• FOTO: Policie, hasiči a záchranáři mezi lidmi. Muži zákona ukázali i výcvik koní

    FOTO: Policie, hasiči a záchranáři mezi lidmi. Muži zákona ukázali i výcvik koní

    27. 4. 2022 19:49:01Novinky.cz
    Bezpečnostní složky se sešly při pravidelné akci v Praze 13, aby ukázaly svojí techniku veřejnosti. Děti a dospělí se tak mohli podívat na přistavené vozy a posadit se za jejich volant. Zároveň na místě probíhal kurz první pomoci, ukázka výcviku policejních koní a obranný výcvik psů. Na travnaté ploše též přistál vrtulník, který policie využívá k pátracím akcím a jiným zásahům.
  • V Dillí hoří obří skládka, město pokryl oblak dýmu

    V Dillí hoří obří skládka, město pokryl oblak dýmu

    27. 4. 2022 14:09:02Novinky.cz
    Indickou metropoli Dillí zahalil oblak štiplavého kouře, který se již druhým dnem šíří z požáru obří skládky, jež dosahuje výšky sedmnáctipatrového domu. Informovala o tom ve středu agentura AP, podle níž skládka začala hořet v důsledku vlny veder, s níž se v poslední době Dillí potýká.
  • Tragédie na Vsetínsku: Policisté dokončili ohledávání domu, stav muže je vážný

    Tragédie na Vsetínsku: Policisté dokončili ohledávání domu, stav muže je vážný

    27. 4. 2022 12:06:00Deník.cz
    Kriminalisté dokončili ohledávání domu v Loučce u Valašského Meziříčí na Vsetínsku, který v neděli poničil výbuch a následný požár. Zajistili také stopy, které budou vyhodnocovat. Nutná jsou i znalecká zkoumání a odborné posudky, což může trvat týdny až měsíce.
  • Další kybernetický útok. Weby ministerstva vnitra mají výpadek

    Další kybernetický útok. Weby ministerstva vnitra mají výpadek

    27. 4. 2022 09:31:00Deník.cz
    Weby ministerstva vnitra, včetně stránek policie i hasičů, jsou od rána nedostupné kvůli kybernetickému útoku. ČTK to řekla mluvčí ministerstva Klára Dlubalová. Stránky byly přetíženy takzvaným DDoS útokem, kdy se útočníci snaží vysokým množstvím přístupů na weby najednou přes více počítačů stránky zahltit. Už minulý týden čelily státní weby v Česku stejným útokům. K útokům se podle zjištění ČTK znovu přihlásila ruská hackerská skupina Killnet, která se hlásí i k napadením českých webů z minulého týdne.
  • Weby ministerstva vnitra, policie i hasičů čelí útoku hackerské skupiny

    Weby ministerstva vnitra, policie i hasičů čelí útoku hackerské skupiny

    27. 4. 2022 09:06:00Lidovky.cz
    Weby ministerstva vnitra, včetně stránek policie i hasičů, jsou nedostupné kvůli přetížení. Příčinou je kyberútok, ke kterému se přihlásila ruská hackerská skupina Killnet.
  • Další výbuchy a požár na ruském území, u Bělgorodu hořel sklad munice

    Další výbuchy a požár na ruském území, u Bělgorodu hořel sklad munice

    27. 4. 2022 08:31:00iDNES.cz
    V ruské Bělgorodské oblasti u hranic s Ukrajinou v noci na středu začal hořet muniční sklad. Podle tamního gubernátora Vjačeslava Gladkova neevidují civilní oběti ani poškození obytných domů. Výbuchy zněly i v Kurské oblasti, v akci byla protiletecká obrana. Ukrajinská strana zatím žádný z incidentů nekomentovala.
  • 

Za výpadkem našich webů je kyberútok, oznámilo ministerstvo vnitra

    Za výpadkem našich webů je kyberútok, oznámilo ministerstvo vnitra

    27. 4. 2022 08:28:31ČT 24
    Weby ministerstva vnitra, včetně stránek policie i hasičů, jsou od rána nedostupné kvůli kybernetickému útoku, řekla mluvčí resortu Klára Dlubalová. Stránky byly přetíženy takzvaným DDoS útokem, kdy se útočníci snaží vysokým množstvím přístupů na weby najednou přes více počítačů stránky zahltit. K aktuálnímu napadení se podle zjištění ČTK znovu přihlásila ruská hackerská skupina Killnet.
  • Rusové intenzivně útočí na východě Ukrajiny

    Rusové intenzivně útočí na východě Ukrajiny

    27. 4. 2022 08:21:02Novinky.cz
    Dněpropetrovská oblast se stala v noci na středu terčem intenzivního ostřelování, píše server Kyiv Independent s odkazem na informace ukrajinského generálního štábu. Zasažena byla energetická infrastruktura a na místě vypukl velký požár. Ruská vojska dál útočí na východě Ukrajiny s cílem ovládnout celý Donbas a udržet pozemní přístup na Krym, uvedl ve středu ráno ukrajinský armádní štáb.
  • Hackeři sestřelili portál ministerstva vnitra, policie i hasičů

    Hackeři sestřelili portál ministerstva vnitra, policie i hasičů

    27. 4. 2022 07:45:13Novinky.cz
    Hackerský útok vyřadil ve středu ráno z provozu webový portál Ministerstva vnitra České republiky, ale také stránky hasičů a policie. Stalo se tak přesně týden poté, co kybernetičtí nájezdníci stejným způsobem sestřelili web vlády, ale také stránky některých regionálních letišť nebo Českých drah.
  • OBRAZEM: Boj o život. Hasiči na Úpě cvičili záchranu tonoucího z vodního válce

    OBRAZEM: Boj o život. Hasiči na Úpě cvičili záchranu tonoucího z vodního válce

    27. 4. 2022 06:50:00Deník.cz
    Hukot vodního jezu, z jehož blízkosti se marně snaží dostat několik plácajících se mužů, se snaží přehlušit vystrašený hlas. „Pojďte sem, rychle, já to viděl, to je průser,“ mává rukou muž na břehu na přibíhající skupinku. „Vjeli tam a převrátili se,“ podívá se pod jez, kde vyklopeným vodákům pomalu docházejí síly.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska