• Tragické záplavy v Kentucky: 37 mrtvých, stovky pohřešovaných, zničené mosty i vesnice

    Tragické záplavy v Kentucky: 37 mrtvých, stovky pohřešovaných, zničené mosty i vesnice

    2. 8. 2022 12:03:01Novinky.cz
    Počet mrtvých v povodněmi postiženém americkém státě Kentucky vzrostl na 37, uvedl v pondělí odpoledne demokratický guvernér Andy Beshear. Záchranáři nadále pátrají po stovkách pohřešovaných lidí. Nemohou se ale dostat do těch nejodlehlejších oblastí, jelikož záplavy odnesly mosty a zaplavily obce.
  • 

Středa bude v Čechách tropická, zvyšuje se i riziko požárů

    Středa bude v Čechách tropická, zvyšuje se i riziko požárů

    2. 8. 2022 11:56:40ČT 24
    Ve středu zasáhnou většinu Čech silná vedra. Teplota může dosáhnout až 34 stupňů. Roste kvůli tomu i riziko vzniku požárů. Vyplývá to z výstrahy, kterou v úterý zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), a z předpovědi počasí ústavu. Výstraha před požáry již nyní platí pro Ústecký kraj, kde hasiči stále bojují s ohněm v Českém Švýcarsku. Ve středu se pak riziko vzniku požárů rozšíří na další regiony. Podle portálu Intersucho je letošní sucho delší než v minulosti.
  • Vyšetřování: hledá se kriminalistické ohnisko vzniku ohně v Českém Švýcarsku

    Vyšetřování: hledá se kriminalistické ohnisko vzniku ohně v Českém Švýcarsku

    2. 8. 2022 11:33:02Novinky.cz
    Vyšetřování rozsáhlého požáru v národním parku České Švýcarsko bude trvat dlouho, policisté se totiž k důležitým místům dostávají obtížně. Jejich hlavním cílem je tzv. kriminalistické ohnisko, tedy místo, kde požár vznikl. Pro vyšetřování jsou klíčová svědectví lidí, kteří byli v tu chvíli na místě či poblíž.
  • V Římě hořelo ve slavných studiích Cinecittá

    V Římě hořelo ve slavných studiích Cinecittá

    2. 8. 2022 11:27:02Novinky.cz
    Slavné filmové ateliéry Cinecittá v Římě v pondělí odpoledne zachvátil požár, který vytvořil černý hustý sloupec dýmu viditelný z řady míst italské metropole. Požár, jehož příčina se vyšetřuje, se už podařilo uhasit. Informovala o tom agentura ANSA.
  • 

Kalifornii zasáhl mohutný požár. Na dva tisíce lidí muselo opustit své domovy

    Kalifornii zasáhl mohutný požár. Na dva tisíce lidí muselo opustit své domovy

    2. 8. 2022 10:02:34ČT 24
    Na dva tisíce obyvatel muselo opustit své domovy v kopcích na severu Kalifornie, kde se od pátku šíří požár nazvaný McKinney. Dosud si vyžádal dvě oběti. Podle agentury AP jde o největší oheň letošního roku, zachvátil už přes 225 čtverečních kilometrů. 
  • Požár v Saském Švýcarsku se nezlepšil, Němci se obávají růstu teplot

    Požár v Saském Švýcarsku se nezlepšil, Němci se obávají růstu teplot

    2. 8. 2022 09:41:00iDNES.cz
    Situace kolem požáru v Saském Švýcarsku se stále nijak výrazně nezlepšila. Hasiči se i nadále snaží zamezit dalšímu šíření ohně a omezit plochu požáru. Úřady se však obávají rostoucích teplot. V úterý to uvedl mluvčí regionu Thomas Kunz. Na místě momentálně zasahují stovky hasičů.
  • Hasiči se v Hřensku konečně usmívají, Pražany polil bambi vak

    Hasiči se v Hřensku konečně usmívají, Pražany polil bambi vak

    2. 8. 2022 09:20:04Novinky.cz
    Přes tisíc hasičů z celé republiky bude v úterý pokračovat v Národním parku České Švýcarsko v tzv. požárním útoku. Požár se v pondělí večer podařilo lokalizovat. Drony budou zjišťovat situaci v soutěskách Kamenice. Neplánované osvěžení zažili pražští hasiči, na které vrtulník shodil vodu.
  • Máme to pod kontrolou. Hasiči se konečně usmáli, Pražáky skropil bambi vak

    Máme to pod kontrolou. Hasiči se konečně usmáli, Pražáky skropil bambi vak

    2. 8. 2022 08:28:00Lidovky.cz
    Máme to pod kontrolou. Tak hasiči kvitují sdělení svých šéfů, že požár v Českém Švýcarsku se po více než týdnu podařilo lokalizovat. S požárem v Hřensku a okolí v pondělí bojovala tisícovka dobrovolných i profesionálních hasičů s pomocí 200 cisteren. V akci byla opět letecká technika, pomohly i německé vrtulníky. Tisíc hasičů se do akce zapojí i v úterý.
  • Bavilo ji sledovat, jak jiní pomáhají. Dnes sama hasí požár v Českém Švýcarsku

    Bavilo ji sledovat, jak jiní pomáhají. Dnes sama hasí požár v Českém Švýcarsku

    2. 8. 2022 08:20:00Deník.cz
    Díky, chlapi! Takové zvolání se v posledních téměř deseti dnech velmi často ozývá na adresu hasičů zasahujících u požáru ve Hřensku v Českém Švýcarsku. Mělo by se ale změnit na: Díky, holky a kluci! Na likvidaci historicky nejrozsáhlejšího požáru se totiž podílí i řada žen. Jednou z nich je i Lucie Koubová z kytlické jednotky dobrovolných hasičů.
  • 

Hasiči v Českém Švýcarsku se zaměří na soutěsky říčky Kamenice

    Hasiči v Českém Švýcarsku se zaměří na soutěsky říčky Kamenice

    2. 8. 2022 07:26:21ČT 24
    Hasiči v Českém Švýcarsku budou v úterý pokračovat v takzvaném požárním útoku. Na místě je 1028 hasičů z celé republiky. Pomocí dronů teď zjišťují, jak to vypadá v soutěskách říčky Kamenice. Na tuto oblast se pomocí pozemní i letecké techniky zaměří. Požár, který vypukl 24. července, se podařilo v pondělí večer lokalizovat, zásah by mohl skončit v řádu dnů likvidačními pracemi. Mluvčí ústeckých krajských hasičů Lukáš Marvan ráno ČT sdělil, že noc byla klidná, rozhoduje se o letecké podpoře.

Hasičské noviny jsou dostupné jako klasické tištěné noviny a elektronické noviny ve formátu PDF

Redakce Hasičských novin

28. řijna 850
Nové Město nad Metují
549 01

Telefon:
491 474 150
774 862 150


E-mail:
hasicskenoviny@post.cz

Kontakt
Sledujte nás
na Facebooku
Hasiči s.r.o. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska