• 

Zvýší se platy zdravotníků, učitelů či vojáků, u státních úředníků se zmrazí, rozhodla vláda

    Zvýší se platy zdravotníků, učitelů či vojáků, u státních úředníků se zmrazí, rozhodla vláda

    29. 12. 2021 10:16:44ČT 24
    Vláda Petra Fialy (ODS) zruší plán předchozího kabinetu na plošné přidání zaměstnancům ve veřejné sféře. Nynější vláda schválila zvýšení platů policistů, hasičů a vojáků plošně o 700 korun měsíčně. Polepšit si mají i zdravotníci či pedagogové. Na jeden rok se ovšem zmrazí platy všem ústavním činitelům a státním úředníkům. Kabinet jednal také o pomoci lidem postiženým nárůstem cen energií a protiepidemických opatřeních. 
  • Děsivá nehoda: Po srážce s kamionem u Rožné vykolejil vlak, dva lidé se zranili

    Děsivá nehoda: Po srážce s kamionem u Rožné vykolejil vlak, dva lidé se zranili

    29. 12. 2021 07:42:00Deník.cz
    Deset minut před šestou hodinou ranní přijali hasiči na lince tísňového volání oznámení o střetu nákladního vozidla a osobního vlaku. K nehodě, která si vyžádala dvě zranění, došlo na železničním přejezdu v Rožné na Žďársku. „Následkem střetu došlo k vykolejení vlaku, který skončil ve strouze,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Rázlová.
  • Ptačí chřipka v Hovoranech: Utratili tisícovku bažantů, i bez hasičů

    Ptačí chřipka v Hovoranech: Utratili tisícovku bažantů, i bez hasičů

    29. 12. 2021 05:02:00Deník.cz
    Jako vysoce patogenní vyhodnotili pracovníci Státního veterinárního ústavu vir ptačí chřipky H5N1 u uhynulých bažantů v Hovoranech. Deníku to v úterý odpoledne potvrdil mluvčí Státní veterinární správy Petr Majer.
  • Muže svážejícího dřevo z lesa zavalil traktor. Řidič na místě zemřel

    Muže svážejícího dřevo z lesa zavalil traktor. Řidič na místě zemřel

    28. 12. 2021 21:06:00Deník.cz
    Neštěstí se stalo v úterý po 16. hodině v lesním porostu u obce Vyskeř v lokalitě Poddoubí na Mladoboleslavsku. S třiapadesátiletým mužem se v lese při cestě z kopce převrátil traktor. S jeho vyproštěním pomáhali třicet minut hasiči z Mladoboleslavska i Libereckého kraje. Bohužel jeho život se zachránit nepodařilo.
  • 

Izrael podle Sýrie zaútočil v noci na její přístav Latákíja

    Izrael podle Sýrie zaútočil v noci na její přístav Latákíja

    28. 12. 2021 15:04:49ČT 24
    Syrská státní média uvedla, že izraelské letectvo v noci na úterý zaútočilo na přístav ve městě Latákíja, které je největším obchodním přístavem v Sýrii. Podle státní televize vzplál požár v kontejnerové části přístavu a později se ho podařilo uhasit. Ráno se ozval silný výbuch v Damašku, kde armáda ničila munici zabavenou povstalcům.
  • V Libotenicích začala likvidace 160 tisíc slepic zasažených ptačí chřipkou

    V Libotenicích začala likvidace 160 tisíc slepic zasažených ptačí chřipkou

    28. 12. 2021 12:43:00Deník.cz
    /FOTO/ Téměř týden po oznámení nákazy začala v úterý 28. prosince likvidace velkochovu slepic v Libotenicích na Litoměřicku, který byl zasažen ptačí chřipkou. Hasiči společně s veterináři musí během příštích dnů usmrtit a následně odvézt do kafilérky na 80 tisíc zvířat, zničit je nutné také téměř milion vajec. Jedná se o největší zásah proti ptačí chřipce v Česku, jinde nebylo potřeba zlikvidovat větší chov.
  • Sedm aut a kamion v sobě. Dálnici D6 na Lounsku zavřela hromadná nehoda

    Sedm aut a kamion v sobě. Dálnici D6 na Lounsku zavřela hromadná nehoda

    28. 12. 2021 09:53:28Novinky.cz
    Dálnice D6 u Lubence na Lounsku se v úterý dopoledne na 79. kilometru ve směru na Prahu uzavřela kvůli hromadné nehodě kamionu a sedmi osobních aut. Jeden člověk se při kolizi vážně zranil, hasiči ho museli z vozidla vyprostit a záchranáři ho poté převezli do nemocnice.
  • Silvestrovské požáry jsou nejčastěji způsobeny zábavní pyrotechnikou

    28. 12. 2021 09:26:00HZSČR
    28. 12. 2021 (MF) - Silvestrovské veselí je již tradičně spojeno s používáním zábavní pyrotechniky (světlic, dělobuchů, petard, rachejtlí apod.). Bohužel každý rok nechtěné následky této zábavní pyrotechniky zaměstnávají hasiče i zdravotnickou záchrannou službu. Loňský Silvestr byl sice kvůli omezením v souvislosti s pandemií Covid-19 oproti jiným letům klidnější, nicméně trend předcházejících let jasně ukazuje na neustálý nárůst požárů v souvislosti s neopatrným používáním zábavní pyrotechniky (nárůst požárů můžete vidět v níže přiložené tabulce). Nejčastěji hoří trávní porosty, kontejnery s odpady, okrasné keře nebo věci na balkonech. V poslední době dochází i k zapálení odstavených aut a objevují se i případy vyhořelých bytů, do kterých vlétly zapálené světlice.
  • V Praze 8 hořelo vybavení bytu, záchranáři potvrdili jednoho mrtvého

    V Praze 8 hořelo vybavení bytu, záchranáři potvrdili jednoho mrtvého

    27. 12. 2021 22:46:00iDNES.cz
    Při požáru vybavení bytu v Andrštově ulici v Praze 8 zemřel v pondělí večer jeden člověk. Hasiči nyní prostor odvětrávají, z domu museli evakuovat pět lidí. Záchranáři vyšetřili jednoho člověka, převoz do nemocnice nebyl nutný. Vyplývá to z vyjádření pražských hasičů a záchranářů na Twitteru.
  • Jeden mrtvý při požáru bytu v pražské Libni

    Jeden mrtvý při požáru bytu v pražské Libni

    27. 12. 2021 21:45:02Novinky.cz
    Při požáru vybavení bytu v Andrštově ulici v Praze 8 zemřel v pondělí večer člověk. Hasiči nyní prostor odvětrávají, z domu museli evakuovat pět lidí. Záchranáři vyšetřili jednoho člověka, převoz do nemocnice nebyl nutný. Vyplývá to z vyjádření pražských hasičů a záchranářů na Twitteru.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska