• KFC muselo v Austrálii sáhnout k neobvyklému kroku. Salát nahradilo zelím

    KFC muselo v Austrálii sáhnout k neobvyklému kroku. Salát nahradilo zelím

    9. 6. 2022 05:25:00Deník.cz
    Společnost KFC, gigant v oblasti rychlého občerstvení, byla v Austrálii nucena začít dávat do svých hamburgerů a wrapů zelí. Země se totiž potýká s nedostatkem listového salátu. Oznámení o změně ve složení pokrmů oznámila firma poté, co úrodu zeleniny zničily masivní záplavy.  
  • Lidé lezli na stromy, domy hořely, voda ničila. Hororovou noc nepřežilo 238 lidí

    Lidé lezli na stromy, domy hořely, voda ničila. Hororovou noc nepřežilo 238 lidí

    9. 6. 2022 05:00:00Deník.cz
    Více než dvě stě obětí si vyžádaly jedny z nejničivějších záplav v americké historii. Velká voda přišla přesně před půl stoletím do okolí pohoří Black Hills ve státě Jižní Dakota. Po prudkých deštích se protrhla tamní přehrada a živel bral vše, co mu stálo v cestě. Přeživší mají z extrémního počasí strach dodnes.
  • V domě, kde se dusili lidé, byla ředidla a rozpouštědla. Ukázaly to rozbory

    V domě, kde se dusili lidé, byla ředidla a rozpouštědla. Ukázaly to rozbory

    8. 6. 2022 16:57:00Lidovky.cz
    Hasičům se podařilo rozpoznat látky, které v úterý nejspíš způsobily zdravotní potíže obyvatel a dalších lidí v domě ve Skelné ulici v Jablonci nad Nisou. Laboratoř zjistila, že odebrané vzorky obsahovaly například organická rozpouštědla, toluen a další ředidla.
  • Zásah v hořícím alzheimer centru: Postup hasičů prověří kontrolní skupina

    Zásah v hořícím alzheimer centru: Postup hasičů prověří kontrolní skupina

    8. 6. 2022 16:10:00Deník.cz
    /FOTOGALERIE/ Zásah hasičů při požáru v roztockém alzheimer centru v minulém týdnu prověří kontrolní skupina generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR (HZS). ČTK to ve středu řekl za ředitelství HZS Tomáš Pořízek.
  • Únik neznámé látky v Jablonci nad Nisou vyšetřuje policie jako obecné ohrožení

    8. 6. 2022 16:00:00TÝDEN.cz
    Únik neznámé látky v panelovém domě v Jablonci nad Nisou vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení. Do domu už se začali vracet jeho obyvatelé, asistují jim při tom policisté i specialisté hasičů, kteří prověřují, zda v bytě není nebezpečná koncentrace nějakých látek.
  • 

Postup hasičů při požáru alzheimer centra v Roztokách prověří kontrolní skupina

    Postup hasičů při požáru alzheimer centra v Roztokách prověří kontrolní skupina

    8. 6. 2022 15:03:16ČT 24
    Zásah hasičů při požáru v roztockém alzheimer centru v minulém týdnu prověří kontrolní skupina generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru. Při rozsáhlém požáru v centru zemřeli dva lidé a 55 dalších se zranilo. V nemocnicích nyní zůstává pět klientů centra, žádný ale není na oddělení JIP. Vznikla materiální škoda zhruba sedmdesát milionů korun. Vyšetřování příčiny požáru potrvá zřejmě několik měsíců. Policie případ vyšetřuje jako podezření z obecného ohrožení z nedbalosti.
  • Čím se v Jablonci přiotrávily čtyři desítky lidí? Hasiči zveřejnili seznam rozpouštědel

    Čím se v Jablonci přiotrávily čtyři desítky lidí? Hasiči zveřejnili seznam rozpouštědel

    8. 6. 2022 14:35:01Novinky.cz
    Jaká dráždivá látka unikla v úterý večer v panelovém domě v Jablonci nad Nisou, se zasahujícím hasičům a specialistům z chemické laboratoře nepodařilo rozkrýt ani ve středu. Hasiči na Twitteru ale zveřejnili seznam látek, které obsahovaly odebrané vzorky. Jde o organická rozpouštědla.
  • V Berlíně vjelo auto do davu lidí

    V Berlíně vjelo auto do davu lidí

    8. 6. 2022 11:14:01Novinky.cz
    U berlínského náměstí Breitscheidplatz poblíž ulice Kurfürstendamm vjelo ve středu kolem 10.30 malé auto značky Renault Clio do davu lidí. Na místě zemřela jedna žena. Osm lidí bylo zraněno, pět z nich je v ohrožení života, další tři jsou těžce zraněni, napsal server deníku Bild s odvoláním na místní hasiče. Policie zatím netuší, zda to byl úmyslný čin, nebo nehoda. Řidič byl zadržen.
  • 

V Jablonci podle hasičů unikla organická rozpouštědla

    V Jablonci podle hasičů unikla organická rozpouštědla

    8. 6. 2022 11:11:16ČT 24
    Liberečtí hasiči zveřejnili seznam látek, které v úterý večer unikly v panelovém domě v Jablonci nad Nisou. Jde o organická rozpouštědla, mezi nimi mimo jiné toluen nebo acetyl-aceton. Používají se například pro ředění barev. Řada z nich je toxická, dráždí zejména oči a dýchací cesty. Lékaři museli ošetřit na čtyři desítky lidí, jeden z pacientů stále leží v jablonecké nemocnici na JIP. Případ šetří policie jako obecné ohrožení.
  • Únik chemikálie v Jablonci je zatím hádanka, hasiči pokračují v měření

    Únik chemikálie v Jablonci je zatím hádanka, hasiči pokračují v měření

    8. 6. 2022 09:28:02Novinky.cz
    V panelovém domě ve Skelné ulici v Jablonci nad Nisou, kde v úterý večer podle místního obyvatele unikla neznámá látka, se budou ve středu provádět další opakovaná měření. Při prvním hasiči nic nenaměřili, jejich zásah byl přerušen před 3:00. Dům je zahrazen a evakuovaní obyvatelé zatím zůstávají v péči zdravotníků.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska