• Generálporučík Drahoslav Ryba odchází z postu „nejvyššího hasiče“

    16. 7. 2021 14:00:00HZSČR
    18. 7. 2021 (MF) - Dnes, po téměř 10 letech, končí na pozici generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR), generálporučík Ing. Drahoslav Ryba. Jeho nástupce představí ministr vnitra, Jan Hamáček, na tiskovém brífinku v pondělí, 19. července 2021, dopoledne.
  • Mrtví po záplavách v Německu jsou hlavně ve sklepích

    Mrtví po záplavách v Německu jsou hlavně ve sklepích

    16. 7. 2021 13:59:03Novinky.cz
    Počty obětí německých záplav se budou dramaticky zvyšovat, oznámil v pátek ministr vnitra spolkové země Porýní-Falc Roger Lewentz (SPD). Jak začíná postupně opadat voda nebo se odčerpávají zaplavené sklepy, objevují se podle jeho slov další a další mrtvá těla.
  • Požár lakovny v Ostravě zničil i drahého robota, škoda dosáhla 25 milionů

    Požár lakovny v Ostravě zničil i drahého robota, škoda dosáhla 25 milionů

    16. 7. 2021 13:59:00iDNES.cz
    Hasiči v Ostravě v pátek ráno vyjížděli k požáru lakovny firmy Vítkovice Cylinders. Ačkoliv oheň zlikvidovali poměrně brzy, plameny poničily i špičkovou automatickou technologii, vinou čehož se předběžně škoda odhaduje až na pětadvacet milionů korun.
  • Těla v bahně, volání o pomoc. Voda se valila hrozně rychle, popisují Němci zkázu

    Těla v bahně, volání o pomoc. Voda se valila hrozně rychle, popisují Němci zkázu

    16. 7. 2021 13:24:00Deník.cz
    Německo se vyrovnává s tragédií obrovského rozsahu. Obětí středečních záplav je nejméně sto. Další lidé se stále pohřešují. Německá kancléřka Angela Merkelová uvedla, že příliv špatných zpráv bude zřejmě pokračovat. Lidé se zasažených obcí se shodují, že něco podobného nepamatují.
  • Lakovnu v Ostravě pohltily plameny. Škoda činí 25 milionů

    Lakovnu v Ostravě pohltily plameny. Škoda činí 25 milionů

    16. 7. 2021 12:17:02Novinky.cz
    Škodu za 25 milionů korun napáchal požár, který vypukl v pátek brzo ráno v lakovně firmy zabývající se výrobou tlakových lahví v Ostravě-Vítkovicích. Na místě zasahovalo sedm hasičských vozidel, z objektu bylo evakuováno 60 lidí.
  • Avízo – uvedení nového generálního ředitele HZS ČR do funkce

    16. 7. 2021 11:45:00HZSČR
    Dovolujeme si Vás pozvat na tiskový brífink ministra vnitra Jana Hamáčka, na kterém představí nového generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR. Současný generální ředitel genpor. Drahoslav Ryba končí na vlastní žádost k 18. červenci 2021.
  • FOTO: Tragické následky záplav v Německu

    FOTO: Tragické následky záplav v Německu

    16. 7. 2021 11:20:02Novinky.cz
    Západní Německo postihly v noci na čtvrtek silné deště, které vyvolaly silnou záplavovou vlnu. Nejvíce postižené jsou země Porýní-Falc a Severní Porýní-Vestfálsko, v mnoha obcích popadaly domy. Zemřely desítky lidí, počet obětí stále narůstá.
  • V Hruškách hasiči demolují poslední dům, práce pokračují v dalších obcích

    V Hruškách hasiči demolují poslední dům, práce pokračují v dalších obcích

    16. 7. 2021 11:16:00Lidovky.cz
    Hasiči v pátek v Hruškách na Břeclavsku bourají poslední dům zničený červnovou bouří a tornádem. Demolice budou pokračovat v Mikulčicích a Moravské Nové Vsi. Novinářům to v pátek po jednání krizového štábu v Podivíně řekl hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Celkem bylo ke stržení určeno asi 200 domů z 1200 zasažených, zhruba polovinu poslali k zemi hasiči a zboření druhé části zajistili sami majitelé, řekl ředitel jihomoravských hasičů Jiří Pelikán.
  • 

V Hruškách se bourá poslední objekt. Český červený kříž proplatí náklady na odhadce

    V Hruškách se bourá poslední objekt. Český červený kříž proplatí náklady na odhadce

    16. 7. 2021 11:11:25ČT 24
    Hasiči v pátek v Hruškách na Břeclavsku bourají poslední dům zničený červnovou bouří a tornádem. Demolice ale mají pokračovat i v Mikulčicích a Moravské Nové Vsi, řekl po jednání krizového štábu v Podivíně hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Celkem bylo ke stržení určeno asi dvě stě domů z dvanácti set zasažených, zhruba polovinu poslali k zemi hasiči a zboření druhé části zajistili sami majitelé. Od pátku lze také žádat o dotaci na úklid odpadů a obnovu infrastruktury a zeleně poničených tornádem. Ministerstvo životního prostředí na to vyčlenilo 500 milionů korun. Český červený kříž by měl proplácet náklady na odhadce, kteří určují výši škody. 
  • V Rusku řádí rozsáhlé požáry. Plameny zachvátily přes milion hektarů lesů

    V Rusku řádí rozsáhlé požáry. Plameny zachvátily přes milion hektarů lesů

    16. 7. 2021 10:59:00Deník.cz
    Rozsáhlé požáry v Rusku už zachvátily přes milion hektarů lesů, oznámily dnes ruské tiskové agentury s odvoláním na státní agenturu Avialesoochrana, která se zabývá leteckou ochranou lesů. Přes 300 požárů v nejrozlehlejší zemi světa tak hoří na rozloze srovnatelné s Jihočeským krajem. Nejhorší je situace v republice Sacha (Jakutsko) na Sibiři.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska