až 2000 lidských obětí jen ve městě Derna. V pondělí to řekl premiér libyjské konkurenční vlády národní stability působící na východě země Usáma Hamád. Zdroj těchto čísel premiér neuvedl. Voda podle něj v přístavním městě „smetla celé čtvrti“ a tisíce lidí se pohřešují. Předchozí celková bilance obětí byla 150.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska