• Při explozích v dole Pluto zemřelo 65 horníků. Byla to pohroma, říká pamětník

    Při explozích v dole Pluto zemřelo 65 horníků. Byla to pohroma, říká pamětník

    3. 9. 2021 17:26:00iDNES.cz
    Čtyřicáté výročí tragédie na dole Pluto II v Louce u Litvínova si dnes u památníku v Litvínově připomněli pamětníci, horníci i politici. Při výbuchu uhelného prachu a následném požáru zahynulo 3. září roku 1981 pod zemí 65 horníků. Dodnes jde o jednu z nejtragičtějších událostí na severu Čech.
  • Dva čeští experti se v pořádku vrátili z Haiti

    3. 9. 2021 17:13:00HZSČR
    3. 9. 2021 - Dne 14. 8. 2021 před 16. hodinou našeho času zasáhlo Haiti zemětřesení o síle 7,2 M Richterovy škály, v hloubce 10 km pod povrchem, v jehož důsledku došlo ke značným materiálním škodám a ztrátám na lidských životech. Tuto informaci obdrželo operační středisko MV – generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR (GŘ HZS ČR), prostřednictvím mezinárodního informačního systému, jehož jsme součástí.
  • Ničivé záplavy v USA: Ženu se synem voda uvěznila v bytě: Strašně jsem se bála

    Ničivé záplavy v USA: Ženu se synem voda uvěznila v bytě: Strašně jsem se bála

    3. 9. 2021 13:50:00Deník.cz
    Silný vítr a déšť, pozůstatky hurikánu Ida, si na severozápadě Spojených států vyžádaly podle posledních informací nejméně 50 obětí v pěti státech.
  • 

Týden obrazem: Létající kráva, pokažená plachetnice a nádoba boha vody

    Týden obrazem: Létající kráva, pokažená plachetnice a nádoba boha vody

    3. 9. 2021 13:37:21ČT 24
    Jak dlouho trvá skok z mostarského mostu, proč se nekonal největší karneval v Evropě, co všechno musí zvládnout honácký pes a kolik hasičů zasahovalo při požáru dvacetipatrové budovy? Tyto i další události a zajímavosti uplynulého týdne ukazuje galerie fotografií pořízených předními světovými agenturami.
  • Z haly v Ostravě unikla dezinfekce. Hasiči museli zasahovat v ochranných oblecích

    Z haly v Ostravě unikla dezinfekce. Hasiči museli zasahovat v ochranných oblecích

    3. 9. 2021 12:53:01Novinky.cz
    U rozsáhlého úniku dezinfekční látky persteril zasahovali v noci na pátek hasiči ve skladovací hale průmyslového areálu v Ostravě-Hrabové. Únik dezinfekce obsahující kyselinu peroxyoctovou provázel bílý dým. Nikdo se naštěstí nezranil.
  • Záplavy v USA si vyžádaly 46 životů. Lidé umírali ve sklepech i autech

    Záplavy v USA si vyžádaly 46 životů. Lidé umírali ve sklepech i autech

    3. 9. 2021 09:29:00TN.CZ
    Počet obětí hurikánu Ida na severovýchodě USA se vyšplhal na nejméně 46. Nejvíc zemřelých je v New Jersey a New Yorku. Většině z nich se staly osudnými zatopené sklepy a auta stržená masou vody. Jenom v New Jersey zemřelo při masivních záplavách v důsledku hurikánu Ida 23 lidí. Počet obětí ale stále roste, mnoho lidí je nezvěstných. Většina mrtvých podle guvernéra Phila Murphyho o život přišla poté, co jejich auta strhl proud vody a uvěznil je uvnitř. New York hlásí nejméně 13 obětí, z nichž
  • Zdražování školních pomůcek a povodně v USA. Pusťte si ranní podcast

    Zdražování školních pomůcek a povodně v USA. Pusťte si ranní podcast

    3. 9. 2021 08:00:00TN.CZ
    Dnes 3. září se v podcastu Televizních novin dozvíte, proč zdražily školní pomůcky a co dělat, pokud na ně žáci a studenti nemají prostředky. Informujeme také stavu nouze v New Yorku a New Jersey, kde si záplavy vyžádaly nejméně 40 obětí.
  • Záplavy v USA: Státy na severovýchodě země hlásí přes 50 mrtvých

    Záplavy v USA: Státy na severovýchodě země hlásí přes 50 mrtvých

    3. 9. 2021 07:23:00Deník.cz
    Nejméně 50 mrtvých si podle nejnovější bilance vyžádaly v New Yorku a širším okolí bleskové záplavy, rekordní srážky a silný vítr z noci na čtvrtek, pozůstatky hurikánu Ida, který v neděli pustošil Louisianu. Jenom ve státě New Jersey zemřelo 23 lidí uvedl guvernér Phil Murphy. Patnáct obětí hlásí samotné město New York, kde bouře způsobila přívalové deště, vyplavila metro a donutila úřady k vyhlášení nouzového stavu a zákazu cestování. Oblast kromě záplav zasáhla i tornáda. Přes 220 tisíc lidí bylo bez proudu. Americký prezident Joe Biden slíbil regionům postiženým přírodními pohromami veškerou pomoc.
  • 

Ida má na východě USA desítky obětí, bouře tam zabíjela v šesti státech

    Ida má na východě USA desítky obětí, bouře tam zabíjela v šesti státech

    3. 9. 2021 06:27:34ČT 24
    Nejméně šestačtyřicet mrtvých si podle nejnovější bilance vyžádaly na východě USA bleskové záplavy, rekordní srážky a silný vítr, pozůstatky hurikánu Ida, který předtím pustošil Louisianu na jihu USA. Pro zhruba dvacet milionů lidí na východním pobřeží stále platí varování před záplavami. Na jihu USA evidují třináct obětí.
  • Služba za nouzového stavu: Strážníci mohou dostat minimálně 10 tisíc

    Služba za nouzového stavu: Strážníci mohou dostat minimálně 10 tisíc

    2. 9. 2021 21:27:00TN.CZ
    Za mimořádnou službu při pandemii koronaviru mohou dostat strážníci mimořádnou odměnu. Ministerstvo vnitra zřídilo pro obce dotační program. Minimálně deset tisíc korun na strážníka. Tolik mohou dostat členové městské policie za svou mimořádnou službu v dobách pandemie koronaviru. Dotační program schválilo ministerstvo vnitra. To totiž strážníky nemůže ocenit stejně jako policisty, hasiče či zdravotníky, protože strážníci jsou zaměstnanci obce. "Resort zřídil dotační program pro obce, v rámci

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska