• Rusko zaútočilo na Oděskou oblast, škody jsou na obilných zařízeních

    Rusko zaútočilo na Oděskou oblast, škody jsou na obilných zařízeních

    23. 8. 2023 08:34:18Novinky.cz
    Rusko v noci na středu zaútočilo drony na Oděskou oblast na jihu Ukrajiny včetně regionu kolem řeky Dunaj, tedy na důležitá místa pro vývoz obilí. Úder způsobil požár v obilných zařízeních. Napsala to agentura Reuters s odvoláním na ukrajinskou armádu a místní úřady. Protivzdušná obrana sestřelila devět dronů Šáhid, nicméně byly zasaženy výrobní a překládkové komplexy, kde vypukl požár, poškozené jsou i sýpky, uvedl oblastní šéf Oleh Kiper.
  • Ruské drony v noci ničily obilná zařízení na Dunaji. Letecký poplach byl i v Moskvě

    Ruské drony v noci ničily obilná zařízení na Dunaji. Letecký poplach byl i v Moskvě

    23. 8. 2023 08:28:00iDNES.cz
    V noci na středu zaútočilo Rusko drony na Oděskou oblast, kde úder způsobil požár v obilných zařízeních. Protivzdušná obrana sestřelila devět dronů. Také na Moskvu se pokusily zaútočit tři drony. Protiletecká obrana dva zneškodnila, třetí spadl na budovu ve čtvrti Moskva-City. Rusko z útoku viní Ukrajinu. Moskevská letiště dočasně pozastavila provoz, pak jej obnovila.
  • 

Hasičům se podařilo lokalizovat požár v centru Otrokovic, plameny se už nešíří

    Hasičům se podařilo lokalizovat požár v centru Otrokovic, plameny se už nešíří

    23. 8. 2023 07:49:09ČT 24
    Hasiči lokalizovali požár průmyslového objektu v Otrokovicích na Zlínsku. Zasahují tam od rána, vyhlásili zvláštní stupeň požárního poplachu, tedy ten nejvyšší. Plameny se už dál nešíří. Na místě je 27 jednotek hasičů a padesát kusů techniky z celého Zlínského kraje. Příčina ani výše škody není známá, vyšetřovatelé zatím na požářiště nemohou. Jeden hasič se při zásahu zranil.
  • Hořící halu v Otrokovicích hasí 27 jednotek. Jeden hasič se při zásahu popálil

    Hořící halu v Otrokovicích hasí 27 jednotek. Jeden hasič se při zásahu popálil

    23. 8. 2023 07:39:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Desítky hasičů zasahují od středečního brzkého rána u rozsáhlého požáru haly v průmyslovém areálu v Otrokovicích. Podle mluvčího Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Davida Martince se do likvidace požáru zapojilo už 27 profesionálních a dobrovolných jednotek. Požár ještě není pod kontrolou. Zdravotníci ošetřili prozatím jednoho zraněného hasiče. Utrpěl popáleniny druhého stupně.
  • 

Rusko bezpilotními letouny útočilo na obilná zařízení u Dunaje. Drony se objevily i nad Moskvou

    Rusko bezpilotními letouny útočilo na obilná zařízení u Dunaje. Drony se objevily i nad Moskvou

    23. 8. 2023 05:49:02ČT 24
    Rusko v noci na středu zaútočilo drony na Oděskou oblast na jihu Ukrajiny včetně regionu kolem řeky Dunaj, tedy na důležitá místa pro vývoz obilí. Úder způsobil požár v obilných zařízeních, napsala agentura Reuters s odvoláním na ukrajinskou armádu a místní úřady. Drony se v noci na středu podle ruského ministerstva obrany pokusily zaútočit také na Moskvu. Dva protiletecká obrana zničila mimo hlavní město, třetí se zřítil na rozestavěnou výškovou budovu v obchodní čtvrti Moskva-City.
  • V Řecku našli osmnáct spálených těl.  Athény nařídily rozsáhlou evakuaci

    V Řecku našli osmnáct spálených těl. Athény nařídily rozsáhlou evakuaci

    22. 8. 2023 21:43:00iDNES.cz
    V lesích v řeckém národním parku Dadia u hranic s Tureckem se našlo osmnáct spálených těl. Oblastí, kde nyní zuří rozsáhlé požáry, často procházejí migranti, kteří se touto nelegální cestou snaží dostat do Řecka. Předpokládá se proto, že mrtví jsou běženci. U Athén hoří v současnosti dva velké požáry. Úřady v úterý odpoledne nařídily evakuaci tisíců obyvatel na předměstí metropole.
  • Jižní Moravou se prohnala supercela. Odpolední bouřka lámala v Brně stromy a zastavila vlaky

    Jižní Moravou se prohnala supercela. Odpolední bouřka lámala v Brně stromy a zastavila vlaky

    22. 8. 2023 20:30:42Novinky.cz
    V úterý vpodvečer se částí Brna přehnala silná bouře. Hasiči zatím evidují na čtyři desítky událostí, zejména popadaných stromů. Větrná smršť, která bouři provázela, poničila ale i několik střech, a dokonce zastavila vlaky na trati z Brna do Chrlic. Jižní Moravou se ve večerních hodinách prohnala supercela.
  • Požáry v Řecku spálily území velké jako Praha. Předměstí Atén se evakuuje

    Požáry v Řecku spálily území velké jako Praha. Předměstí Atén se evakuuje

    22. 8. 2023 20:08:00Deník.cz
    Řecké úřady nařídily evakuaci obyvatel na předměstí Atén. Píše to agentura AFP s odvoláním na hasiče. K obydlené části obce Ano Liosia se přiblížil požár a reportér agentury viděl na místě hořící domy. V oblasti bydlí desítky tisíc lidí. Vážná je situace také ve městě Aspropyrgos, které se rovněž nachází nedaleko od Atén. Úřady večer potvrdily informaci o 18 mrtvých při požáru v národním parku Dadia u hranic s Tureckem.
  • VIDEO: Brno zasáhla supercela. Hasiči řešili krupobití i popadané stromy

    VIDEO: Brno zasáhla supercela. Hasiči řešili krupobití i popadané stromy

    22. 8. 2023 19:34:00Deník.cz
    /VIDEO/ Silná bouře způsobovala v úterý po osmnácté hodině komplikace především obyvatelům Brna. Podle meteorologů se jednalo pravděpodobně o supercelu, která může kromě velmi intenzivních srážek produkovat až třícentimetrové kroupy. Krupobití zaznamenali například lidé v městské části Černovice.
  • Hasiči vyrazili na pomoc do Řecka

    Hasiči vyrazili na pomoc do Řecka

    22. 8. 2023 18:14:31Novinky.cz
    Jen pár hodin poté, co Řecko využilo nabídku na pomoc českých hasičů, sestavil Hasičský záchranný sbor skupinu hasičů s technikou, která v úterý před čtrnáctou hodinou vyrazila na 1800 kilometrů dlouhou cestu na Balkán.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska